Dit doen de symbolen bij online gokkasten

Gokkasten

De symbooltjes van online slots zijn het belangrijkste onderdeel van de game. Kersjes, gouden bellen, Wilds en zevens vliegen over je scherm, en geven je winst. Soms krijg je een bonus game of zelfs een dikke jackpot! Wil je weten wat elk symbool nou precies doet als je gaat online gokken in Nederland? Lees dit korte gidsje.

Fruit

Fruitsymbolen zijn de echte klassiekers. De vrolijke kersjes, peertjes, meloenen en nog een stel vruchtjes zijn de symbolen die het meest voorkomen – niet alleen bij echte fruitautomaten, maar ook bij andere slots. Hoe win je hiermee? Door drie, vier of vijf dezelfde fruitjes op een winlijn te draaien. Elke soort fruit heeft zijn eigen waarde, en vijf stuks zijn meer waard dan drie of vier exemplaren. Duik in de online Info en je ziet precies hoeveel punten elke vruchtencombi waard is.

Bars, Sevens, Bells, Diamonds, Stars

Deze bijzondere symbolen werken op dezelfde manier als het fruit. Ze zijn alleen meer waard. De Bar is een bijzondere: deze goudstaaf kan ook twee of drie keer op het hetzelfde vakje voorkomen. Natuurlijk zorgt dat voor een hogere winst, als er op de rest van de winlijn ook Bars staan!

Wilds

Het symbool met het woord Wild is eigenlijk een joker. De Wild kan meestal elk ander symbool in het spel vervangen. Heb je twee kersjes en een Wild op dezelfde winlijn? Dan telt dat als drie kersjes en win je! En bij video slots zijn er soms bijzondere Wilds die extra spanning en winst opleveren.

  • Expanding Wilds kunnen zich vermenigvuldigen over de hele kolom waar ze op verschijnen.
  • Sticky Wilds blijven een paar spins lang in het spel.
  • Walking Wilds blijven in het spel én verplaatsen zich elke ronde.
  • Multiplier Wilds tellen niet alleen als joker, maar vermenigvuldigen je winst ook nog eens!

Scatters

Dit is één van de beste symbolen die je kan draaien bij een slot. Scatters gaan pas iets doen als er drie tegelijk op je scherm komen. Daarbij hoeven ze niet samen op dezelfde winlijn te staan: ze mogen verspreid (“scattered”) op de rollen komen.

Scatters doen twee dingen. Ze geven je direct een hoge winst. Vijf scatters zijn daarbij nog veel beter dan vier of drie scatters. En ten tweede geven ze je toegang tot een speciale bonus. Bij klassieke fruitautomaten is dat vaak simpel.Je trekt bijvoorbeeld een kaart, waarbij je 50% kans hebt om je winst te verdubbelen, maar ook om hem kwijt te raken. Bij video slots kan de bonus van alles zijn: van puzzels tot een rad van fortuin, van bijzondere Wilds tot een epische battle tussen de spelkarakters. Extra mooi is het als je een bonusspel krijgt, waarbij je gratis spins kan verdienen – gratis speelrondjes op het spel dus. Lees casino reviews om de leukste bonusspellen bij slots te vinden!

Bonus

Wat dit symbool doet, is bij elke online gokkast anders. Soms kan je meedingen naar de jackpot, soms krijg je een bonusgame, en soms ontvang je extra winst. Het is altijd een goed symbool om te draaien, dat wel!

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie