3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een drone

Drone kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de afgelopen jaren is het gebruik van drones steeds populairder geworden. Niet alleen onder jongeren, maar ook onder volwassenen. Daarbij zetten steeds meer bedrijven in op het gebruik van een drone voor bijvoorbeeld fotografie, het opnemen van een bedrijfsvideo, enzovoorts. Overweeg je zelf het aanschaffen van een drone? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Dit artikel zet de belangrijkste punten voor je op een rijtje. 

#1: kwaliteit van de ingebouwde camera
Tegenwoordig kiest vrijwel iedereen voor een drone met camera. Het gaat immers niet alleen om het vliegen met de drone, maar zeker ook om de beelden die van een grote hoogte met de drone gemaakt kunnen worden. Ideaal voor een trouwfotograaf, voor een makelaar, enzovoorts. Om er zeker van te zijn dat de beelden aansluiten op je verwachtingen, is het raadzaam om te kijken naar de kwaliteit van de ingebouwde camera. Veel drones beschikken over een schuifje aan de onderzijde, waarmee je zelf ook een camera aan de drone zou kunnen hangen. Let er in dat geval goed op, dat deze losse camera niet te zwaar mag zijn. Dit zou er immers toe kunnen leiden, dat de drone niet goed opstijgt.

#2: accuduur van de batterij in de drone 
Ook niet onbelangrijk is de accuduur van de drone. Dit kan sterk verschillen per model! Sommige drones hebben een accu waarmee niet langer dan tien minuten gevlogen kan worden. Je zal de accu tussentijds moeten vervangen om bijvoorbeeld een fraaie fotoreportage te kunnen maken. Moderne drones hebben een accu die vaak tussen de 15 en 30 minuten meegaat. Mocht er niet standaard een reservebatterij bij de drone zitten, dan loont het om uit te zoeken of je deze los kunt bestellen. 

#3: registreren en verzekeren van een drone 
Een derde punt om rekening mee te houden, is de noodzaak van het registreren van de drone en het verzekeren hiervan. Het registreren van een drone voor zakelijk gebruik is sinds de jaarwisseling verplicht in Nederland. Op de website van de overheid lees je meer over de regels, waaraan je jezelf moet houden bij het gebruik van een drone. Zorg niet alleen voor het registreren van de drone, maar ook voor het afsluiten van een bedrijfsverzekering. Je kunt schade aanrichten met een drone, waarvoor je mogelijk aansprakelijk wordt gesteld. De kosten kunnen afhankelijk van het type schade al snel flink oplopen. 


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.