5 tips voor snel afvallen

Afvallen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Overgewicht is nog steeds een wereldwijd probleem. Ook in Nederland kampen veel mensen met een te zwaar lijf. Het blijkt in de praktijk erg lastig om een gezond gewicht te realiseren en te behouden. Toch zijn er wel degelijk een aantal tips die jou kunnen helpen om snel wat kilo’s kwijt te raken.

Bepaal een doel voordat je gaat afvallen

Elk goed plan heeft een duidelijk doel. Dit geldt ook voor afvallen. Maak doelstellingen zo concreet mogelijk. Denk hierbij niet alleen aan de kilo’s die je wilt verliezen. Ook de tijdsduur is van belang.

Wees gedurende de uitvoering van je plan niet bang om doelen bij te stellen. Het leven laat zich niet altijd vatten in een plan. Onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot aanpassingen van je doel.

Overweeg het gebruik van dieet shakes

Het is belangrijk om ook de juiste middelen in je plan te verwerken. Afvallen is erg lastig. Het vergt veelal een aanpassing van beweeg- en eetpatronen. Dit kost tijd, veel tijd. Als de resultaten dan ook nog eens uitbleven (ik val te weinig af?!) verdwijnt al snel de motivatie.

In dit artikel over afvallen met shakes van goedkoopsnelafvallen.nl vind je de perfecte strategie en onderbouwing waarom dieet shakes jou kunnen helpen. Vaak worden shakes geassocieerd met een jojo-effect. Dit hoeft echter niet zo te zijn als de juiste aanpak wordt gekozen.

Feit is dat shakes kunnen leiden tot snel gewichtsverlies. Dit verhoogt de motivatie om door te gaan. Verder kunnen shakes helpen bij de transformatie van je eetpatroon. Door eerst bijvoorbeeld alleen tussendoortjes te vervangen door shakes kan al veel resultaat worden geboekt.

Begeleiding bij het afvallen

Iets waar veel mensen niet direct bij stil staan is dat ook je huisarts kan helpen bij afvallen. Hoewel je niet direct overal voor in aanmerking zult komen als je wat kilo’s te zwaar bent zijn er toch veel mogelijkheden. Zo zijn er in Nederland zogenaamde “gecombineerde leefstijlinterventies (GLI’s)”  ontwikkeld. Per 2019 worden die zelfs vanuit de basisverzekering (onder voorwaarden) vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is er nu fijner dan tijdens het afvallen gebruik te maken van een bewezen aanpak. Verder sta je onder begeleiding van professionals. Eventueel wordt de therapie gecombineerd met afslankmedicatie zoals Xenical. Deze afslankmedicatie kun je via de huisarts aanvragen. Tegenwoordig kun je Xenical ook online kopen als je dit makkelijk vindt.

Volhouden is het belangrijkste advies

Het duurt vaak lang voordat je op streefgewicht bent. Dit gaat vrijwel altijd met vallen en opstaan. Het is daarom ontzettend moeilijk om te blijven volharden in je afslankpoging. Als je echter volhoudt en het lukt om gezonder te eten dan wacht echter een hele mooie beloning. Namelijk een fitter en gezonder lijf.

Het kan in dit geval ook helpen om steun te zoeken bij lotgenoten of familie. Zorg dat jij de moeilijke momenten herkent. Denk vooraf na wat je in deze moeilijke situaties wilt gaan doen. Door dit vooraf te bedenken is het wat makkelijker om concreet actie te ondernemen als je in een dip zit.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.