De voordelen van het inhuren van bedienend personeel voor een evenement

Bediende inhuren

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ga je een groot feest organiseren of ben je alvast een groot evenement aan het plannen? Dan wil je – naast de organisatiestress – jezelf niet druk maken om de bediening en catering. Dit geldt niet alleen voor feesten van bedrijven of grote commerciële evenementen. Ook bij feesten in familiesfeer, bruiloften of grote gebeurtenissen die je viert met vrienden, familie en bekenden kan het inhuren van bedienend personeel énorm fijn zijn. Zo kun jij volledig genieten van het feest en je bezig houden met dingen die je leuk vindt tijdens een feest. Er zijn veel goede bedrijven die je graag helpen. Een bediende inhuren voor feesten heeft veel voordelen!

Minder zorgen

Een feest plannen is al stressvol genoeg. Als je voor het catering en bedienings-gedeelte professionele hulp kan inschakelen, is dat echt enorm fijn. Een ingehuurde bediende helpt de mensen op het feest op een klantvriendelijke en professionele manier. Het is enorm fijn dat er altijd iemand (of meerdere personen) bezig is met het bedienen van de gasten. Als je dit allemaal zelf moet doen of regelen, staan er waarschijnlijk tijdens het feest gasten zonder een drankje te wachten op jou.

Naast bediening nog veel meer mogelijk

Een bediende inhuren bij een goed bedrijf vereist vaak maatwerk. Van tevoren bespreek je jouw wensen met het bedrijf. Je gaat het bijvoorbeeld hebben over de kleding van de bediende, het takenpakket en wat er nog meer mogelijk is. Zo kan de bediende ook assisteren in het opruimen en afwassen. Voor grote feesten kunnen meerdere bediendes veel uit handen nemen, van drankjes inschenken voor gasten tot de glazen afwassen. Bespreek goed jouw wensen met het bedrijf!

Verstand van zaken

Professionele obers en bediendes hebben kennis van zaken. Hebben jouw gasten vragen? Dan is de kans groot dat de bediendes hier ook mee kunnen helpen. Zo nemen zij nog meer werk uit handen. Je kan de bediendes van tevoren instrueren over het eten wat geserveerd wordt of de drankjes die beschikbaar zijn. Zo kunnen de gasten goed geïnformeerd worden (en krijg jij die vragen niet te horen!).

Bedrijf denkt vaak met je mee

Goede bedrijven waar je tijdelijke bediendes in kan huren voor een feest of evenement denken ook met je mee. Deze bedrijven hebben veel ervaring op dit gebied en zullen je tijdens de intake het hemd van je lijf vragen. Misschien dat ze nog meer voorbereiding van het feest bij je uit handen kunnen nemen of tips hebben over hoeveel bediendes je voor het evenement moet inhuren!

Disclaimer: Dit artikel is geschreven in coronatijd, waar er – helaas – geen reden is voor (grote) feesten. We gaan er wel vanuit / we hopen dat we snel weer alle vrijheid hebben om dit wel te doen. We kijken er enorm naar uit, vandaar dat we dit artikel hebben geschreven met oog op de toekomst.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.