Dark Souls II Scholar of the First Sin: informatie en terugblik

Walk of Game

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dark Souls II: Scholar of the First Sin is een role-playing game (RPG) van de Japanse maker From Software. Deze populaire RPG is een remake van het gelijknamige spel dat in maart 2014 is uitgekomen op de PlayStation 3, PC en Xbox 360. Dankzij de verbeterde graphics en gameplay is het bij de nieuwste Dark Souls game ook mogelijk om het te spelen op de PlayStation 4 en Xbox One. Wat zijn de vernieuwingen? Wanneer komt Dark Souls II: Scholar of the First Sin uit in Nederland en België? Wat voor verhaallijn volgt dit spannende rollenspel?

Algemene gegevens van Dark Souls II: Scholar of the First Sin

 • Naam: Dark Souls deel 2: Scholar of the First Sin
 • Ontwikkelaar: From Software
 • Uitgever: Bandai Namco Games
 • Serie: Demon’s Souls en Dark Souls
 • Eerste versie: maart 2014
 • Platform: PlayStation 3 (PS3) PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC en Xbox 360
 • Releasedatum NL en BE: 3 april 2015
 • Genre: Actie, rollenspel, hack&slash
 • Speelmodi: singleplayer en multiplayer
 • Kopen: Optical disc en als betaalde download

De ontwikkelaar en uitgever

De game werd voor de release in maart 2014 ontwikkeld door From Software, voor velen een onbekend bedrijf. Ook is dit bedrijf betrokken bij de nieuwere en verbeterde versie van april 2015. From Software is een Japanse gameontwikkelaar. Het bedrijf is in 1986 opgericht en is vooral bekend geworden bij het grote publiek door de games: Armored Core, Demon’s Souls, Dark Souls, King’s field, Otogi en de Tenchu serie. From Software heeft ervaring opgedaan met games voor bijna alle consoles en mobiele besturingsplatformen. In maart 2015 brengt dit bedrijf ook de game Bloodborne, exclusief voor de PlayStation 4 (PS4) uit. Dark Souls 2: Scholar of the first Sin wordt, na de ontwikkeling, uitgegeven door Bandai Namco Games. Dit Japanse bedrijf heeft meerdere games zelf gemaakt en tientallen bekende titels uitgegeven. Zo geeft Bandai Namco Games spellen van de serie Tekken, ace Combat, Dark Souls, Naruto Shippuden en Power Rangers uit.

De voorgangers

Da game volgt geen nieuwe verhaallijn en heeft ook geen hele nieuwe wereld. Dark Souls: Scholar of the First Sin is een onderdeel van een grotere serie games. Deze videospellen zijn uitgekomen onder de naam Demon’s Souls en Dark Souls.

De remake Dark Souls II: Scholar of the First Sin

De derde game in gelijknamige serie heet Dark Souls II: Scholar of the First Sin en is in maart 2014 al uitgebracht voor Windows, PlayStation 3 (PS3), en de Xbox 360. De remake van het spel is vanaf 3 april 2015 in Nederland en België te koop. De game komt, naast de huidige consoles, ook uit voor op de PlayStation 4 (PS4) en de Xbox One. Deze versie bevat alle downloadable content (DLC), op de campagnes na. Deze moeten nog apart worden aangeschaft. De graphics, audio, algemene performance en het maximum aantal spelers in een online sessie zijn beter gemaakt.

Verhaal/plot

Dark Souls II heeft een verhaallijn die in eerste instantie moeilijk te volgen lijkt. De meeste spelers spelen de singleplayer mode meerdere keren uit om alle elementen van het verhaal te kunnen begrijpen. Er zijn op internet tientallen fora met discussies over de game. De maker van het spel moedigt dit zelfs aan. Het verhaal draait om een mannelijk of vrouwelijk persoon die ‘ondood’ is; niet levend, maar ook niet dood. Hij of zij is de drager van een vloek. Deze persoon is bijna helemaal doorgedraaid op zoek naar een genezing voor deze vloek. Het geheel speelt zich af in een zeer donkere en duistere omgeving. Je moet vijanden verslaan en donkere gebieden als kerkers doorzoeken. Zodra je eenmaal je concentratie verliest, wordt dit direct afgestraft door de slimme tegenstanders.

Gameplay

Het spel valt in het genre RPG, het is een role-playing game. Dit genre wordt in het Nederlands een rollenspel genoemd. Aan het begin van het spel moet de speler een karakter aanmaken, het geslacht bepalen en een klasse uitkiezen. Iedere klasse heeft zijn eigen unieke krachten en een geheel andere speelstijl. De speler is daarna klaar om de open wereld te verkennen, quests te voltooien en XP (experience points) te verzamelen om krachtiger te worden. Onderweg kan de speler het karakter upgraden en dus beter/krachtiger maken. Het karakter reist over de hele wereld zonder al te veel hulp van het spel zelf. Je wordt aangemoedigd om zoveel mogelijk zelf te ontdekken. Ieder karakter heeft een aantal ‘souls’ (zielen). Als het aangemaakte personage doodgaat verliest het zielen. Het krijgt de kans om deze zielen terug te vinden op de plek waar het is doodgegaan. Lukt dit niet? Dan zijn alle zielen verloren.

Wat krijg je bij de remake?

Naast de grafische verbeteringen en de mogelijkheid om op de PS4 en Xbox One het rollenspel te spelen, krijg je een aantal extra’s bij de game die niet bij de originele versie uit 2014 zaten. Je krijgt de volgende DLC gratis:

 • Crown Of The Sunken King
 • Crown Of The Old Iron King
 • Crown Of The Ivory King
 • een verzameling aan extra content!

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.