Detoxen in de herfst en winter – de ‘Soup Cleanse’

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Zijn jouw decemberkilo’s er nog niet af? Lukt het jou nog niet om jouw goede voornemens vol te houden? Detoxen kan helpen! Natuurlijk val je alleen op een gezonde manier af, door er de tijd voor te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens het afvallen wel alle belangrijke voedingsstoffen en voldoende calorieën binnen krijgt. Dus ook genoeg koolhydraten en vetten! Maar een aantal dagen “detoxen” kan het wel makkelijker maken om daarna weer gezonder te gaan eten.

Detoxen is onzin!

Detoxen kan je eigenlijk nooit gebruiken als een soort dieet om af te vallen. Je mist tijdens het detoxen vaak een aantal voedingsstoffen en krijgt vaak te weinig calorieën (dus energie) binnen. Wil je hier meer informatie over, lees dan verder op de site van Personal Body Plan. Daar staan een aantal (wetenschappelijk onderbouwde) blogs over de onzin van het detoxen.

Waarom wel detoxen?

Maar waarom dan wel detoxen? Een paar dagen detoxen (oftewel een hele hoop groenten en fruit eten/drinken en zo min mogelijk niet voedzame producten eten) kan je wel helpen! Heb jij last van periodes dat je te veel snoept en snackt en te snel kiest voor ongezonde en makkelijke maaltijden? Een paar dagen minder suikers, zoute, vette en koolhydraatrijke producten eten kan jou helpen om jouw eetgewoontes in één keer een beetje om te gooien. Hoe snel je gewend raakt aan ongezonde voeding, zo snel kan je ook weer gewend raken aan gezonde voeding. Na een paar dagen heel gezond eten kan je merken dat de behoefte naar ongezonde producten minder is. Je kan weer genieten van fruit als snack (denk aan een geraspt appeltje met kaneel) en jouw “oncontroleerbare” honger kan al een heel stuk minder zijn. Het maakt het een heel stuk makkelijker om weer een gezond eetschema te volgen (met uiteraard af en toe gewoon wat lekkers).

“Soup Cleanse” in de winter.

Detoxen is bij uitstek geschikt voor de koude winterdagen. De dagen dat je eigenlijk het liefst de hele dag onder een kleedje op de bank ligt te netflixen en toegeeft aan een makkelijke,ongezonde maaltijd. Jouw lichaam kan dan wel even een (vitamine) boost gebruiken! Door een weekje detoxen krijg je lekker veel groenten binnen en kom je makkelijker in het ritme om iedere avond gezond te koken. Door bij het detoxen ook te bewegen (en dan het liefste in de frisse buitenlucht) kom je weer uit de luie modus en in de actieve stand. Precies op tijd om een fit, gezond en prachtig lichaam te krijgen voor de warme lentedagen en de zomer!

Lekkere en gezonde soeprecepten.

Als je gaat detoxen in de winter dan kan je dat, in plaats van met smoothies, prima met goedgevulde WARME groentesoepen doen. Simpel en snel! Door gewoon wat groenten (en misschien linzen) in een pan te snijden, en met water en een lekker bouillonblokje op te zetten, heb je binnen de kortste tijd een heerlijk gezond en vullend soepje voor je neus staan. Wil jij weten welke groenten je goed kunt combineren? Kijk dan op de volgende site:

Wil je meer recepten bekijken? Zoek dan op Pinterest op vegan soup cleanse. Daar vind je meteen vele afbeeldingen van lekkere soepen. Als je doorklikt vind je gelijk de bijbehorende recepten.

detoxen