5 gezonde zoete snacks met minder dan 200 calorieën

gezonde zoete snacks

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Heb je trek in een zoete snack, maar geen zin om er te veel calorieën aan te verspillen? Denk aan een bak Ben en Jerry’s ijs van 500 ml waar al gauw 1350 kcal in zitten. ? Bekijk voor caloriearme gezonde zoete snacks deze lijst! Ook fijn als je snel wat meer energie nodig hebt, bijvoorbeeld voordat je gaat sporten.

1. Fruitsnack met notenpasta

Snack eens met een appel of peer in plakjes met daarop een eetlepel pindakaas of een andere soort notenpasta. Probeer bijvoorbeeld eens peer met amandelpasta. Zo krijg je vitaminen binnen van het fruit en gezonde vetten van de notenpasta! Erg voedzaam dus! Wil je echt iets lekkers? Kies dan voor de heerlijke smaken pindakaas van Mister Kitchen.

pindakaas mister kitchen

Bekijk de smaken pindakaas van Mister Kitchen hier

2. Rode druiven met honing

Maak de rode druiven nóg lekkerder met een theelepel honing voor een extra smaakdimensie. De schil van rode druiven bevatten ook nog eens resveratrol dat vele gezondheidsvoordelen heeft. Wil je er zeker van zijn dat je lichaam genoeg resveratrol binnen krijgt om er ook echt profijt van te hebben? Slik dan resveratrolpillen!

resveratrol

Bekijk de resveratrolpillen hier

3. Neem een gezonde (eiwit) reep

Er zijn in veel webwinkels en supermarkten verschillende lekkere repen verkrijgbaar met bijvoorbeeld noten, gezonde granen en eventueel een extra smaaksensatie door toegevoegde ingrediënten zoals gedroogd fruit en stukjes chocolade. Deze repen vullen en voeden! Let er wel op dat deze repen vaak een hoop calorieën bevatten. Dat is niet erg, maar wel goed om rekening mee te houden bij het inplannen van je voeding. In de webwinkel van de Body en Fit shop vind je ook verschillende eiwitrepen.

smart bar

Bekijk de eiwitrepen hier

4. Kies voor ijs!

Er zijn verschillende ijssoorten waar je best een klein bakje van kan nemen zonder te veel calorieën binnen te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor één van de verschillende soorten proteïne-ijs, waterijsjes, sommige sorbetijs en light slagroomijs. Maak het ijs nog lekkerder met een Walden Farms siroop zonder calorieën.

oppo ijs

Bekijk de Oppo ijssoorten hier

5. Snack-a-Jacks

Snack-a-Jacks zijn ook perfecte calorie-arme tussendoortjes. Het zijn rijstwafels met een lekker smaakje. Je hebt hartige smaken maar ook zoete smaken. De zoete smaken zijn caramel, chocolade en kokos en chocolade. De Snack-a-Jacks zijn niet voedzaam, maar je kan de snack wel voedzaam maken door er wat hüttenkäse (cottage cheese) en blauwe bessen op te doen. Dan krijg je meteen extra eiwitten en vitaminen binnen.

Bekijk de verschillende Snack a Jacks hier