Boekentips zomer 2020

Boekentips zomer 2020

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Met dit warme weer wil je toch eigenlijk het liefst in de schaduw zitten met een lekker boek en een ijskoud drankje! Of misschien in de zon ergens waar je een duik kan nemen wanneer het te warm wordt… Maar wat zijn nou de boeken die je deze zomer echt wilt lezen? Wie weet vind je wat nieuwe inspiratie in deze blog “Boekentips zomer 2020”! In deze blog vind je niet alleen de nieuwste boeken, ook oudere pareltjes passeren de revue.

Verzamelde gedichten | C.S. Adama van Scheltema

Een van mijn favoriete Nederlandse dichters is Adama van Scheltema. De gevoelens waar hij over schrijft zijn vaak herkenbaar melancholisch of juist hoopvol en gelukkig. Ook zijn beschrijvingen van de Nederlandse natuur zijn geweldig. In mijn hoofd komt het plaatje dat hij beschrijft als het ware tot leven. Het zijn gedichten om bij weg te dromen.

“Polder met jouw witte wegen

En jouw slooten aan den kant

Met jouw wijde, allerzijde

Vredig bloeiend waterland,

Met den droomerige zegen

Van jouw welig zachte vee,

Voel ik mij jouw ziel genegen,

Deelt zij zich de mijne mee –

Polder, met jou ben ‘k verwant:

Wij zijn dingen van één land”


Vogelman | Mo Hayder

Eén van mijn favoriete thrillerschrijfsters blijft toch wel Mo Hayder. Wanneer je begint in deze boeken kan je ze bijna niet meer wegleggen. De spanning kruipt als het ware onder je huid. De gebeurtenissen in het boek zijn bizar en luguber. “Verknipt” zoals iemand in een review over het boek schreef. Toch blijft het verhaal zeer geloofwaardig. Dit maakt dat je het boek eigenlijk in één ruk uit wilt lezen. In veel reviews staat er ook dat dit voor veel mensen één van de beste thrillers is die zij ooit hebben gelezen. De schrijfstijl van Mo Hayder wordt ook vaak vergeleken met die van Tess Gerritsen. Als je dit boek uit hebt kan je dus ook aan haar boeken beginnen! Een avondje voor de buis? Een ander boek van Mo Hayder is verfilmd. “De Behandeling” is een Belgische film die in 2014 is uitgebracht.

Hex | Thomas Olde Heuvelt

Ook dit boek behoort zeker in de lijst met boekentips zomer 2020. Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Dit boek is geschreven door de Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt. Het verhaal gaat over een heks die in een bepaald dorp in Nederland woont. De heks is oud en woont in een “hedendaags” dorp. In plaats van dat het boek een historisch boek is, is het een boek dat het heden en het verleden aan elkaar koppelt. Een stukje fantasie in een zeer realistische omgeving en herkenbare moderne omgeving. Het boek Hex zou ook verfilmd worden al is daar verder niet veel over terug te vinden.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.