Bikepacking en koffie

Bikepacking

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bikepacking is de nieuwste trend onder fietsliefhebbers. Veel wielrenners schaffen een speciale gravelbike of mountainbike om één of meerdere dagen op avontuur te gaan in de natuur! In tegenstelling tot de originele fietstassen krijgen de bikepacking fietstassen een ander plekje aan de fiets. In ieder geval niet meer aan de zijkanten van de fiets aan bagagedragers. Waarom de tassen anders geplaatst zijn en wat er zo tof is aan bikepacking lees je in deze blog!

Wat is bikepacking?

Bikepacking is eigenlijk het op reis gaan met de fiets. Waar fietsvakanties vooral gericht zijn op het fietsen over normale verharde wegen is bikepacking juist gericht op het toeren over onverharde wegen. Denk aan gravelpaden (grind- of schelpenpaden) en dwars door het bos over mountainbikeroutes. De tassen worden geplaatst aan het stuur, in en aan het frame en aan de zadelpen. Door deze plaatsing steken de tassen minder ver uit en raken ze op smalle paden of hobbelige wegen geen bomen en geen grond.

Bikepacking fietscafés

Er zijn ook meerdere hippe fietscafés waar je als bikepacker terecht kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spaak Koffie en Koers in Groningen? Een fietscafé waar je terecht kan voor koffie, lunch of taart maar ook voor een nieuwe fiets zoals een gravelbike van het merk Kona of een racefiets van het merk Basso. Ben je helemaal fan van Spaak? Dan vind je in de webwinkel ook Spaak wielerkleding. In België heb je Le Coffee Ride, een café, hotel speciaal gericht op fietsers. Ook hier kan je weer terecht voor fietskleding.

Tochten

Er worden in Europa veel meerdaagse gravel en fietstochten georganiseerd. Hier ontmoet je gelijkgestemden en ontdek je de mooiste plekken in de omgeving. Wedden dat je na het bekijken van de onderstaande trailer van de Dirty Boar Gravel ride helemaal zin hebt om naar buiten te gaan met de fiets! Voor de echte fietsfanaten zijn er ook ultra toertochten van meer dan 1000 km. Waarbij je zo snel mogelijk van plek naar plek moet zien te komen met een minimale bepakking en een minimale hoeveelheid slaap.