De beste manier om jouw tuin komende zomer mooier te maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Natuurlijk wil je als het straks zomer wordt en de zon begint te schijnen optimaal genieten van de tuin. Je verblijft er bij mooi weer het liefst de gehele dag. Wil je het buiten net zo fijn maken als binnen, dan vraagt dat wel enige aandacht en energie. Je hebt er echter langer plezier van als je kunt beschikken over een goed verzorgde tuin.

Zorg dat de tuin er verzorgd en netjes bij ligt

In de eerste plaats zorg je dat de tuin er netjes en verzorgd bij ligt. Zo ga je uiteraard met de groene aanslag op de tegels aan de slag. Dit probleem kun je al voor een groot deel verhelpen door heel het jaar door regelmatig te vegen. Doe je dat niet, dan kan de groene aanslag heel behoorlijk zijn. Op zich is dat nog geen ramp overigens. Met heet water en een schrob kun je de vervelende aanslag vaak prima weghalen. Veel mensen gaan liever met de hogedrukspuit aan de slag. Pas hier echter wel mee op. De hoge druk kan namelijk schade aan de tegels veroorzaken.

Hekel aan grasmaaien? Kies dan voor kunstgras!

Verder ga je natuurlijk snoeien Wanneer je hier mee kunt beginnen verschilt nadrukkelijk per plant of boom. Soms ontkom je er echter niet aan om te snoeien ook al mag dat niet meer.l Dit bijvoorbeeld als de plant of boom gewoon te groot wordt. Verder is ook een mooi en groen gazon een van de blikvangers van een mooie tuin. Ga maaien nadat de vorstperiode geweest is en vul de ontstane kale plekken aan met het beste graszaad. Heb je een hekel aan grasmaaien, dan zou je eens serieus moeten overwegen om voor kunstgras te kiezen. 

Denk aan de privacy en overweeg de realisatie van een overkapping

Vergeet je de privacy niet en overweeg ook de realisatie van een overkapping niet.  Verder is het verstandig om in een vroegtijdig stadium de kwaliteit van de tuinstoelen en de tuinmeubels te checken. Voldoet de tafel nog om aan te eten en hoe is de staat van de loungebank precies. Belangrijk is ook de vraag of je over voldoende stoelen beschikt. Vul dus de tuinset aan of kies voor een geheel nieuwe tuinset voor de komende zomer. Een goede tuinset is een must als je echt wilt genieten van de heerlijke zomer die er hopelijk aan zit te komen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.