Dag 5: Challenge “Eet als een Victoria’s Secret model” (EXTREEM)

Victorias secret model challenge eten veganistisch

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op internet gaat zoeken naar het dieet dat Victoria’s Secret modellen volgen vlak voor een grote show, kom je de meest extreme diëten tegen. Veel bronnen zijn niet bepaald betrouwbaar, dus of het echt zo is kan ik niet met zekerheid zeggen. Wel heb ik het idee dat er de laatste jaren meer is veranderd in onze eetgewoontes, zo ook bij modellen. In een ouder interview van Romee Strijd vertelt ze dat ze voor een grote show geen koolhydraten mag eten. Zo at ze ’s morgens een bakje yoghurt met wat fruit en zaden en de rest van de dag vooral groenten met een stukje vis of kip uit de oven. Nu zie je in haar vlogs dat ze wel koolhydraten eet, bijvoorbeeld havermout in de ochtend. Een van de grootste “mythes” is dat modellen de laatste 9 dagen voor de show alleen maar vloeibaar voedsel tot zich nemen. Adriana Lima kwam op deze (door haar gemaakte) uitspraak terug met als opmerking dat het niet gezond is. Waar of niet waar, omdat je het zo vaak leest heb ik ook een dagje geleefd op eiwitrijke en groene smoothies.
Ontbijt

Voor het ontbijt heb ik een groene smoothie gemaakt. Voor deze smoothie heb ik restjes groenten gebruikt die over waren van de eerste drie dagen. Om het iets zoeter te maken heb ik er wat fruit in gestopt.

groene smoothie

Lunch

Als lunch heb ik de groene smoothie van Miranda Kerr gemaakt. Deze smoothie bevat fruit, spinazie, pindakaas en amandelmelk. Ik heb extra silken tofu toegevoegd om de smoothie iets vullender te maken.

groene smoothie van miranda kerr

Avondeten

De laatste smoothie van de dag is de veganistische chocolade proteïne shake van de derde dag. Deze shake had een chocoladesmaak en door de pindakaas was hij nog iets vullender. De smaak van deze shake is zo lekker dat ik hem aan het einde van de dag heb gepland. Bewaar het lekkerste voor het laatst. 😉

chocolade proteïne shake

Snacks

Vandaag leef ik alleen op smoothies, water en thee. Ik heb besloten om daarom een vierde smoothie te maken als snack. Deze smoothie heb ik gemaakt met twee opgeklopte eiwitten, amandelmelk en frambozen.

eiwit smoothie

Bekijk hier dag 6 van de challenge “Eet als een Victoria’s Secret Model”