Boeken over textielverharder en werken met paverpol

Er zijn meerdere boeken te koop die over paverpol gaan. In deze boeken leer je meer over werken met paverpol en staan voornamelijk een groot aantal werkbeschrijvingen. Het bekendste en wellicht handigste boek heet: Het groot stap-voor-stap Paverpol boek, een tweetalig (NL – EN) boek geschreven door Jossy de Roode. Zij is niet de uitvindster van de textielverharder, maar heeft het product wel groot gemaakt. Daarnaast zijn er nog meer boeken waarin je meer leert en leest over deze textielverharder. In dit artikel lees je over drie populaire boeken waaruit je zeker meer kan leren over het werken met deze bijzondere textielverharder.

Het groot stap-voor-stap Paverpol boek

OP het boek staat de slogan Paverpol textielverharder voor kunstenaar en hobbyist. Het is een tweetalig boek, waar aan de ene kant van de bladzijde vaak de Nederlandse tekst staat en op de andere kant de Engelse uitleg (meestal). Het boek bevat 30 werkstukken die je kan maken met daarbij een stap-voor-stap uitleg en werkbeschrijvingen. Achterin het boek lees je meer over de soorten paverpol producten. Een absolute aanrader om te kopen. Er zitten hele leuke werkstukken die je stap-voor-stap na kan maken én je leert meer over de producten.

Paverpol World Art

Dit boekje zie je bij diverse online winkels en groothandels te koop staan. het boekje heeft een adviesprijs van onder de 20 euro. In het boek staan diverse kunstwerken gemaakt van o.a. paverpol. De kunstwerken zijn gemaakt door mensen van over de hele wereld. Je ziet bij sommige stukken een korte werkbeschrijving. Daarnaast zie je altijd door wie het is gemaakt en uit welk land deze persoon komt. Je kan heel goed inspiratie opdoen uit dit boekje.

Magisch Polytex

Polytex is een ander soort textielverharder. Dat neemt niet weg dat je ook in boeken die deze verharder als basis gebruiken ook inspiratie kan opdoen. Dit boek is geschreven door Anton Nieuwenhuis en staat vol met leuke ideeën. Dit boek is vooral erg leuk als je nog niet veel ervaring hebt met werken met paverpol. Zo kun je de monnik uit het boek vrij eenvoudig maken, maar lijkt het net alsof je al jaren ervaring hebt ?. In het boekje staat hele duidelijke product omschrijvingen. Je wordt stap-voor-stap meegenomen om het beeldje te maken. Anton Nieuwenhuis heeft naast Magisch Polytex nog veel meer leuke knutselboeken geschreven.

Plaats een reactie