Diamond Digger Saga voor iPad en Android

iPAD

Diamond Digger Saga is een populair spel, ontwikkeld door de makers van Candy Crush en Farm Heroes Saga. Het spel valt in het genre puzzel en strategie. In deze app moet je een weg graven door verschillende ondergrondse levels door diamanten weg te klikken. Levens kun je kopen of vragen aan je vrienden. Je kan de app gratis downloaden voor op de iPad, iPhone en Android toestellen. Diamond Digger Saga is op 3 september 2014 uitgegeven in de Appstore en Play Store van Google. Eerder in 2014 was de game al speelbaar op het sociale netwerk Facebook. Er zijn voor iOS en Android cheats voor onbeperkt levens/hartjes.

Ontwikkelaar King

King Digital Entertainment plc. is een ontwikkelaar van sociale games. Het bedrijf is in 2014 de grootste ontwikkelaar voor spellen op Facebook, maar geeft ook apps uit voor iOS en Android. Het bedrijf is opgericht in 2003 door Riccardo Zacconi. In het eerste jaar van het bestaan had King 30 miljoen actieve gebruikers, aan het einde van 2013 was dit aantal gestegen naar 408 miljoen. De bekendste app van het bedrijf is Candy Crush Saga. Naast deze populaire applicatie is King ook bekend van:

 • Bubble Witch Saga
 • Pepper Panic Saga
 • Pet Rescue Saga
 • Farm Heroes Saga
 • Papa Pear Saga

Diamond Digger Saga

Het spel is begin 2014 uitgebracht op Facebook waar het al snel een van de populairste games werd. In Diamond Digger Saga speel je met het personage Diggy. Diggy verplaatst zich via water en zal jou ook leren graven. Hij houdt erg van graven om schatten en diamanten te zoeken. Het doel is om zoveel mogelijk edelstenen en diamanten te verzamelen en een zo hoog mogelijke score te behalen. Een level is voltooid als het water bij de bodem is. Dit kan je doen door op edelstenen van dezelfde kleur te klikken. Op 3 september 2014 is het spel uitgebracht voor Android en iOS toestellen. Na de eerste dag is de game al meer dan een half miljoen keer gedownload in de Google Play Store.

Uitleg en tips

Hoe speel je dit spel? Een aantal belangrijke regels om zoveel mogelijk punten te scoren en alle levels met drie sterren te behalen.

 • Bij ieder level kun je sterren verdienen door een doel te halen. Bij level 1 is het doel: Behaal 300 punten. Dit kan je doen door de aardeblokken te verwijderen.
 • Tik op groepen van 3 of meer diamanten op aardeblokken om punten te scoren
 • Wanneer je op groepen diamanten boven water tikt, krijg je geen punten.
 • Per beurt krijg je een gelimiteerd aantal zetten. Als je zetten overhoudt na het behalen van het level doel krijg je hier extra punten voor
 • Tik diamanten op aardeblokken aan om het water erdoor te laten
 • Ga naar diepere levels door het water naar de bodem te leiden
 • Aardeblokken houden het water tegen
 • Steeds wanneer je een nieuwe ruimte in het level bezoekt krijg je twee extra zetten
 • Bij de eerste levels kun je alleen punten halen in de laatste ruimte van een level
 • Tik op de goud gestreepte blokken om meer punten te verdienen
 • Leid het water naar een vuurvliegje om het wakker te maken
 • De grijze stenen moeten twee keer worden weggespeeld
 • Speeltjes zijn verborgen onder de blauwe aardeblokken
 • Als een vuurvliegje je een waarschuwing geeft (uitroepteken boven de vuurvlieg) moet je die redden, voordat je de ruimte verlaat naar een dieper level.
 • Als een speeltje je een waarschuwing geeft (uitroepteken symbool) dan moet je deze verzamelen, voordat je het level of ruimte verlaat

Soorten levels

De levels in Diamond Digger Saga kunnen worden onderverdeeld in vier categorieën.

Score levels

In dit soort levels moet je als begindoel een zo hoog mogelijke score behalen. Het doel kan bijvoorbeeld zijn: Behaal een score van 20.000. Deze levels komen voornamelijk aan het begin van het spel voor en worden steeds zeldzamer naarmate het spel vordert. Deze levels zijn vaak het makkelijkste.

Vuurvliegjes levels

In de eerste wereld kom je de slapende vuurvliegjes tegen. Deze vliegjes moet je wakker maken en zien te redden. Het doel van een level kan zijn: red 6 vuurvliegjes. Dit soort levels zijn over het algemeen het lastigst en als je level 80 nadert worden ze zonder boosters bijna onmogelijk. Er is soms ook een verplichte score om te halen.

Speeltjes levels

In de tweede wereld maak je kennis met speeltjes die in het level zitten verstopt. Het doel van een level met speeltjes in de blauwe aardstenen kan zijn: Speel 30 speeltjes vrij. Als je in dit level zetten over kan houden krijg je per zet 2000 punten.

Totem levels

Pas vanaf level 71 kom je de grote totems in het spel tegen. Er zijn in totaal 58 levels van dit type. Deze levels in Diamond Digger Saga zijn vergelijkbaar met de Drop levels in Candy Crush. Het doel van een level is om een bepaald aantal totems naar beneden te halen in een level. Overgebleven zetten leveren hier 2000 punten per zet op.

Hartjes, levens en goud

Als je een level niet haalt kost dit een leven (hartje). Per half uur kun je een hartje gratis krijgen of je kan via vrienden levens krijgen door hier om te vragen. Een leven kan ook voor 12 goud gekocht worden. Goudstaven worden niet automatisch aangevuld en moet je verdienen of kopen in de Appstore. Zo kost 10 goud 0,89 cent, 32 goud 2,89 euro en 725 goud 44,99 euro. Om hartjes te vragen aan vrienden moet je inloggen via Facebook. Dit kan niet zonder in te loggen.

