Caloriearme koolhydraatvervangers

caloriearme koolhydraatvervangers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je jouw koolhydraatinname iets wilt verlagen om bijvoorbeeld minder calorieën binnen te krijgen of om op een ander moment juist meer koolhydraten te kunnen eten, kan je gebruik maken van caloriearme koolhydraatvervangers. Deze caloriearme koolhydraatvervangers kunnen bijvoorbeeld de rijst of pasta bij een maaltijd vervangen. Maar ook calorierijke zoete en hartige sauzen. In deze blog lees je meer over de soorten vervangers en over de verschillende aanbieders.

Wat zijn caloriearme koolhydraatvervangers?

Tegenwoordig kan je de koolhydraatbronnen bij de maaltijd, denk aan rijst, noedels of pasta, vervangen door een caloriearme variatie hierop. Deze vervangers worden vaak gemaakt van Konjac/Glucomannan. Konjak is de naam van een plant met een wortelknol. Uit deze wortelknollen kan je geleiachtige voedingsmiddelen maken met maar weinig calorieën. Glucomannan is de naam van een in water oplosbare voedingsvezel die ook uit deze Konjakknol wordt gewonnen.

Wanneer je een bepaald voedingsschema volgt en je je aan een bepaalde hoeveelheid koolhydraten (bijvoorbeeld per dag) moet houden kan het makkelijk zijn om koolhydraatvervangers te gebruiken.

Bijzonderheden van Konjak producten

Let op: De Konjak producten zijn niet geschikt voor mensen die moeite hebben met slikken. Dit heeft te maken met de vezels die uitzetten. Ook wordt er aangeraden om veel te drinken wanneer je deze producten eet, zodat ze goed de maag kunnen bereiken.

De producten zijn na openen drie dagen houdbaar in de koelkast, helaas kan je deze producten niet invriezen. Eventueel kan je de rijst, noedels of pasta later toevoegen aan een groente mix.

Vervang de koolhydraatbronnen in je maaltijd

Er zijn verschillende koolhydraatbronnen die je bij je maaltijd eet en die je makkelijk kan vervangen door een caloriearme variant. Dit zijn noedels, rijst en zelfs pasta! Deze vervangers vullen wel maar bevatten bijna geen calorieën. Vaak zijn deze varianten ook nog eens veganistisch en tarwe- en glutenvrij!

Caloriearme sauzen

Veel zoete en hartige sauzen bevatten veel suikers (dus koolhydraten) en vaak krijg je door deze sauzen onbewust een hoop calorieën binnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig sauzen waar maar weinig tot geen calorieën in zitten en die toch heerlijk smaken.

Waar koop je caloriearme koolhydraatvervangers?

Caloriearme koolhydraatvervangers zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels en fysieke winkels. Soms vind je de vervangers op plekken waar je ze nooit zou verwachten, zoals bij de Action. Wij hebben een aantal aanbieders op een rijtje gezet. Naast bij deze aanbieders vind je caloriearme pasta, noedels en rijstvervangers bij de Holland en Barrett.

Action

Bij de Action kom je nooit met lege handen thuis, zeker niet nu je weet dat ze hier caloriearme koolhydraatvervangers verkopen! Exclusief bij de Action vind je verschillende producten van het merk Zero Pasta. Zo vind je er spaghetti, rijst en noodles die maar 7-9 kcal bevatten per 100 gram! De verpakkingen bevatten genoeg voor een maaltijd voor 1 – 2 personen. Deze producten bevatten, in tegenstelling tot wat je zou denken, veel vezels. Per pakje betaal je 0,79 cent.

Bulk Powders

Bekijk de caloriearme producten | Bulk Powders

In de webwinkel van Bulk Powders vind je ook caloriearme noedels, rijst en pasta. Deze varianten bevatten maar 6 kcal per 100 gram. Door de vezels krijg je wel een verzadigd gevoel. Ook kan je in deze webwinkel verschillende soorten zero calorie-siropen vinden in de smaken Butterscotch, Ahorn, Vanille, Bosbessen, Chocolade Karamel, Aardbeien, Honing en Ahorn Pindakaas. Deze siropen zijn heerlijk voor over de havermout, door de kwark, over wafels of over pannenkoeken. Verder vind je in de winkel Liquiflav, dit zijn vloeibare aroma’s zonder calorieën. Een heerlijke smaakmaker voor bijvoorbeeld magere kwark.

Body en Fitshop

Body en Fit shop | Bekijk de Walden Farms producten | Bekijk de koolhydraatvervangers

In de Body en Fit shop vind je enkele van onze favoriete caloriearme sauzen. Deze sauzen zijn van het merk Walden Farms. Vooral de karamelsaus is één van onze favorieten, lekker over warme havermout met appel! De saus smaakt een beetje naar hopjesvla in sausvorm. Van hetzelfde merk vind je ook ketchup, chocoladedip, Franse uiendip, Barbecuesaus, mayonaise, pastasaus, saladesaus, pindakaas en zelfs coffeecreamer met heel weinig calorieën.

In deze webwinkel vind je ook noedels van kelp (zeewier) in plaats van Konjac. Deze noedels zijn glutenvrij en veganistisch en bevatten calcium.

Wraps en eiwitcrackers met minder koolhydraten? Die vind je ook in de Body en Fit shop!