Drones onder de 50 euro in Nederland

Cheerson mini drone

Er worden drones van het type quadcopter steeds populairder in Nederland en België. Op afstand bestuurbare voertuigen staan steeds vaker op de verlanglijstjes van kinderen en worden ook steeds meer cadeau gegeven. Als er gedacht wordt aan het kopen van een drone of een quadcopter, wordt er verwacht dat er veel geld aan uitgegeven moet worden. Dit is niet altijd het geval. In Nederland en België zijn er tientallen drones en quadcopters te koop voor onder de 50 euro. Waar kun je deze vliegtuigjes het beste kopen en welke goedkope drones zijn leuk om te kopen of cadeau te geven?

Goedkope drones

Een drone of quadcopter onder de 50 euro beschikt zelden over een camera en zal in de praktijk sneller stukgaan, omdat je bijvoorbeeld tegen een muur of boom vliegt. Duurdere drones worden van materialen als koolstofvezel (carbon fiber) en andere sterke materialen gemaakt. Goedkope drones die je voor weinig geld kunt kopen bestaan voornamelijk uit kunststof en een klein deel uit metaal. Let goed op als je een drone cadeau geeft aan een jonger kind. Wegens kleine onderdelen zijn de meeste op afstand bestuurbare voertuigen minder geschikt voor kinderen onder de 14 jaar. Ook halen sommige voertuigen snelheden tot 12 kilometer per uur en is ouderlijk toezicht in veel gevallen zeer gewenst. De volgende drones kun je anno 2015 voor onder de 50 euro kopen in Nederland:

Topraiders Discovery – 35 euro

Topraider drones worden ook verkocht onder de merknaam Silverlit. De Discovery is de kleinste van de serie en heeft een adviesprijs van 35 euro. Begin 2015 is de Topraiders Discovery populair geworden dankzij de aanbiedingen bij Blokker, Mediamarkt en Wehkamp. Hij is gemaakt van kunststof en metaal en heeft de afmeting van 10×10 cm. Het geheel weegt slechts 400 gram. De Discovery mini is geschikt voor kinderen ouder dan 14 jaar en mensen die het leuk vinden om te oefenen als dronepiloot.

 • Waar te koop? Wehkamp.nl, Bol.com, Blokker.nl, Gadgethouse.nl
 • Vliegtijd: maximaal 8 minuten
 • Bijzonderheden: Automatische loopings maken

Air Hogs Vectron Wave 2.0 – 35 euro

De Air Hogs Vectron versie 2.0 heeft in 2015 een adviesprijs van 35 en is te koop bij grote ketens zoals Wehkamp en Bol.com. De Air Hogs is een vreemde eend in de bijt onder de drones. Het is een soort UFO aangedreven door een enkele propeller. In de lucht lijkt het allerminst op een drone en is het meer een draaiende disk. Er zit een beschermrand van foam om de onderdelen heen. Dankzij deze stootrand en de simpele besturing is de Vectron 2.0 geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Leuk om cadeau te krijgen en mee te spelen, minder geschikt om kennis te maken met de wondere wereld van drones.

 • Waar te koop? Bol.com, Bart Smit, Fundoo
 • Vliegtijd: 8 minuten
 • Bijzonderheden: aangedreven door een enkele propeller

Cheerson CX-10 Mini Quadcopter – 35 euro

Deze kleine drone past in de palm van je hand en is gemaakt door het Chinese bedrijf Cheerson. Dit jonge bedrijf heeft meerdere populaire quadcopters op zijn naam staan, waaronder de Cheerson CX-10 Mini Quadcopter met een adviesprijs van 35 euro. Deze quadcopter wordt aangedreven door vier propellers en beschikt over een 6-assige gyro. Deze specificaties zorgen voor een stabiele vlucht. De CX-10 Mini is erg geschikt voor beginners en kinderen ouder dan 14 jaar. Wegens kleine onderdelen is hij voor de kleinsten onder ons minder geschikt. Voor 35 euro kun je kennismaken met het vliegen van een quadcopter. Begin 2015 is het een van de goedkoopste drones op de Nederlandse markt van hoge kwaliteit.

 • Waar te koop? Bol.com, Starbazaar.nl, Quadcopter-shop.nl
 • Vliegtijd: maximaal 8 minuten
 • Bijzonderheden: onderdelen zijn makkelijk te vervangen

Nano Color Quad – 45 euro

Deze zeer kleine drone (7.5 cm) is te koop in vier felle kleuren en daarom een leuk cadeau voor kinderen ouder dan 14 jaar. Anno 2015 is de Nano Color Quad een van de kleinste drones te koop. De op afstand bestuurbare quadcopter wordt aangedreven door vier propellers en heeft een indrukwekkend bereik van 30 meter. Je kunt er zowel binnen als buiten mee vliegen.

 • Waar te koop? Bol.com, Conrad.nl
 • Vliegtijd: 5 minuten
 • Bijzonderheden 30 meter bereik tussen zender en drone

Carrera RC Micro Quadcopter – 49 euro

Een drone besturen, leren vliegen, loopings maken en vijf minuten per opgeladen accu vliegen. Dit en meer is mogelijk met de Carrera RC (Radio-Controlled) quadcopter. Het geheel wordt RTF (Ready-To-Fly) geleverd en is geschikt voor de beginnende dronevlieger en voor de gevorderde vlieger. Je kunt zelf het niveau instellen op de meegeleverde controller.


 • Waar te koop? Bol.com
 • Vliegtijd: 5 minuten, 25 minuten opladen via USB
 • Bijzonderheden snelheid van maximaal 12 kilometer per uur
Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.