Boosters

Boosters kunnen worden gekocht of je krijgt ze gratis door het spel te spelen. Om een booster te gebruiken in Diamond Digger Saga kun je deze voordat je het level begint aanvinken. Tijdens het spelen druk je op de booster om hem in te zetten. De volgende boosters kunnen worden vrijgespeeld:

Magische bol met kleurexplosie

Plaats deze booster op een plek in het level om alle diamanten met dezelfde kleur te vernietigen. Druk op het groene vinkje aan de rechterkant van je scherm om dit te bevestigen. Elke diamant die je weghaalt helpt om de magische bol te vullen. Als de kleurexplosie is opgeladen kun je deze weer inzetten. Je kan deze booster voor iedere kleur inzetten. Een kleurenexplosie inzetten kost je wel een kostbare zet!

Lijnexplosie

De lijnexplosie graaft een pad in vier richtingen. Plaats hem op een willekeurige plek. Deze booster zal alle kleuren diamanten wegspelen en een laag van de stenen afhalen waar dat van toepassing is.

5 extra zetten

Als je deze booster inzet krijg je vijf extra zetten aan het einde van je level mocht dit nodig zijn. Deze booster kun je gratis krijgen bij sommige levels en kopen door 9 goudstaven te betalen.

Snellere magische bol

Als je deze booster vrijgespeeld hebt en inzet zal de magische bol drie keer zo snel gevuld worden. Als je deze booster wilt gebruiken moet je hem selecteren voordat je een level ingaat. Als je de booster hebt geselecteerd komt er een klein groen vinkje bij te staan.

Dynamiet

Alles in een hokje van 9×9 wordt vernietigd. Deze booster zal een grote krater achterlaten in je spel en een laag van stenen afhalen waar van toepassing.

Schop

De schop haalt een enkel blokje weg of haalt een laag van de steen af. Deze booster kan op ieder vakje worden ingezet en kan handig zijn om het laatste steentje in je level weg te halen. In het Engels wordt deze booster een shovel genoemd. In Candy Crush Saga was deze ook al aanwezig.

Aardbeving

Er vallen grote stenen uit de hemel. Deze stenen vernietigen de aardstenen in je level. De booster kan ingezet worden door erop te drukken aan de zijkant van je scherm.

Raketten in spel

Een rode, groene, blauwe, oranje en gele raket in het spel kun je vrijspelen door edelstenen en diamanten van de juiste kleur in de omgeving ervan te verzamelen en aan te drukken als je er meer dan drie hebt. Deze zal in de richting van de kop door de diamanten en edelstenen boren. Deze raket speelt alle kleuren weg en haalt een laag van de stenen af waar dat van toepassing is. De raketten kunnen meerdere kanten opgaan als er meerdere raketten staan afgebeeld.

Schatten en punten

Hoe dieper je graaft, hoe mooier de schatten zijn die je vindt. Ook zijn deze schatten meer punten waard. Een munt is 100 punten waard, een zak met goud 500 punten en een grote schatkist gevuld met munten maar liefst 2000 punten.

Hoe installeer ik Diamond Digger Saga op mijn Android?

Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.

 1. Open de Google Play Store
 2. Druk op vergrootglas rechts bovenin en zoek naar Diamond Digger
 3. Druk op de naam Diamond Digger Saga door het bedrijf King.com LIMITED
 4. Druk op installeren
 5. Druk op accepteren om de app toegang te geven tot een groot aantal gegevens. Je kunt per soort toegang op het pijltje drukken om de reden te lezen dat de app deze toegang nodig heeft.
 6. Druk op de home knop van je toestel
 7. Open de app vanaf je bureaublad

Hoe installeer ik Diamond Digger Saga op mijn iPad en iOS?

Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

 1. Ga naar de Appstore
 2. Zoek naar Diamond Digger
 3. Klik op gratis bij de app Diamond Digger Saga door ontwikkelaar KING (niet de guide downloaden door een andere uitgever)
 4. Druk op installeer
 5. Voer je Apple ID wachtwoord in van de iTunes Store
 6. Druk op Home
 7. Open de App vanaf je bureaublad

Cheats voor iOS

Als je het spel op de iPad speelt hoef je je nooit meer druk te maken om levens. Onbeperkt gratis levens kun je krijgen door:

 1. Het spel te openen
 2. Met de home-button weer sluiten
 3. Naar instellingen te gaan
 4. Datum en tijd aanpassen
 5. Automatisch aanpassen uitzetten en handmatig de tijd een dag verder zetten
 6. spel openen
 7. met de home-button weer sluiten
 8. Datum en tijd op automatisch zetten
 9. Je hebt nu weer 5 gratis levens

Cheats voor Android toestellen

Als je het spel op een Android tablet of smartphone speelt kun je op een simpele manier onbeperkt levens krijgen. Je hoeft dus nooit meer je vrienden te vragen om levens. Bij sommige levels (30, 50 en 80 bijvoorbeeld) moet je 24 uur wachten om verder te gaan. Dit kun je ook op deze manier omzeilen

 1. Open Diamond Digger Saga
 2. Als je 0 levens hebt druk je op de home knop van je android toestel
 3. Ga naar instellingen, datum en tijd
 4. Zet het vinkje bij automatisch datum en tijd uit
 5. Zet de tijd een dag verder
 6. Open Diamond Digger Saga
 7. Druk op de home knop en zet het vinkje bij automatisch datum en tijd weer aan
 8. Je hebt weer 5 levens of je hebt 24 uur gewacht om een volgend level te spelen
Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie