CV templates in een handomdraai!

CV template

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Solliciteren voor een nieuwe baan is al ingewikkeld genoeg. Je wilt misschien op meerdere banen tegelijk solliciteren of moet je voorbereiden voor veel dingen, cv templates helpen hierbij. Het laatste wat je wilt is je concentreren op het maken van de layout van je cv. Toch wil je dat het strak is en een goede indruk achterlaat voor jouw nieuwe werkgever. Gebruik dan een cv template. Dit is een kant-en-klare cv layout. Het enige wat je nog hoeft te doen, is jouw gegevens invullen. Dit scheelt heel veel tijd en energie die je dan ook in iets anders kan steken! 

Het maken van een cv met een cv template in Word

Het is heel eenvoudig om met een cv-template in Word een goed uitziend cv te maken. Waarom? Omdat een cv-template een vooraf ingericht Word-document is. Belangrijke zaken als stijl, marges, regelafstand als lay-out zijn dus al ingesteld. Om een goed uitziend cv te maken moet je alleen nog de ontbrekende gegevens invullen. Natuurlijk heeft Word niet alleen een template voor het maken van een cv. Er zijn ook sjablonen voor bijvoorbeeld brieven, folders en rapporten.

Heel veel gratis cv templates

Bij de meest recente versie van MS Office komen ook veel nieuwe cv templates meegeleverd. Elk jaar worden dat er steeds meer. Waar het in 2010 bijvoorbeeld 20 cv-sjablonen waren, waren het in 2019 al duizenden! Je kunt ze gemakkelijk in Word opzoeken.

Een opvallend cv

Office heeft dus veel gratis cv templates om jou te helpen bij het maken van een cv. Onthoud alleen wel dat het niet heel origineel is om een Word cv-sjabloon te gebruiken. Je wilt graag dat je eerste indruk interesse opwekt bij je nieuwe werkgever. Dit doe je niet als je de zoveelste bent die een Word template gebruikt. Door een originele lay-out val je meer op. 

Waarom is een CV template belangrijk bij het solliciteren?

Een professionele CV template zorgt bij je nieuwe werkgever voor een goede eerste indruk. Hij/zij kan direct zien dat jij tijd en energie hebt gestoken in de lay-out van je cv. Verhoog je kansen op je (droom)baan en gebruik een professioneel, helder en persoonlijk cv template om je cv mee te maken. Een professionele cv template zorgt voor een betere en positieve algehele uitstraling en zorgt er voor dat je je beter profileert. 


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.