Challenge: Eet als een Victoria’s Secret Fashion model

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er gaan al jaren geruchten rond dat het dieet wat fashionmodellen volgen extreem heftig is en dat ze erg weinig calorieën binnen krijgen, soms zelfs te weinig. In veel (nieuwe) vlogs geven verschillende fashionmodellen een kijkje in hun leven, sportschema en voedingsschema. Het lijkt alsof modellen tegenwoordig vooral heel gezond eten in plaats van te weinig en extreem. Ben jij, net als ik, benieuwd naar wat er gebeurt als je zo gezond eet als een Victoria’s Secret model? Wat doet zo’n dieet of lifestyle met jouw energielevel en lichaam? Is het vol te houden? Ik ga het een week uittesten en neem jullie mee! In deze special lees je hier alles over. Denk aan boodschappenlijstjes, lekkere recepten en sportschema’s maar ook mijn ervaringen.

victoria's secret model

Hoe kwam ik bij dit onderwerp?

Scrollen door Instagram en het kijken van vlogs op YouTube vind ik heerlijk om te doen als ik even lekker wil ontspannen. Ik gebruik deze kanalen vaak om gezonde recepten te vinden en sportschema’s of oefeningen. Verder motiveert het mij altijd om weer goed bezig te zijn met sport en voeding. De laatste tijd zijn er een aantal Victoria’s Secret modellen begonnen met vloggen en een aantal losse vlogs uitgekomen van Victoria’s Secret modellen. In tegenstelling tot wat je vaak in modeblaadjes leest aten ze in de vlogs niet alleen maar extreem en heel weinig. Ze kregen juist veel voeding en voedingsstoffen binnen. Hierna vroeg ik me af wat er met mijn lichaam en energie zou gebeuren als ik een week op dezelfde manier zou eten (en bewegen).


Is het vol te houden?

Veel modellen geven aan dat hun manier van leven, gezond eten en veel sporten, echt een lifestyle is. Het is dus geen dieet dat ze tijdelijk volgen. Alleen voor een grote show, zoals de Victoria’s Secret show, zetten ze nog een tandje bij. Ze eten dan nog net even wat gezonder en laten tussendoortjes vaker staan en gaan nog wat vaker sporten. Omdat veel modellen het zien als een lifestyle, iets wat ze iedere dag doen, ben ik wel benieuwd hoe goed het vol te houden is. Krijg je geen hongergevoel of trek in lekkers? Moet je erg wennen als je van de een op andere dag gaat eten als een Victoria’s Secret Fashion model?

healthy food

Wat gebeurt er met mijn energie en lichaam?

Naast dat ik benieuwd ben naar of deze lifestyle goed vol te houden is, ben ik benieuwd naar de veranderingen die gaan komen. Is het bijvoorbeeld waar dat je veel meer energie krijgt als je zo gezond eet? Wat gebeurt er met mijn lichaam? Val je af? En zo ja, wat is het verschil in een week?

Je moet betalen pannenkoek!

Ja, ik ben stiekem wel een Toren C fan. 😉 In vlogs en op Instagramaccounts zie je dat veel modellen zeker niet besparen op voeding. Ze eten vaak (dure) superfoods, biologische voeding en voorgesneden groenten. Daarnaast halen ze regelmatig healthy juices, smoothies en salades in healthy hotspots buiten de deur. Natuurlijk is dit niet gek want ze hebben een gezond en slank lichaam nodig voor het werk dat ze doen, dit betekent echter niet dat het noodzakelijk is om zoveel geld uit te geven aan gezond eten. Gezond eten kan ook goedkoper! Voor deze week zal ik de boodschappen alleen bij de Lidl doen en de bonnetjes hiervan bewaren en in de blog plaatsen. In het dorpje in Spanje waar we nu zijn is de Lidl de goedkoopste maar ook de fijnste supermarkt.

modellen dieet

Wat kan je verwachten de komende week?

Morgen zal ik de eerste boodschappen voor de komende 3 à 4 dagen in huis halen, de boodschappenlijst die ik hiervoor gebruik en de bon zullen ook in de blog te zien zijn. Iedere dag van deze week vind je op Sport Meets Fashion een blog met foto’s van de maaltijden en eventueel recepten. Verder schrijf ik een korte update over mijn ervaringen en over wat ik die dag aan sport heb gedaan.