Bluf, de televisieserie van RTL 5

Bluf serie RTL yolanthe

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De televisieserie Bluf vertelt het verhaal van het jonge pokertalent Philip. Hij is samen met zijn grote broer Hein en twee vrienden Tjé en Mark opgegroeid in een arme wijk van de stad Amsterdam. De serie wordt door de zender RTL 5 uitgezonden en de eerste aflevering werd op 11 september 2014 vertoond en is in 2019 en 2020 herhaald.. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. Seks, geld, drank, drugs en poker, is de vriendschap tussen de vier vrienden sterk genoeg?

Verhaal

Philip groeit op in een van de armste wijken van Amsterdam samen met zijn broer Hein en jeugdvrienden Mark en Tjé. Nadat hij bijna miljonair wordt dankzij het winnen van een pokertoernooi (EPT, European Poker Tour) besluit hij het geld te delen met zijn vrienden en een huis te kopen waar zij met z’n allen kunnen gaan wonen. Ze feesten, drinken en komen de meest uiteenlopende karakters tegen. Het verhaal toont veel overeenkomsten met de Amerikaanse serie Entourage van HBO

Hoofdrolspelers

In de serie zitten een groot aantal BN’ers:

Achmed Akkabi

Speelt Philip, de hoofdrol, in de serie. Hij is met zijn pokertalent de grote man van de serie. Hij verdient het grote geld en deelt dit met zijn vrienden. Achmed Akkabi is onder andere bekend van rollen in de series Anubis, Los, Alibi, De president en De deal. Hij heeft ook in reclamespotjes van Albert Heijn gespeeld als Rachid, de vakkenvuller.

Géza Weisz

Speelt Tjé in de serie Bluf, een tamelijk lui persoon die maar al te graag profiteert van de plotselinge rijkdom van zijn vriend Philip. Géza is de zoon van regisseur Frans Weisz en is bekend van de series verliefd op Ibiza, Expeditie Robinson, Roes en Jeuk

Javier Guzman

Speelt de broer Hein van Philip in de serie. Javier is voornamelijk bekend door zijn werk als stand-up komediant, cabaretier en stemacteur. Hij heeft daarnaast ook gastrollen gehad in de series Grijpstra & de Gier, de co-assistent en Flikken Maastricht. In Bluf heeft hij voor het eerst een grotere rol te pakken.

Jan Kooijman

Jan Kooijman speelt de manager en jeugdvriend van Philip in de serie. Jan is bij het grote publiek bekend geworden dankzij zijn rol in de serie Goede Tijden Slechte Tijden. Hij is naast acteur ook presentator en jurylid. Ook heeft hij in de grote Nederlandstalige films Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza geacteerd.

Yolanthe Sneijder-Cabau

Yolanthe speelt in de serie Bluf de pr-agente van Philip genaamd Shira. Een pittige vrouw die vooral in de clinch ligt met Mark, de manager van Philip. Yolanthe staat ook bekend onder de namen: Yolanthe Cabau van Kasbergen, Yolanthe Cabau en Yolanthe van Kasbergen en is de vrouw van voetballer Wesley Sneijder. Ze is bekend geworden dankzij rollen in de series Onderweg naar Morgen, Costa!, Flikken Maastricht en Rechercheur Ria. In 2015 speelt ze een rol in de Amerikaanse remake van De Heineken Ontvoering.

Fatima Moreiro de Melo

Fatima speelt de grootste concurrent en stiekeme vlam van Philip in het pokercircuit. In de serie gaat ze ook uit de kleren, ze heeft geen problemen met naakt zijn beweert ze in interviews. Fatima is een bekend Nederlands hockeyspeelster en heeft aan meerdere olympische spelen meegedaan met het Nederlands hockeyteam. Ze is een professioneel pokeraar en heeft in 2011 een contract bij de pokergigant Pokerstars getekend. In 2012 heeft ze het televisieprogramma Expeditie Robinson gewonnen.

Aflevering gemist

Alle afleveringen van de dramaserie Bluf kunnen worden teruggekeken op de website van RTL XL voor een bedrag van €1,49. Ook is het mogelijk om nog niet uitgezonden afleveringen alvast vooruit te bekijken voor €1,99. RTL 5 zendt iedere aflevering twee keer uit op televisie. Het is niet mogelijk om de afleveringen gratis te bekijken.

