De Walk of Game van 2006 tot 2012

Walk of Game

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In 2005 werd de Walk of Game opgericht in de stad San Francisco, Verenigde Staten. Je kon deze vinden in het Sony Metreon winkelcentrum. Deze werd echter in 2006 al verkocht aan de Westfield groep. Na twee verkiezingen werd er niets meer mee gedaan; er kwamen geen nieuwe sterren bij op de Walk of Game. Er waren sterren uitgereikt aan onder andere de game characters Mario, Link, Sonic en Lara Croft. Ook games zoals Final Fantasy en StarCraft hebben een plek gehad in de Walk of Game. In 2012 moest deze plek zelfs plaatsmaken voor een Target-winkel. Welke helden uit de gamewereld hebben een ster gekregen? Hoe kwamen deze nominaties tot stand? Wie hebben een Lifetime achievement award gekregen?

De Walk of Game

De Walk of Game was een toeristische attractie in de Amerikaanse stad San Francisco in de staat Californië. De belangrijkste mensen of karakters in games hadden hier een plek gekregen. De attractie bevond zich in het Sony Metreon, een winkelcentrum. In 2005 en 2006 werden er verkiezingen gehouden onder de gamers welke karakters of personen het meest invloedrijk waren dat jaar. Deze kregen een zilveren ster met naam op deze ‘walk’. In 2006 werd het winkelcentrum verkocht door Sony aan de investeringsgroep Westfield. Er werden daarna geen nieuwe verkiezingen gehouden. In 2012 werd het gebied waar de Walk of Game zich bevond gesloopt, om later plaats te maken voor een winkel van het bedrijf Target.

Het idee

Het idee achter de Walk of Game was niet nieuw. Het lijkt namelijk behoorlijk veel op de Hollywood Walk of Fame, waar de helden uit onder andere de filmindustrie worden vereerd. Deze stoep kan gevonden worden op de Hollywood Boulevard in Los Angeles. Naast bekende mensen uit de filmindustrie, worden er ook figuren die bekend zijn geworden met film, televisie, radio, muziek en theater geëerd met een ster op deze wereldberoemde stoep.

Stemmen op de Walk of Game

Spelers van videospellen wereldwijd konden online of via de ‘ouderwetse’ briefpost hun stem uitbrengen. Online kon dit via de officiële website van de Walk of Game. Je kon gedurende een maand je stem uitbrengen gedurende de maand oktober. De vier beste games of karakters uit games, en de twee mensen die een uitzonderlijke prestatie hadden geleverd voor de industrie, kregen een sterk van 60 x 60 cm. Deze stalen ster werd in de grond gemetseld in het Sony Metreon winkelcentrum in San Francisco, Californië.

De ondergang

In de maand februari van het jaar 2006 besloot het bedrijf Sony om het winkelcentrum in zijn geheel te verkopen aan de Westfield Group. Deze Australische maatschappij die meerdere winkelcentra wereldwijd bezit had weinig interesse in de Walk of Game. Er werd na 2006 niets meer mee gedaan en er kwamen dus geen nieuwe sterren bij. In 2012 werd dit gebied zelfs volledig gesloopt, omdat er plaats gemaakt moest worden voor een winkel van de retailer Target.

2005

In 2005 was er plek voor vier games of karakters uit games, en twee personen die veel hebben betekend voor de industrie. De winnaars waren:

Mario

Een fictioneel karakter uit de videospellen in de Mario franchise. Dit karakter is bedacht door de game ontwerper Shigery Miyamoto, die in 2005 ook een ster zou krijgen op de Walk of game. Het karakter Mario is anno 2015 in meer dan 200 videospellen wereldwijd verschenen.

Link

Een fictioneel karakter uit de videospellen in de Legend of Zelda franchise. Link heeft naast de videogames ook in televisieseries en stripboeken zijn opwachting gemaakt.

