De leukste damestrends voor 2020

Jurken aan hanger Geisha

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Elke wisseling van seizoen is het weer tijd om de nieuwste modetrends in te slaan. Een leuk, maar ook een duur grapje. Om elk seizoen namelijk te wisselen van kledingstukken in trends die gaande zijn, kan namelijk best wel een prijskaartje hangen. Gelukkig hoeft dit niet altijd zo te zijn. Er zijn namelijk ook trends die het hele jaar door helemaal in zijn. We vertellen je graag welke modetrends voor dames helemaal in zijn in 2020. Zo weet jij zeker welke geisha jurk jij het beste in kan slaan.

Fluffy & puffy

Een trend die terug van weggeweest is: de pofmouwen. In de jaren ‘80 waren de gepofte mouwen namelijk helemaal in. Ook in het najaar van 2019 zagen we deze trend steeds meer voorbij komen. In 2020 heeft deze trend dan ook helemaal zijn door trede gemaakt. Hierbij is wel één gouden regel: hoe groter hoe beter.

Neon kleuren

Hoe feller hoe beter is een trend die helemaal in is dit jaar. Van schoenen en tassen tot broeken en jassen: de felste en gekste kleuren zijn hierbij van toepassing. Subtiel gaat in ieder geval niet het kenmerkende woord zijn voor de modetrends. Vind je de trend toch net iets te gewaagd? Ga dan voor safe en kies  bijvoorbeeld voor een leuke neonkleurige accessoires.

Ruffles

In zowel jurkjes als rokjes en blouses en shirts is deze trend steeds meer terug te zien. Net zoals bij de pofmouwen geldt ook hier: hoe groter hoe beter. Dit jaar kan het niet uitbundig en dramatisch genoeg. Maar, gelukkig zorgt dat ervoor dat het voor de bescheiden mensen onder ons ook mogelijk is.

Veren

Even helemaal out of the box met deze trend. De veren zijn namelijk helemaal terug in de outfits dit jaar. Schoenen, broeken, tassen, hoeden, haarbanden en ga zo maar door. We zien ze terug aan de onderkant van broekspijpen of aan de zijkant van de mouw. Het oogt in ieder geval erg sierlijk en ook erg vrouwelijk.

Extreme bloemenprint

Om nog maar even door te gaan op de opvallende en extreme trends heeft de bloemenprint daar een mooie bijdrage aan. De flower power van de jaren ‘60 is weer helemaal terug. Je ziet deze opvallende print op verschillende kledingstukken voorbij komen. Zo heb je prachtige jurken, broeken en jasjes, zoals die van helena hart blazer, waar deze print op terug te vinden is. Oud wordt in een nieuw jasje gestoken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.