Lijst van uitgezonden afleveringen

Aflevering 1: donderdag 11 september

In aflevering 1 van Bluf maken we kennis met de hoofdpersonen van de serie. Het leven van Philip Bender staat op ze kop als hij een onderdeel van de EPT (een groot Europees pokertoernooi) wint. Hij koopt een kast van een huis en vraagt zijn beste matties om met hem samen te gaan wonen. Zijn beste vriend Mark stelt hij een belangrijke vraag.

Aflevering 2: donderdag 18 september

Mark moet in de deze aflevering van Bluf een knoop doorhakken. Als hij net denkt een keuze gemaakt te hebben komt hij de pr-agente Shira (gespeeld door Yolanthe Sneijder-Cabau) tegen. Het klikt niet tussen de twee. Hein, de broer van Philip, geniet van de rijkdom, vrouwen en drank.

Aflevering 3: donderdag 25 september

Mark en Shira kunnen het nog steeds niet goed met elkaar vinden. Er ontstaat een haat-liefde verhouding tussen de twee. In deze aflevering maken we ook kennis met de huisbaas Bert Koper (sterk neergezet door acteur Kees Boot). Hij is ook een fanatiek pokerspeler met iets teveel agressie en geld. Tjé (Jeugdvriend van Philip Bender) kan het wel heel goed vinden met de dochter van de huisbaas..

Aflevering 4: donderdag 2 oktober

In de vierde aflevering van het eerste seizoen wordt het pokertalent uitgedaagd door Fiona (Fatima Moreira de Melo) om een potje poker te spelen tegen elkaar. Er is ondertussen een grote pak geld verdwenen uit het huis waar ze met z’n allen in wonen. Ook maken we kennis met de vader van de broers in de serie. Waarom komt hij nu opeens terug?

Aflevering 5: donderdag 9 oktober

De lust om te pokeren neemt steeds verder af bij Philip Bender. Gelukkig weet zijn manager en beste vriend hem mee te slepen naar Marbella (Spanje) om een groot toernooi te spelen. Hein en Tjé verdiepen zich ondertussen in de duistere praktijken die zich in café Full House hebben afgespeeld.

Aflevering 6: donderdag 16 oktober

De oudere broer van Philip Bender, Hein heeft, tot ieders verbazing, ook zelf eens geluk met pokeren. Hij besluit om zijn vriend Tjé in te huren als manager. Alles verloopt prima tot een Arabische sjeik met Hein een potje wilt pokeren om grof geld. De eigenaar van de kroeg Full House (gespeeld door Najib Amhali) kiest voor een hele andere carrière..

Aflevering 7: donderdag 23 oktober

Tjé heeft moeite zijn draai te vinden in de vriendengroep. Iedereen lijkt succes te hebben behalve hij. Hij gaat een eigen onderneming starten. Shira (Yolanthe Sneijer-Cabau) heeft een realitysoap geregeld voor Philip Bender ter promotie. Dit gaat niet volledig volgens plan..

Aflevering 8: donderdag 30 oktober

Mark komt iets te weten over zichzelf en over de PR-agent Shira. De vader van Philip en Hein, die we in aflevering 4 ook al zagen, komt terug en zet de broers onder druk. Zoals gokkers vaker onderling doen worden er diverse weddenschappen afgesloten onderling. Maar bij iedere weddenschap hoort ook een verliezer..

Aflevering 9: donderdag 6 november

In aflevering 9 komt Philip Bender in de problemen tijdens een trip naar Duitsland. Zijn broer Hein besluit hem te helpen, maar maakt onderweg naar Duitsland bizarre dingen mee. Ondertussen neemt de relatie tussen Shira en Mark rare vormen aan. Philip en Fiona spelen weer eens een potje poker tegen elkaar met een onschuldige inzet. Of toch niet?

Aflevering 10: donderdag 13 november

De finale van het eerste seizoen is een spannende. Philip Bender speelt het belangrijke pokertoernooi in Monaco tegen onder andere Fiona (Fatima Moreira de Melo). De hoofdprijs van het toernooi is gigantisch hoog. Kroegbaas Dries (Najib Amhali) krijgt de shock van zijn leven en de relatie tussen Mark en Elise krijgt een onverwachte wending..

Uitzendschema RTL 5

Iedere aflevering van het eerste seizoen worden twee keer uitgezonden op RTL 5. Er zijn in totaal 10 afleveringen per seizoen. Het tweede seizoen is nog niet in de maak.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.