De mooiste uitstapjes vanuit Valencia

uitstapjes vanuit Valencia

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je een citytrip naar Valencia hebt gepland moet je echt even naar deze lijst met de mooiste uitstapjes vanuit Valencia kijken! Combineer een dagje stad eens met een dagje rondtoeren door de omgeving. Wist je bijvoorbeeld dat je in de buurt van Valencia een prachtige waterval kan bezoeken, schildpadden kan spotten en kan zwemmen in een warme, blauwe en heldere waterbron? En niet te vergeten: Een Instagramwaardig dorpje kan bezoeken met kunstschilderingen op iedere straathoek. Bekijk al deze hotspots in deze blog!

Bezoek de watervallen in Navajas

Op 45 minuten rijden vanaf Valencia vind je de watervallen in Navajas. In een dal tussen verschillende kloven vind je een prachtige en verstopt stukje natuur. Dit wordt Salto de la Novia genoemd. Je vindt er in het begin een avontuurlijke trap naar boven met verschillende uitkijkjes op het water dat naar beneden stroomt. Eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over de grote waterval.

Waar het water vanaf de berg naar beneden komt heb je ondiep water waar in de zomer veel Spanjaarden verkoeling zoeken. Een aantal grote keien in het water worden gebruikt als plekken om lekker te kunnen zonnebaden of als Instagram-fotospot. Na het water vind je enkele wandelroutes die omhoog gaan. Vanaf die wandelroutes kan je ook berggeiten spotten.

Navajas

Zwem in de warmwaterbronnen in Montanejos

Montanejos is de meest bekende natuurlijke attractie in de buurt van Valencia. Montanejos hoort echt in de lijst met de mooiste uitstapjes vanuit Valencia. Het is een Spaans bergdorpje, die bekend zijn geworden van de warmwaterbronnen. In de omgeving van het dorp vindt je meer dan 50 van dit soort heerlijke warme bronnen. De bekendste bron, met de grootste parkeerplaats, is Fuente de los Baños. Het water hier is enorm helder en lijkt helder blauw. Let wel goed op dat het in de bergen altijd iets kouder is dan in Valencia. Het klinkt misschien vreemd maar neem warme kleding mee voor tijdens het wandelen, maar vergeet ook je zwemkleding en handdoek niet! Er zijn ook talloze sportieve activiteiten in de omgeving te boeken, zoals kajakken en raften. Het aanbod (en de watertemperatuur) is in de winterperiode wel lager.

Om Montanejos te bereiken kun je een georganiseerde tour volgen vanuit Valencia of met eigen vervoer gaan. Het ligt op ongeveer 95 kilometer rijden van Valencia af. De navigatie zal zeggen dat je er ongeveer een uur over zal doen, maar omdat je op veel (goed geasfalteerde) slingerende bergwegen rijdt, kan het iets langer duren. Vergeet onderweg niet de auto langs de kant zetten en even te genieten van het uitzicht!

montanejos

Spot schildpadden in het stuwmeer bij Ribesalbes

Ribesalbes is een kleine gemeente in de provincie Castellon en heeft slechts 1200 inwoners. In de stad zelf kun je het Museo de la Baronia de Ribesalbes, een museum vol met fossielen, bezoeken. Nog leuker vinden wij om naar het prachtige stuwmeer te gaan, dat bijna naast de stad ligt. Van alle hotspots in de buurt van Valencia is dit stuwmeer het minst bekend. De lokale bevolking heeft het meer wel ontdekt, in de zomer wordt er door veel mensen naar verkoeling gezocht. De mogelijkheden zijn enorm rondom het meer. Zo zijn er regelmatig mensen in een kano op het meer actief. Ook ligt er rondom het meer van Ribesalbes een prachtige weg waar fietsers veel gebruik van maken.

Het leukste is om hier met een huurauto heen te rijden en ergens langs de weg rondom het meer te parkeren. Rondom het blauwe meer kun je meerdere wandelroutes vinden. Kijk tijdens de wandeling goed naar de dieren in het water. Je komt hier namelijk tijdens een wandeling schildpadden tegen, die ook aan het genieten zijn van de zon.

Ribesalbes

 

Bewonder de kleurrijke muren in Fanzara

Fanzara is een zeer klein dorpje in de bergen, dat nog geen 300 inwoners telt. Wie langs het dorp rijdt, zal niet snel de neiging hebben om hier te stoppen. Wie dat wel doet wordt getrakteerd op prachtige graffiti- en schilderkunst gemaakt door bekende kunstenaars uit de omgeving. Elke straathoek of muur is gebruikt om er een kunstwerk op te maken.

Het kunstdorpje staat ook wel bekend als Fanzara-Miau. Hier is een project gestart waar 20 jonge bekende en onbekende kunstenaars de kans kregen om muren te beschilderen. De tekeningen op de muur worden om de zoveel tijd afgewisseld. Eten kan je doen in een van de twee dorpscafés. Op de kaart zie je hier meer dan 20 gerechten, maar kijk er niet gek van op als je er alleen een broodje met ham kan krijgen. Als je na een hapje en een drankje nogmaals een rondje in het dorp loopt, zul je weer nieuwe kunst ontdekken. Fanzara is zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen door de kunst, zeker ook door de adembenemende omgeving.

Fanzara