Deel 1: Vrijgekomen domeinnamen + (affiliate) inkomen ideeën

Domeinnamen vrijgekomen deel1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Vrijwel dagelijks bekijk ik domeinnamen die vrij zijn gekomen. Dit zijn domeinnamen die eerder geregistreerd waren, daarna in quarantaine gekomen zijn, waarna ze weer op de vrije markt zijn. Deze domeinnamen kun je gewoon registeren tegen de normale registratieprijs. Als ik een nieuw project wil beginnen, neem ik deze lijsten altijd door. Vaak zit er wel een leuk idee voor een website tussen. In deze blog deel ik een aantal domeinnamen die ik tegen ben gekomen, maar waar ik zelf niets mee ga doen. Doe er je voordeel mee! Het zou wel net zo kunnen zijn dat de domeinnaam, nadat ik er over heb geschreven, is geregistreerd door iemand anders.

gsmtel.nl

Vrijgekomen: 15 juni 2020 om 02:09
Eerste registratie: 2000
Backlinks: Meerdere backlinks aanwezig van diverse startpagina’s

Beschrijving: Deze prachtige domeinnaam is vrij en kun je registreren tegen de normale registratiekosten voor domeinnamen. Gsmtel is voor het eerst geregistreerd in het jaar 2000. Volgens web.archive hebben er drie verschillende websites op gestaan in het verleden, waaronder een bekende website waar je GSM Ringtones kon downloaden.

Geld verdienen: Daisycon biedt kant-en-klare vergelijkers aan waar je zo mee aan de slag kan (zie hier). Je kan zelfs kiezen uit een kant-en-klare Sim-Only vergelijker of de bekende telecomvergelijker. Koppel een leuke blog aan de website en je hebt een prachtig verdienmodel.

AjaxMagazine.nl

Vrijgekomen: 15 juni 2020 om 00:09
Eerste registratie: 2001
Backlinks: Twee nietszeggende backlinks, niet Ajax-gerelateerd

Beschrijving: AjaxMagazine is dé domeinnamen voor een website waar je artikelen kwijt kan over alles wat maar met de club uit de hoofdstad te maken heeft. Het is een prachtige domeinnaam, met een internationaal tintje.

Verdienmodel:  Als affiliate kun je via o.a. Tradetracker en het partnerprogramma van Bol.com enorm veel Ajax-producten inladen. Je vangt hier nog mooie commissies op ook. Daarnaast verdien je geld met het plaatsen van advertenties van o.a. Adsense. Daarnaast kun je artikelen verkopen op je website aan bedrijven voor advertentie- en/of SEO-doeleinden.

surfveilig.nl

Vrijgekomen: 15 juni 2020 om 09:08
Eerste registratie: 2004
Backlinks: 45 backlinks vanaf 16 domeinen, een DR van 2.7. Een prima start voor een affiliatewebsite.

Beschrijving: Surfveilig.nl kan een website worden waar je gaat schrijven over veilig op het internet surfen. Je kan je hier richten op spyware, ransomware en andere nare trucjes van oplichters. Daarnaast kun je jouw diensten aanbieden aan mensen die vragen hebben m.b.t. veilig surfen.

Verdienmodel: Deze domeinnaam leent zich goed voor een VPN vergelijker. VPN’s bieden torenhoge commissies als je mensen naar hun toestuurt. Zo verdien je bij ExpressVPN al tot 36 euro per sale. Norton virusscanner VPN geeft je 20% commissie.

DieetFabels.nl

Vrijgekomen: 14 juni 2020 om 02:09
Eerste registratie: 2004
Backlinks: 49 backlinks, waarvan een aantal spam. Deze dien je bij Google aan te geven als ongewenst voor jouw domeinnaam. Daarna heb je wel een prachtige start. Root domain heeft al een Trust Flow van 9 opgebouwd. Dit zal met een aantal leuke links snel stijgen.

Beschrijving: In de wereld van diëten en voeding gaan er enorm veel fabels rond. Ben jij de persoon die deze fabels gaat ontkrachten op Dieetfabels.nl? In de health en afvallen niche is er niet veel ruimte voor nieuwkomers. Weet je echter een leuke invalshoek te verzinnen, is het al snel een stuk eenvoudiger

Verdienmodel: Je kan via PayPro affiliates gaan promoten. Er zijn in de dieetniche enorm veel geschikte affiliatepartners te vinden. Daarnaast vind je in de bekende affiliate-netwerken, zoals Tradetracker en Daisycon, ook veel geschikte affiliate producten om te promoten.

GoCruise.nl

Vrijgekomen: 1 juni 2020 om 17:09
Eerste registratie: 2014
Backlinks: Geen

Beschrijving: GoCruise! De cruisemarkt is een hele lucratieve business. De commissies die je vangt op een enkele cruise lijken wellicht erg laag, maar de totale besteding per klant ligt enorm hoog. Een cruise voor twee personen kost al gauw meer dan 3000 euro. Op GoCruise kun je schrijven over allemaal soorten cruises, schepen en informatie over cruises. Toegegeven: Deze markt is lastig te bestormen, maar met iets meer geduld dan bij de bovenstaande affiliate-ideeën gaat het je zeker lukken.

Verdienmodel: Cruisereizen aanbieden als affiliate. Dit kan goed bij o.a. Daisycon en Tradetracker.

Hypnotiseert.nl

Vrijgekomen: 11 mei 2020 om 0:09
Eerste registratie: 2013
Backlinks: 53 links van 12 unieke domeinen, verwijzen voornamelijk naar www.louiseschimmelpenninck.hypnotiseert.nl. Dit zal je dus via een 301 redirect moeten omzetten naar het hoofddomein, zodat je nog een beetje van de link juice kan genieten.

Beschrijving: Dit is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je een affiliate-website gaat starten. Hyponose, horoscopen, alternatieve geneeswijzen, de geneeskracht van edelstenen etc. Je kan op deze website veel kwijt over de alternatieve wereld. Leuk om te weten: Je kan hier ook nog eens veel geld mee verdienen.

Verdienmodel: Er zijn enkele hypnotiseurs die o.a. cd’s en cursussen verkopen. Commissies gaan soms wel tot 50%. Daarnaast zijn er Astrolijn-achtige websites waar je de website ook als affiliate/partner aan kan sluiten.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.