Aandelen kopen in coronatijd

Aandelen kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

We hebben er natuurlijk allemaal mee te maken met het COVID-19 virus. De hele wereld heeft er eigenlijk last van en ook de beurzen hebben gemerkt dat het veel gedaan heeft. Is het daarom wel zo verstandig om nu aandelen te kopen? En welke aandelen kan je dan het beste kopen? En brengt het juist weinig of veel risico’s met zich mee. Hieronder lees je alles over het kopen van aandelen in de coronatijd.

Wat doet de coronatijd met de aandelen?

De hele wereld heeft gemerkt dat corona veel gedaan heeft het virus heeft natuurlijk ook veel aangericht aan de aandelenmarkt. Het coronavirus heeft de aandelenmarkt dan ook flink in zijn greep. Heel veel sectoren kwamen namelijk onverwachts in zwaar weer terecht en sommige sectoren profiteerde juist van het coronavirus. De verschillende in de sectoren waren dus eigenlijk erg groot.

AL deze veranderingen zorgen er natuurlijk ook voor dat er heel veel veranderingen zijn in de prijzen van de aandelen. De ene aandelen zullen veel meer waard zijn en de andere aandelen zullen een stuk minder waard zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed gaat kijken welke bedrijven er juist heel veel last van hebben gehad en welke juist minder.

Welke aandelen kan je dan juist wel het beste kopen tijdens de coronatijd?

Wanneer je juist aandelen wilt gaan kopen in de coronatijd is het natuurlijk belangrijk dat je goed gaat kijken welke bedrijven een eerdere crisis al overleefd hebben. Dit is natuurlijk niet de eerste crisis en waarschijnlijk ook niet de laatste. Er zijn al genoeg bedrijven die lang genoeg bestaan en verschillende soorten crisissen hebben overleefd. Het is natuurlijk altijd fijn om te weten dat een bedrijf grote stootjes aankan en gewoon recht overeind kan blijven staan. Bekijk daarom altijd goed of het bedrijf zo’n stootje aankan en dus de crisis overleefd, zodat jouw aandelen het ook overleven

Wanneer je bijvoorbeeld gaat kijken naar het bedrijf Nike, zul je zien dat deze al meerdere crisissen heeft overwonnen en er zelf nog sterkers is uitgekomen. Nike zal altijd één van de merken blijven die groot zijn en zal dus niet zomaar omvallen. Nike heeft er al meerdere overwonnen en daarom zal de coronacrisis ook zeker en niet voor zorgen dat Nike omvalt.

Ook aandelen in Apple zijn zeker verstandig en deze blijven dan ook altijd stabiel. Net als bij Nike heeft Apple ook veel verschillende soorten crisissen overleefd en blijft ook gewoon nog netjes rechtop staan. Apple heeft de laatste jaren veel klappen mogen ontvangen, maar elke keer weer keerde het aandeel netjes weer terug.

Veel meer aandelen

Hierboven heb je gelezen over de grote bedrijven die al veel te verduren hebben gehad. Er zijn natuurlijk nog veel meer bedrijven die deze klappen aankunnen en er beter uitkomen. Het is gewoon belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt hoe het bedrijf in elkaar steekt en of het stabiel is. Op deze manier weet jij in ieder geval zeker dat jij je aandelen straks niet kwijt bent en deze gewoon weer kan verkopenn.

Bron: https://beleggen.info/aandelen/aandelen-kopen


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.