Anita wordt opgenomen, televisieprogramma van NPO 1 (TERUGBLIK)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Anita wordt opgenomen is een reality-tv programma dat werd uitgezonden in het voorjaar van 2015. De presentatie is in handen van Anita Witzier. Voor het programma laat zij zich bijna een maand opnemen in een psychiatrische kliniek. Tijdens haar vrijwillige opname praat Anita met cliënten van de kliniek en met de medewerkers. Met dit programma hoopt Anita Witzier meer begrip te kweken voor de psychiatrie, omdat daar nog vaak een taboe op rust.

Uitzendingen en beschrijving

In het voorjaar van 2015 wordt door de KRO op NPO 1 het reality-tv programma Anita wordt opgenomen uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door Anita Witzier. In Nederland zijn veel mensen nog weinig bekend zijn met psychische ziektes en hoe deze behandeld kunnen worden. Daarom wil de KRO met dit programma meer duidelijkheid geven in de wereld van de psychiatrie. In dit nieuwe programma kunt u zien wat er achter de schermen gebeurd in een psychiatrische kliniek. Met het uitzenden van dit programma hoopt Anita en de makers van het programma dat er meer begrip komt voor mensen met een psychiatrische aandoening. Menno Büch(overleden in juli 2014) heeft in 2013 een soortgelijk programma gemaakt. Menno volgde alles wat er in het dagelijkse leven van de penitentiarie inrichting in Almere gebeurde. Hij sprak daar met gedetineerden en personeelsleden van de inrichting.

Anita Witzier wordt opgenomen in een inrichting

Het reality-tv programma wordt uitgezonden in zes afleveringen. Voor het programma verblijft Anita Witzier voor ongeveer een maand in een psychiatrische instelling. In deze afleveringen is te zien hoe Anita in gesprek gaat met cliënten die opgenomen zijn in deze kliniek. Naast deze gesprekken volgt zij ook de behandelaars en de verpleegkundigen. U krijgt in dit programma informatie en beelden te zien die gewoonlijk niet te zien zijn voor buitenstaanders. Op deze manier kunt u een idee krijgen wat de cliënten en de medewerkers van de kliniek op een dag doen. Het programma wordt geproduceerd in samenwerking van Skyhigh TV.

Skyhigh TV

Skyhigh TV is een Nederlands bedrijf. Dit bedrijf produceert televisieprogramma’s, bedrijf films en formats. Skyhigh TV ontwikkelt en verkoopt. In 1999 is het bedrijf gestart met Bernard van den Bosch, Marc Dik, Bert van Leeuwen en Wilfred Dreschler. Zij produceren televisie programma’s voor verschillende omroepen.

Wie is Anita Witzier?

De tweede naam van Anita is Cornelia. Anita is geboren op 10 november 1961 in Gouda. Na het behalen van haar vwo diploma in Gouda deed ze een studie Engels en rechten, Dit heeft ze 1 jaar gedaan en deed daarna een cursus management. Het begin van haar televisie carrière begon bij de omroep Veronica. In haar studietijd was ze werkzaam voor het programma Tineke waar zij op de redactie werkzaam was. In 1988 was Anita voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie als omroepster. Vanaf 1989 presenteerde ze verschillende tv-programma’s voor Veronica en later in 1996 voor de KRO. Ze is vooral bekend van de programma’s Tien voor Taal en Memories. Buiten het presenteren is Anita ambassadeur van het reumafonds en is te zien in commercials voor het Reumafonds. In 2011 kreeg zij voor haar vrijwillige inzet een Koninklijke onderscheiding: Ze werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Na zes keer genomineerd te zijn voor de Zilveren Televizier-ster( beste televisieman en-vrouw) Na voor de zevende keer genomineerd te zijn won ze de prijs. Anita heeft twee kinderen uit haar tweede huwelijk. Zoon Bram werd geboren in 1992 en dochter Julia geboren in 1997. In 2014 is Anita voor de derde keer getrouwd met Michel Nilesen in haar woonplaats Blaricum.

Uitzending gemist

Wanneer u een uitzending van Anita wordt opgenomen mist kunt u de herhaling bekijken via: http://tvblik.nl/gemist/kro

Bronnen en referenties
  • http://www.mediacourant.nl/2014/07/anita-witzier-opgenomen-in-psychiatrische-kliniek/
  • http://pers.kro.nl/programmas/anita-wordt-opgenomen/anita-witzier-wordt-opgenomen
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Skyhigh_TV
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Anita_Witzier

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.