Creatieve ideeën voor kinderen

kleurplaat auto

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze gekke tijden zijn kinderen vaker thuis dan normaal. Het kan dan best een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat kinderen zich goed vermaken zonder dat ze op tablets zitten of tv kijken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om kinderen creatief bezig te laten zijn. Zo vind je onder andere op Pinterest enorm veel leuke knutselideeën voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn nog veel meer websites waar je handige creabea ideeën vandaan kan halen.

De leukste kleurplaten

Kleurplaten mogen in deze lijst zeker niet ontbreken! Wij kennen maar weinig kinderen die niet gek zijn op kleurplaten. Ook voor de motoriek van jonge (en ook oudere) kinderen is het inkleuren van een kleurplaat ideaal. Kies vooral voor kleurplaten met afbeeldingen van thema’s waar jouw kind echt van houdt. Is jouw kind gek op dieren, op prinsessen of op één van de verschillende Disney films? Zorg dan dat je een kleurplaat kiest gericht op dat thema. Op de website kleurplaat24.nl vind je kleurplaten met verschillende thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurplaat auto? In deze lijst vind je kleurplaten voor echte autoliefhebbers. Voor de jongste autofanaten vind je iets simpelere kleurplaten. De oudere kinderen kunnen aan de slag met gedetailleerde kleurplaten. Er is zelfs een kleurplaat die kinderen na het inkleuren uit kunnen knippen en waar ze met behulp van wat lijm een echte auto van kunnen knutselen. Een leuke tip: Laat kinderen bij het inkleuren gebruik maken van verschillende materialen. Geef ze naast potloden ook eens stiften, krijt, inkt of verf.

Knutselen met restmaterialen

Wanneer je nog niet veel knutselmaterialen in huis hebt kan je kinderen ook laten knutselen met restmaterialen of materialen die ze vinden in de natuur. Kinderen kunnen al veel mooie dingen maken van bijvoorbeeld wc-rollen, eierdozen en ander “afval” van papier of karton. Zo hoef je minder te besteden en leer je kinderen “recyclen”. Ook uit de natuur kan je veel dingen op een leuke manier gebruiken tijdens het knutselen. Laat kinderen op het strand bijvoorbeeld schelpen zoeken. Met deze schelpen kunnen ze bijvoorbeeld kleine doosjes versieren. Ook kunnen ze de schelpen gebruiken om een mooi zee/strand schilderij te maken. Van mooie takjes kunnen ze thuis met verf geweldige takkenbeesten maken. Op deze manier kunnen kinderen in de ochtend buiten zoet zijn met het verzamelen van materialen en in de middag met het maken van de mooiste kunstwerken. En dat zonder het gebruik van tablets of tv.

Spijkerschilderijtjes maken

Omdat je thuis meer tijd hebt om samen met je kind te knutselen zijn er ook meer mogelijkheden om eens een keer iets anders te doen dan wat ze normaal op school doen. Je kan je misschien voorstellen dat een juf of meester met een klas van 28 kinderen niet snel aan de slag gaat met spijkers en hamers. Dit kan je wel heel leuk thuis doen! Met een plankje, een hamer, spijkers en wol of ander draad maak je de mooiste spijkerschilderijtjes. Voor kinderen is het natuurlijk hartstikke interessant om op deze manier creatief aan de slag te gaan! Sommige schilderijtjes worden zo mooi dat ze enorm leuk zijn om op te hangen in de kinderkamer.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.