CE keurmerk, China en dropshipping: Dit moet je niet doen

Dropshipping keurmerk

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dropshippen is helemaal hot. Nu iedereen veel thuis zit en thuis moet werken, hebben veel jongeren een bijbaantje als dropshipper. Wie ooit eens in Google heeft gezocht op dropshippen, wordt maanden daarna nog lastig gevallen met advertenties van jonge gasten in een villa, met een dure auto en het liefst ook met knappe vrouwen aan hun zijde. Dropshippen is niet iets nieuws en je kan er ook zeker een leuk zakcentje aan overhouden. Toch gaat er heel erg veel fout. Zo staan mensen die starten met dropshipping niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, doen ze niet aan klantenservice, betalen ze geen belasting, weten ze niet hoe ze om moeten gaan met boze klanten en retouren, dropshippen ze producten die levensgevaarlijk zijn en bieden ze producten die in Nederland helemaal niet verkocht mogen worden wegens het ontbreken van een keurmerk. Een overzicht van dingen die je niet moet doen en dingen die je juist wel moet doen als (ali)dropshipper.

Producten zonder CE-keurmerk of ander verplicht keurmerk verkopen

Heb je hét dropship-product gevonden waarmee je veel geld denkt te verdienen? Leuk en het is je gegund. Alleen niet als het een product betreft zonder een geldig keurmerk. Zo zie ik regelmatig producten voorbij komen van kinderspeelgoed, hondentuigjes en elektronische producten zonder de juiste keurmerken. Dit is gewoon gevaarlijk. Doe dit niet. Jij bent als dropshipper gewoon verantwoordelijk voor potentiële gevaren van het product. Biedt alleen spullen aan die aan alle verplichte eisen voldoen. Eigenlijk doe je er beter aan om gewoon weg te blijven van producten voor kwetsbare doelgroepen/dieren.

Geen belasting betalen of geen KvK-gegevens

Je bent verplicht om KvK-gegevens te delen als je een webshop hebt. Deze moeten op de website staan en in alle mails en facturen. Ook ben je verplicht om belasting af te dragen over je verdiende inkomen als dropshipper. Doe je dit niet, ben je gewoon illegaal bezig. Je hebt ook geen zin om over een paar jaar een controle van de belasting te krijgen. Daarnaast gebruiken zij vaak geen zakelijke rekening.

Geen klantenservice bieden

Veel dropshippers pakken een ­money product, maken een advertentie, simpele website en proberen zoveel mogelijk geld te verdienen. Niet eens een slecht model, maar je moet niet vergeten dat je ook te maken gaat krijgen met klanten. Deze mensen moet je te woord staan en hun klachten afhandelen. Kies je een discutabel product om te dropshippen? Dan zul je hier zeker veel mee te maken krijgen.

Vergeet niet: Dropshippen is niet slecht, maar als je het op de foute manier aanpakt, dan is het gewoon illegaal en gevaarlijk. Trap niet in de reclames van alle snelle jongens op Insta en Facebook, maar doe goed je eigen onderzoek.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.