Carneool, steen die helpt bij de angst voor de dood

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Carneool is een steen die gebruikt wordt om sieraden van te maken zoals kralen kettingen, armbanden, hangers voor aan een ketting en oorbellen. De steen wordt ook gebruikt voor oplegging bij verschillende kwalen zoals brandblaren en menstruatiepijn. In de middeleeuwen werd de Carneool al gezien als geneeskrachtige steen, zo werd de carneool door de oude Egyptenaren al meegegeven aan de doden om hen te beschermen tijdens hun reis na het hiernamaals.

Geschiedenis van de Carneool

De naam Carneool komt van het Latijnse woord: Carnis dat vlees betekent. In het Oude Egypte werd de Carneool al als sieraad gedragen. De Egyptenaren droegen de Carneool ook als energieleverancier om voortdurend alle levenskrachten te vernieuwen. In de Middeleeuwen beschreef Hildegrad von Bingen al de geneeskrachtige werking van de Carneool. Zij was een Duitse Benedictijnse abdis geboren in 1098. Hildegrad heeft veel boeken geschreven waaronder een boek over de natuur en de geneeskunst. Zij beschreef bijvoorbeeld in haar boek dat een Carneool helpt tegen een bloedneus. Door wijn te verwarmen en daar een Carneool in te leggen vervolgens de wijn op te drinken zou de neus stoppen met bloeden. Vroeger werd de steen door de Egyptenaren meegegeven aan de doden om hen te beschermen wanneer zij aan hun reis naar het hiernamaals begonnen.

Geneeskrachtige werking van de Carneool

De geneeskrachtige werking van edelstenen is al van oudsher bekend, maar schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in.

Helpt tegen de angst voor de dood

Angst voor de dood of Thanatofobie kan iemand in zijn dagelijkse leven sterk beïnvloeden. Er kunnen zelfs paniekaanvallen ontstaan. Een Carneool gedragen aan een ketting of bevestigd met een hechtpleister op uw blote huid kan u helpen de angst voor de dood te verzachten.

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees kan ontstaan doordat tandplak niet of niet snel genoeg verwijderd wordt. Tandplak bestaat uit bacteriën die er voor zorgen dat uw tandvlees gaat ontsteken. Bij bloedend tandvlees kunt u uw mond spoelen met Carneool water. Dit water verkrijgt u door een Carneool een nacht in een glas water te leggen.

Bloedsomloop

Gedragen op de huid ( aan een ketting of met een hechtpleister) werkt de Carneool stabiliserend op de bloedsomloop. Om alle cellen van het lichaam te voorzien van zuurstof en voedsel heeft het lichaam bloedvaten. Wanneer u een slechte bloedsomloop heeft dan wordt dit proces verstoord. Er bestaat een grote kans dat u dan lichamelijke klachten krijgt.

Brandblaren

Brandblaren ontstaan door hitte. Deze blaren mogen niet doorgeprikt worden.
Bij brandblaren kunt u de steen direct op de blaar leggen. Carneool verzacht de brandende pijn.

Menstruatiepijn

Bij menstruatiepijn heeft u vaak pijn en krampen in de onderbuik. De pijn begint vlak voor of tijdens de menstruatie. Leg de Carneool op de buik op de plaats van de pijn. Carneool verzacht de menstruatiepijn.

Irritaties en ontstekingen van maag en darm

De meeste symptomen van irritaties of ontstekingen van de maag en darm zijn buikpijn, weinig eetlust, diarree, overgeven en koorts. Leg een Carneool een nacht in een glas water en drink dit water verdeeld over de dag op. Dit water kan de klachten doen verminderen.

Vitaliteit en levensvreugde

Gedragen op de huid (aan een ketting of met een hechtpleister) geeft de Carneool u vitaliteit en levensvreugde.

De kleur

De steen wordt gevonden in de kleuren rood, bruin en in alle kleurnuances daartussen. De kleur dankt de Carneool aan het ijzer dat in het mineraal zit.

Handelsvormen

Vroeger werden zegelringen vaak van Carneool gemaakt. Tegenwoordig worden er armbanden, hangers voor aan een ketting, kralen kettingen, ringen en oorbellen van gemaakt. De steen wordt ook voor oplegging en voor water gebruikt bij verschillende kwalen.

Vindplaatsen

Carneool wordt in India, Egypte, Saoedi-Arabië gevonden, de bekendste vindplaatsen. Andere vindplaatsen zijn: Australië, Brazilië, Duitsland, Tsjechië en Roemenië. Carneool wordt vooral gevonden in vulkanische en verweringszones. Bij een verweringszone heeft een verplaatsing van twee stukken aardkorst plaatsgevonden. Bij de breuklijn wordt vaak Carneool gevonden.

Ontladen

Koud stromend water: leg de steen vijf minuten onder koud stromend water.
Aarde: stop de steen voor 24 uur in de aarde zodat de negatieve lading verdwijnt.
Amethist: leg de steen 12 uur in een amethistcluster om de steen te reinigen.

Opladen van de Carneool

Maanlicht: Leg de steen 1 nacht in het maanlicht. Dit mag ook achter het glas zijn.
Zonlicht: Het zonlicht is veel sterker dan maanlicht. Leg de steen daarom niet in de felle zon maar in de ochtend of het namiddag zonnetje.
Bergkristal: Leg de steen 24 uur in een bergkristalcluster of in een bakje met bergkristal steentjes.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Reacties zijn gesloten.