Een design laptop aanschaffen

Multimedia laptop

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een laptop kopen kan een frustrerend proces zijn. Er zijn verschillende soorten laptops en in dit artikel lees je alles over de designer laptop of design laptop. Deze laptops zijn over het algemeen aan de dure kant met als motto ‘het oog wilt ook wat’. De inhoud is erg verschillend. Bekende designlaptops zijn de van merken zoals Acer, Chrome(book), Apple en andere grotere merken.

Laptop

Laptops zijn draagbare computers die ook wel notebooks worden genoemd. Kenmerkend voor een laptop is dat hij mobiel is en opengeklapt dient te worden voor gebruik. Een muis heb je in principe ook niet meer nodig door een vernuftig touchpad. Tegenwoordig zijn de laptops al zo krachtig dat ze de oude pc’s (die een heel bureau innemen qua ruimte) kunnen vervangen qua inhoud

Multimedia laptop

Omdat de inhoud per design laptop erg verschillend is valt er geen onderscheid te maken. Er kan niet gezegd worden dat hij minimaal ‘zoveel’ geheugen heeft of dat hij minimaal een aantal inch groot is. Daarom zal dit artikel op de bekendste merken designlaptops ingaan en deze kort bespreken. Alle komende laptops zien er over het algemeen goed uit, maar de smaak is puur persoonlijk.

Sony Vaio serie

VAIO is een afkorting voor Video Audio Integrated operator en is van het Japanse merk Sony. Deze laptops zijn aan de dure kant en beginnen in Nederland bij een prijs rond de €1800 euro. Het zijn goed ogende laptops en vallen terecht binnen deze categorie. Ze zijn allemaal erg klein en licht met een klein beeldscherm van slechts 34cm groot. Hij weegt minder dan 2 kilo en is op die manier uitermate geschikt voor mensen met bijvoorbeeld RSI of andere aandoeningen waarbij je niet veel kan tillen. Ze hebben ook een goedkopere serie op de markt gebracht en deze heet de NR serie, hier is de inhoud een stuk minder en deze beginnen ook al bij de €600. Naast de goedkoopste serie is er ook een SZ serie gemaakt. Deze is het duurste en heeft ook het meeste inhoud van de drie series.

HP Pavilion DV entertainment notebooks

Hewlett Packard staat bekend als HP en is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. Naast de notebooks staan ze ook bekend voor hun kwaliteitsprinters. De DV serie bestaat uit DV2 t/m DV7. Elke aparte serie heeft zijn eigen eigenschappen. Ze hebben wel allemaal ongeveer hetzelfde design. De inhoud en grootte verschilt. Zo hebben ze een minilaptop in deze serie, maar ook volwaardige grote laptops die niet onderdoen voor een goede multimedia laptop. Met het design hebben ze al meerdere awards gewonnen. De goedkoopste en kleinste laptop begin bij €300 n de duurste is rond de €1500 euro.

Dell studio serie

Dell is een Amerikaanse computerfabrikant uit Texas en tevens een van de grootste ter wereld. Ze zijn de laatste tijd erg gericht op het design van de laptops en dit zie je ook al terug in de wat goedkopere versies die in de Allround categorie thuishoren. De studio serie is een echte design serie te verkrijgen in verschillende kleuren en uiterlijk. Ze claimen voor deze serie meer dan tweehonderd designs te hebben en het is de moeite waard om hier even rond te kijken als je er een zoekt. Ook de Dell studio serie is erg verschillend qua inhoud. De goedkoopste is rond de €450 en de duurste kan oplopen tot €1900.

Algemeen

De nieuwste design laptops, die hierboven staan beschreven beschikken over de nieuwste versie van Vista. Deze versie zal moeiteloos draaien op de laptop. Over het algemeen kun je makkelijk de wat nieuwere spellen erop draaiende houden, alleen niet op het hoogste niveau. De Vaio staat echt bekend om zijn formaat, accuduur en gewicht. De Dell serie weer om zijn verschillende soorten designs waar je uit kunt kiezen. Smaak is persoonlijk en het loont om even goed rond te kijken, omdat de prijs en inhoud heel erg verschillend is bij de aanbieders.

let op: dit artikel stampt uit 2015.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.