De nieuwste ontwikkelingen van HD led schermen.

HD led scherm

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tegenwoordig zien we steeds meer led schermen met een kleine pixelpitch. We spreken hier van HD led schermen. Over het algemeen zijn dit led schermen met een pixelpitch kleiner dan een P3. Dit houdt in dat de pixel / led om de 3 mm geplaatst is. Bij een P3 is dit dus 333 pixels horizontaal per meter en 333 pixels verticaal per meter wat dus 111.111 pixels per m2 is. Tegenwoordig kun je zelfs een pixelpitch kleiner dan P1 krijgen. Dit houdt in meer dan 1 miljoen pixels per m2. Dit zijn wel extreem dure oplossingen. Leddisplayexpert heeft ervaringen met o.a. P2 wat al een heel mooi beeld geeft. Hiervoor moeten wel speciale aansturingskaarten worden gebruikt omdat de standaard aansturingskaarten maar een beperkt aantal pixel aan kan. Zo kan de MCTRL300 en de Taurus T3 van Novastar maar 1,3 miljoenpixels aan verdeeld over 2 poorten. U heeft dus minimaal een Taurus T8 nodig welke 2,3 miljoen pixels aankan verdeeld over 4 poorten.

Let erop dat led schermen met een hele kleine pixelpitch vaak geen masker hebben om de leds te beschermen en dus een stuk kwetsbaarder zijn dan led schermen die wel een masker hebben.

Vooral tijdens het transport moet hier rekening mee worden gehouden.

Wij adviseren om de led modules apart te laten verpakken en transporteren. De ervaring leert dat als de led modules op de kabinetten bevestigd zijn dat er door het gewicht van de kabinetten veel kracht kan komen te staan op de modules en de leds bij een minimale beweging al kunnen beschadigen.

Kabinetten van HD led schermen.

Omdat de leds veel kleiner zijn zal een afwijking van de kabinetten ook meer opvallen. De leds zullen dan niet op gelijke hoogte zitten en bij een P2 zorgt een afwijking van 1 mm er al voor dat de leds verspringen wat geen mooi effect geeft. Zorg er dus voor dat u hoogwaardige kabinetten heeft die door een cnc-machine zijn gemaakt. Hierdoor voorkomt u afwijkingen en onnauwkeurigheden. Dit maakt de montage een stuk makkelijker. Meestall worden deze kabinetten gemaakt van aluminium en hebben ze snelkoppelingen die zeer nauwkeurig zijn geplaatst waardoor ze snel op de juiste hoogte zijn te koppelen.

Kleuruniformiteit van HD led schermen

Ook bij HD led schermen is de kleuruniformiteit belangrijk voor een mooie beeldweergave. Als u een goedkope led gebruikt zal u zien dat de kleuren afwijken en u geen egaal kleurverloop heeft. Wij adviseren daarom leds te gebruiken van Nationstar. Dit merk heeft bewezen hoogwaardige leds te produceren met een hoge kleuregaliteit en een lage uitvalratio. U heeft dan weinig dode pixels in uw scherm.

HD led scherm kabinet 1

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.