Een allround laptop aanschaffen

Allround laptop kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

 Een laptop kan een handig apparaat zijn, maar je moet wel thuis zijn in deze wereld voordat je er één kunt kopen. Er zijn verschillende soorten laptops en in dit artikel lees je alles over de allround laptop. Wat zit er allemaal in en hoeveel ben je ongeveer kwijt voor deze laptop. Deze laptops zijn geschikt voor het gehele gezin en zijn een stukje beter dan de budget laptops.

Laptop

Een laptop is compacter dan de desktop pc, die vaak een geheel bureau inneemt. Men noemt een laptop ook vaak wel een schootcomputer of een notebook. Laptops zijn over het algemeen erg mobiel, maar worden nog het meest gebruikt om op een bureau te zetten. Erg in trek tegenwoordig zijn de kleinere portable laptops

Allround laptop

Ideaal voor gezinnen en mensen die toch iets meer inhoud willen dan in de budget laptop zit. Een Allround laptop is geschikt voor:

  • Films kijken
  • Tekstverwerken
  • Iets nieuwere spellen op laag niveau afgespeeld
  • Surfen op het internet
  • als lichte desktop vervanger

Inhoud

Dit artikel gaat in op de minimale inhoud of gemiddelde inhoud. In de werkelijkheid kan de inhoud iets verschillen van de komende cijfers.

Processor

Als je tegenwoordig snel Windows Vista wilt draaien dan kun je niet meer zonder een degelijke processor. Denk hier aan een goede processor die de basis aankan. . Het is zeker geen overbodige luxe. In principe kun je ook iets mindere eisen aan de processor stellen, maar dan gaat het geheel wel minder snel lopen. Het is vaak beter om een aanschaf te maken voor de langere termijn bij de allround laptop

Harde schijf

Omdat je niet erg veel zult opslaan in verhouding met bijvoorbeeld de game laptop of de multimedialaptop zul je ook geen extreme grote harde schrijf nodig hebben. Er ]. Je kunt het altijd uitbreiden door een externe harde schijf te kopen.

Videokaart

Een allround laptop zal niet veel vragen van de videokaart als je hem normaal gebruikt. Een normale en niet dure videokaart is vaak al prima. Dit zijn de onboard videokaarten. ATI Radeon en Nvidia zijn voorbeelden die er goed geschikt voor zijn. Het zijn totaal geen dure kaarten en ze passen ideaal bij de het allround laptopgebruik.

Beeld & geluid

Deze laptops zijn vaak uitgerust met een minimaal beeld van 15.4” tot de 17”. Het geluid komt uit de speakers die zitten ingebouwd in de laptop en vaak zit er geen goede geluidskaart in om bijvoorbeeld een home cinema set op aan te sluiten. De kwaliteit van het geluid is doorgaans niet goed te noemen.

Mobiliteit & accuduur

Zorg ervoor dat de laptop niet zwaarder is dan 4kg anders kan het gaan irriteren als hij op je schoot ligt voor een tijd. De meeste allround laptops zijn gelukkig lichter. De accu gaat vaak rond de anderhalf á twee uur mee als je niet teveel toepassing open hebt staan. Het uitzetten van Wifi en bluetooth bevorderd de accuduur

Algemeen

Een goede allround laptop die je kunt gebruiken voor het surfen, film kijken en eventueel wat nieuwere spellen mee kunt spelen op een laag niveau zal beginnen bij de €250 en maximaal oplopen tot €1100 euro. Tegenwoordig zijn deze laptops erg in trek en ze worden ook steeds goedkoper in de aanbiedingen. Goed rondzoeken bij de diverse aanbieders loont.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.