Boodschappenlijst voor het maken van kerststukjes

Boodschappenlijst voor het maken van kerststukjes

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Over een aantal weken is het Sinterklaasfeest alweer voorbij en gaan we richting de kerst. Dit jaar zie je dat veel mensen al vroeg kerstversieringen in huis hebben gehaald. Bij sommige mensen staat de kerstboom al in de woonkamer. Vanwege corona hebben veel mensen tijd over. Genoeg tijd dus om zelf aan de slag te gaan met het maken van mooie kerststukjes. Het is handig om goed voorbereid aan de slag te gaan. Zo weet je zeker dat er geen lege schappen in de winkels zijn. Hier vind je een boodschappenlijst voor het maken van kerststukjes.

Groen uit de wijk

Met wat fantasie kun je tijdens een wandeling in de buurt of in het bos genoeg gratis groen scoren. Maar waar moet je op letten wanneer je op jacht gaat naar gratis groen voor het maken van kerststukjes? Wij geven een aantal voorbeelden van materiaal wat je kunt gebruiken bij het maken van een kerststukjes. Allereerst kan je op zoek gaan naar verschillende mooie takken. Takken die geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld berkentakken en wijnranken. Je kan hier heel goed gebruik maken van afgewaaide takken. Ook klimop is zeer verassend en decoratief om te gebruiken. Natuurlijk is hulst ook een perfecte plant om te gebruiken in kerststukjes. Helaas staat hulst vaak in een voortuin. ? In het bos vind je ook prachtige spullen – denk bijvoorbeeld aan dennenappels – die je kunt verwerken in een kerststukje. Probeer vooral gebruik te maken van takken en mos wat al los ligt.

De basis van het kerststuk

Voor de basis van het kerststuk begin je met een schaal of pot. Je kan zelf kiezen wat je mooi vindt, gebruik je creativiteit! Kies bijvoorbeeld voor een langwerpige schaal met een kleine opstaande rand of een bloempot. Voordat je een nat oaseblok in de schaal of pot legt moet je die even op een stuk aluminiumfolie of plastic leggen. Zo voorkom je dat het water doorlekt vanuit je oaseblok. Een oaseblok mag je nooit helemaal onder water duwen, je laat hem voorzichtig zichzelf volzuigen. Voor het passend maken van het oaseblok kan je gebruik maken van een aardappelschilmesje.

Materialen die je nodig hebt bij het maken van een kerststuk

Bij het maken van een kerststuk heb je meerdere materialen nodig. Een handsnoeischaar kan je gebruiken om de takken te knippen. Het is slim om alle materialen klaar te leggen voordat je begint met het maken van het kerststuk. Zo heb je een beter overzicht en kan je ook makkelijker zien hoe je de verschillende materialen kan combineren. Wij maken vaak gebruik van een tafelzeil, deze kan je aan het eind makkelijk opvouwen om zo de kleine restjes groen in de groenbak te kunnen gooien. Om het kerststuk helemaal af te maken kan je ook gebruik maken van kerstaccessoires zoals kerstballen, een lichtslinger, wikkeldraad of binddraad en kaarsen (wel voorzichtig mee zijn).

Boodschappenlijst voor het maken van kerststukjes

Hieronder vind je enkele handige producten die je kan gebruiken bij het maken van een kerststukje. Ook de bovengenoemde spullen kan je hier terugvinden.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.