5 gezonde smoothies

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij nog steeds lekker bezig met jouw goede nieuwjaarsvoornemens? Of heb je juist even een nieuwe boost nodig? Smoothies kun je hier goed bij gebruiken! Als gewicht kwijtraken, op een gezond gewicht blijven of genoeg goede voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgen bij jouw doelen horen, lees dan snel verder! 

“Gezonde” smoothies

Er is een misvatting dat smoothies met alleen fruit, zoals een smoothie met banaan en sinaasappel, heel gezond zijn. Natuurlijk krijg je zo wel de vitamines binnen, maar vergeet niet dat een fruitsmoothie ook heel veel suikers bevat! Vaak bevatten deze smoothies een hoop calorieën.
Wil jij afvallen dan is dit dus niet de meest bewuste en gezondste optie.
Als je toch een smoothie wilt maken, kies dan voor een smoothie met een combinatie van groenten en fruit. De meeste soorten groenten bevatten weinig calorieën en in combinatie met fruit heeft de smoothie toch een heerlijk zoete smaak. Lees verder voor lekkere smoothierecepten! Wil je nog meer inspiratie? Klik dan door naar onze Pinterest-pagina. 

De smoothie met spinazie

Spinazie is een ideaal ingrediënt voor in een smoothie. Spinazie kan je rauw eten en de blender heeft geen moeite om de spinazie fijn te snijden. Rauw en in combinatie met fruit is de smaak ook heel neutraal. Maak een smoothie met spinazie in combinatie met banaan, sinaasappel of blauwe bessen en frambozen. Een flinke scheut water of sojamelk erbij en genieten maar!

De smoothie met wortel

Ben jij ook gek op carrotcake? Het is niet moeilijk om die smaak na te maken in de vorm van een smoothie. Combineer dan wortel met banaan, appel, kaneel en sojamelk. Wil je hier een maaltijdsmoothie van maken? Voeg er dan nog wat havermout aan toe!

De smoothie met rode biet

Rode biet is ook ideaal voor in een smoothie. Koop dan gekookte rode bieten en combineer met frisse citrusvruchten en/of appel. Voor een beetje meer pit voeg je citroensap toe en wat gember.

Toppings

In een smoothie kun je naast groente, fruit, water en sojamelk ingrediënten toevoegen.
Denk dan aan superfoods of eiwitpoeders. Let er wel op dat deze ingrediënten ook calorieën bevatten.
– Chiazaad
– Chlorella
– Gerstegras
– Tarwegras
– Hennepzaad
– Lijnzaad
– Havermout
– Spirulina
– Shake en smoothie mix

Blenders

Om lekkere smoothies te kunnen maken heb je allereerst een goede blender nodig. Er bestaan ook kleinere blenders, de beker waar je de smoothie in maakt kan je na het blenden gelijk gebruiken als smoothiebeker.
Wil jij smoothies maken met bevroren vruchten? Waardoor het een soort ijs substantie wordt? Dan heb je een sterkere blender nodig waarmee je ook ijs kan malen.