Sonic the Hedgehog
Een fictioneel karakter en de hoofdrolspeler in de gelijknamige franchise van het bedrijf Sega. Deze blauwe egel is al sinds 1991 als karakter speelbaar in games gemaakt voor op meerdere consoles. Hij is, naast Mario, een van de meest herkenbare en populaire karakters in games ooit.

Halo

De vierde ster werd niet uitgedeeld aan een personage van een game, maar aan een gehele franchise van games. Het spel Halo is een game waar er miljoenen van over de toonbank zijn gevlogen. Deze schietspellen zijn gemaakt door het bedrijf Bungie (voor 2010). Anno 2015 worden ze gemaakt door een dochteronderneming van Microsoft Studios.

Shigeru Miyamoto

Deze Japanner heeft in 2005 een Lifetime achievement ster gekregen op de eerste Walk of Game. Hij is geboren in 1952 en is van beroep een ontwerper van videospellen. In 1977 heeft begon hij met werken bij het bedrijf Nintendo. Hij is betrokken geweest bij de onder andere de games en personages: Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Sero en Pikmin.

Nolan Bushnell

Ook de oprichter van Atari Inc en nog twintig andere bedrijven in de game-industrie, Nolan Bushnell, heeft een ster gehad op de Walk of Fame. Zijn populairste uitvinding was de console Atari. Deze heeft een ware revolutie veroorzaakt in gaming. Mensen gingen hierdoor steeds meer thuis videospellen spelen.

2006

In 2005 was er plek voor vier games of karakters uit games, en twee personen die veel hebben betekend voor de industrie. De winnaars waren:

Everquest

In 1999 kwam de game EverQuest (EQ) op de markt. Deze game was volledig in 3D uitgevoerd en viel onder het genre MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). Mensen namen het online tegen elkaar op en moesten eigen karakters laten groeien in levels. Om het spel te mogen spellen moest er een geldbedrag worden neergelegd voor een abonnement. Tot 2010 kwamen er nog uitbreidingen voor EQ uit.

Final Fantasy

Ook de gamereeks Final Fantasy heeft in 2006 een ster gekregen op de Walk of Game. Deze serie role-playing spellen is bedacht en gemaakt in Japan. Anno 2015 is de game nog steeds in leven. Er komt namelijk een nieuw deel van Final Fantasy genaamd Type-O op de markt.

Lara Croft
Waar er in 2005 in totaal drie karakters uit games een ster hebben gekregen, was er in 2006 slechts plek voor één karakter: Lara Croft. Zij speelt de hoofdrol in de game Tomb Raider. Deze vrouwelijke archeologe met een voorkeur voor zware wapens gaat in de videospellen op avontuur uit. Er zijn meerdere games in deze serie uitgekomen. Onderwerp ter discussie is altijd de borstomvang van Lara Croft geweest. Deze verschilt namelijk bij ieder spel.

StarCraft

Dit strategisch computerspel werd in 1998 uitgebracht door het bedrijf Blizzard. Het was speelbaar op de Windows PC en Apple Macintosh. Gamers konden met allerlei vreemde rassen een ontwikkeling doormaken en tegen andere spelers overal ter wereld strijden. De game was zo populair dat er zelfs hele toernooien werden gehouden in grote zalen. Fans vonden het dan ook niet vreemd dat StarCraft een ster kreeg op de Walk of Game.

John Carmack

Een Amerikaanse programmeur, die zich voornamelijk heeft gericht op games. Hij heeft onder andere meegeholpen aan de klassiekers Commander Keen, Wolfenstein 3D, Doom, Quake en Rage. Van deze spellen zijn er miljoenen exemplaren van verkocht. In 2006 heeft hij een Lifetime achievement award gehad voor op de Walk of Game.

Sid Meijer

Een programmeur van videospellen uit het land Canada. Hij is geboren in 1954 en anno 2015 nog steeds actief binnen zijn vakgebied. Hij heeft veel populaire games gemaakt zoals de Civilization reeks en games die beginnen met zijn naam.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.