De helende werking van de steen beril

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Beril werd door de Grieken gebruikt om er de eerste brillen van te maken. Het verhaal gaat dat keizer Nero tijdens de gladiatoren gevechten oogglazen van beril gebruikten. Beril staat bekend om zijn helende werking. Zo helpt de steen bij verschillende kwalen. Bijvoorbeeld bij oogklachten, stress, obstipatie en vele andere klachten. Beril wordt ook gebruikt als sieraad. Wanneer u een ketting van beril of een hanger van beril helpt dit tegen de verschillende kwalen. Zo kunt u het mooie met het praktische combineren. Een ruwe steen kan ook in de hand gehouden worden om het gewenste resultaat te verkrijgen bijvoorbeeld bij reisziekte.

Geschiedenis

Door de Joden werd de beril een magische steen genoemd omdat de steen uit Mesopotamië kwam. De Grieken gebruikten de brekingsfunctie van beril om er de eerste brillen van te maken. In de tijd van keizer Nero werd op Elba witte beril gevonden. Dit witte beril leende zich goed om er (geslepen) oogglazen van te maken. Het verhaal gaat dat keizer Nero tijdens de gladiatoren gevechten beril gebruikte als oogglazen. Men denkt dat hij dit deed omdat hij erg bijziend was.

Geneeskrachtige werking

Oogklachten

Onder oogklachten vallen vele aandoeningen. U kunt last hebben van onder andere:

  • Een jeukend en tranend oog: bij een allergische reactie.
  • Een strontje: een kleine ontsteking van het ooglid.
  • Lasogen: daar kunt u last van krijgen wanneer u uw ogen niet goed heeft beschermd tegen te fel licht.
  • Droge ogen: komt door dat de productie van tranen verminderd is.
  • Bij deze klachten kunt u een beril s ’avonds op uw gesloten oog leden leggen.

Stoornissen in en rond de hals

Onder stoornissen in en rond de hals kunnen verschillende problemen mee bedoeld worden. Een voorbeeld is spanning in de nek. Wanneer u last van u nek heeft kunt u een ketting of hanger van beril op de blote huid dragen.

Stress: helpt te ontspannen

Wanneer u een ketting of hanger van beril op de blote huid draagt kan deze het gevoel van stress verminderen. Beril helpt u ook om u ontspannen te voelen.

Hooikoorts

Wanneer u last van hooikoorts heeft dan heeft u een allergie voor: het stuifmeel van gras, planten of bomen. Draag een ketting of hanger van beril op uw blote huid. Uw klachten kunnen op deze manier verminderen.

Angina

Angina is een keel-amandelinfectie die bij zowel kinderen als volwassenen voorkomt. Wanneer u angina heeft dan heeft u last van keelpijn, hoest, gezwollen klieren en koorts. Wanneer u een beril ter hoogte van het strottenhoofd op de voorzijde van de keel legt kan dat de pijn doen verminderen.

Reguleren van het maagdarmkanaal

Wanneer u problemen heeft met het maagdarmkanaal kunt u kunt u last krijgen van problemen als: diarree, obstipatie, buikpijn, opboeren en een opgeblazen gevoel. Wanneer u een ketting van beril of een hanger op de blote huid draagt zullen de klachten minder worden.

Reisziekte

Onder reisziekte wordt verstaan: zeeziekte, wagenziekte, luchtziekte, ruimteziekte. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals misselijkheid en braken.
Om de klachten te voorkomen kunt u tijdens uw reis een beril in de handen gehouden worden.

Obstipatie

Obstipatie kan ook verstopping worden genoemd. Obstipatie kan door verschillende oorzaken komen. Zoals stress, door het leiden van een onregelmatig leven of een ziekte. Wanneer u last heeft van obstipatie kunt u een ketting of hanger van beril op uw blote huid dragen om het probleem te doen verminderen.

Diarree

Diarree kan door een infectie van het maagdarmkanaal komen zoals deze zich voor doet bij voedselvergiftiging of buikgriep. Wanneer u last van diarree heeft kunt een aantal malen per dag een slokje beril water nemen (water waarin een nacht een beril heeft gelegen).

Troost bij heimwee

Heimwee is een gevoel van het verlangen naar zekerheid en geborgenheid. Het gevoel van thuis zijn. Sommige kinderen of volwassenen kunnen zelfs ziek van heimwee zijn. Wanneer u een ketting of hanger van beril draagt zal het gevoel van heimwee verminderen.

De geneeskracht van edelstenen en mineralen is al vele eeuwen bekend. Schakel bij klachten altijd medische hulp in.

Kleur, vindplaatsen en handelsvormen van beril

De kleur van beril is kleurloos, wit, geelwit, goudgeel, geelgroen, roze, blauw en rood. De vindplaatsen zijn Brazilië, Madagaskar, Pakistan, Mozambique en Noorwegen. Handelsvormen van beril zijn ruw om in de hand gehouden te worden. Geslepen als sieraden, in ringen en hangers gevat.

Verzorging

Bewaar de steen s ’nachts in een schaal met droge getrommelde hematieten. Om de steen te ontladen kunt u deze zachtjes wrijven onder stromend warm water. Leg de steen niet in het volle zonlicht. De steen kan dan gaan verkleuren.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.