Edelstenen voor in de kinderkamer

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Edelstenen en mineralen hebben aantrekkingskracht op kinderen. Jonge kinderen kunnen namelijk over het algemeen goed de energie voelen van de steen. Kinderen zijn vaak gevoeliger dan volwassenen wat betreft de werking van edelstenen. Er zijn veel soorten edelstenen die uitermate geschikt zijn voor in de kinderkamer. Voor de babykamer is rozenkwarts een zeer geschikte steen om uw baby beter te laten slapen. Peuters en kleuters vangen veel prikkels op uit hun omgeving, het is dan ook belangrijk dat zij tot rust kunnen komen in hun kinderkamer. Er zijn verschillende edelstenen die daarbij kunnen helpen, een groene aventurijn zorgt bijvoorbeeld voor een kalmerende werking op de geest. Kinderen van zes tot tien jaar worden ineens van kleuter een echt schoolkind. In deze periode krijgen kinderen veel nieuwe dingen om te leren. Een edelsteen in de kinderkamer kan uw kind helpen om deze periode wat makkelijker door te komen.

De grootte van de edelsteen

Kinderen zijn over het algemeen gevoeliger voor de werking van edelstenen in vergelijking met volwassenen. Gebruik voor een klein kind een kleine edelsteen omdat de werking van een grote steen te heftig kan zijn. Het is belangrijk om de steen op een plaats te zetten waar het kind niet bij kan komen. Kinderen steken snel voorwerpen in hun mond en bestaat de kans op verstikkingsgevaar.

Kleuren van de stenen

Donker gekleurde edelstenen en mineralen zijn niet echt geschikt voor kinderen. Deze stenen hebben een te krachtige werking. Enkele donkere stenen die niet geschikt zijn voor kinderen zijn: Zwarte onyx en obsidiaan, vuuragaat, robijn en granaat.

Stenen voor baby’s

Pasgeboren baby’s komen vanuit de veilige baarmoeder in een grote ruimte waar hij of zij nog erg aan moet wennen. Wanneer uw baby erg onrustig is kunnen de onderstaande edelstenen u en uw baby misschien wat rust geven.

 • Rozenkwarts: Een rozenkwarts in de babykamer kan uw baby helpen om beter te kunnen slapen.
 • Blauwe chalcedoon: Er zijn verschillende kleuren chalcedoon maar de blauwe kleur maakt uw baby rustig en geeft troost.
 • Groene aventurijn: Kan rust brengen wanneer uw baby onrustig is en werkt ontspannend.
 • Bergkristal: Zuivert de energie in de babykamer en zorgt voor rust.

Stenen geschikt voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters hebben vaak een eigen kijk op de wereld. Ze leven in een wereld waar fantasie en werkelijkheid nog door elkaar loopt. Kinderen krijgen allerlei prikkels van hun omgeving. Deze prikkels moeten zij vervolgens weer verwerken. Een edelsteen in de kinderkamer kan uw kind wat rust geven.

 • Dalmatiër jaspis: Een sterk beschermende steen die beschermt tegen negatieve energie in de kinderkamer.
 • Agaat (geen vuuragaat): Een agaat in de kinderkamer geeft zowel lichamelijk als geestelijk bescherming.
 • Versteend hout: Is een kalmerende steen. Het laat het kind zich thuis voelen en verminderd heimwee.
 • Barnsteen: Is een reinigende steen. De steen zet negatieve energie over in positieve energie. Daardoor maakt barnsteen positief en vrolijk.
 • Rozenkwarts: De steen helpt uw kind rustiger te worden dus ook sneller in slaap vallen. Het rozenkwarts helpt u kind groeien zowel in lichamelijke als in geestelijke zin.
 • Blauwe chalcedoon: De steen maakt optimistisch en bevordert het vermogen om weerstanden te doorbreken.
 • Groene aventurijn: Heeft geeft een kalmerende werking voor de geest.
 • Bergkristal: Reinigt de kinderkamer van negatieve energie en geeft kracht.

Stenen geschikt voor kinderen van zes tot tien jaar.

Tussen de zes en de tien jaar verandert een kleuter in een echt schoolkind. De woordenschat wordt vergroot en het schoolkind leert concreet te denken. Het kind gaat steeds meer over zichzelf nadenken en wordt steeds onafhankelijker. Een kind krijgt in deze periode van zijn leven veel te verwerken. Edelstenen in de kamer van uw kind kunnen rust geven. Er zijn stenen met verschillende werkingen. U kunt eventueel samen met uw kind een steen uitzoeken die het best bij hem of haar past.

 • Apofyliet: Heeft een zachte uitstraling en zorgt voor rust en ontspanning.
 • Rozenkwarts: Helpt bij slaapproblemen. Rozenkwarts helpt uw kind groeien zowel in lichamelijke als in geestelijke zin.
 • Chalcedoon: De steen heeft invloed op het vermogen om je te kunnen uiten en geeft zelfvertrouwen.
 • Aventurijn: Absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers. Werkt kalmerend bij boosheid en irritaties.
 • Bergkristal: Reinigt de kinderkamer van negatieve energie en geeft rust.
 • Jaspis: De rode jaspis geeft uw kind rust bij spanning.
 • Agaat (geen vuuragaat): De steen geeft bescherming en stimuleert bij kinderen de geestelijke groei.
 • Versteend hout: Verminderd gevoelens van heimwee en laat het kind zich thuis voelen.
 • Barnsteen: Een reinigende steen. Zet negatieve energie over in positieve energie. Daardoor maakt barnsteen positief en vrolijk.
 • Amethist: Werkt goed bij slaapproblemen van uw kind. En vermindert angst en boosheid.
 • Toermalijn: Heeft een beschermende werking en brengt lichaam en geest in balans.
 • Turkoois: Is een beschermende steen en trekt negatieve energie naar zich toe.
 • Labradoriet: Werkt beschermend bij hoog gevoelige kinderen. Labradoriet helpt de energie bij zichzelf te houden.
 • Tijgeroog: Straalt warmte en energie uit. Tijgeroog werkt beschermend.

Edelstenen als sieraad voor kinderen

De edelstenen kunnen ook als ketting of armband gedragen worden op de blote huid. Pas bij jongere kinderen op voor het in de mond steken van de edelsteen (verstikkingsgevaar). Tijgeroog mag niet langer dan een week achter elkaar gedragen worden omdat deze de energiestroom kan remmen.

Verzorging

Edelstenen nemen negatieve energieën uit de omgeving op. Daarom is het goed om de stenen te ont-en opladen. Bij dagelijks gebruik is het goed om de steen een keer in de week te ontladen. Er zijn verschillende manieren om stenen te ontladen. Een van de gemakkelijkste manieren is om de steen onder koud stromend water vijf minuten te reinigen. Ook voor het opladen van de steen zijn er verschillende manieren. Een gemakkelijke manier voor het opladen van de steen is de steen in zon-of maanlicht leggen (mag achter glas in de vensterbank). Er zijn edelstenen die niet op deze manier gereinigd mogen worden. Vraag hiervoor informatie in de winkel waar u de steen koopt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.