Een transparant led scherm

Led scherm

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Waar wordt een transparant led scherm toegepast?

In normale situaties maakt men gebruik van led schermen die een standaard kabinet hebben. Dit houdt in dat de leds op kunststof modules worden geplaatst welke weer op een metalen of aluminium frame/kabinet worden gemonteerd. Door deze kabinetten te koppelen kan men een groot scherm maken zonder naden.

In sommige gevallen echter is het wenselijk dat het scherm niet massief is. Dit kan het geval zijn als het scherm licht moet doorlaten of als het scherm een te hoge windbelasting heeft en men deze wil verlagen.

In dit geval is het mogelijk om gebruik te maken van een transparant led scherm. De constructie van zo’n scherm is wezenlijk anders. De leds worden hier namelijk in 1 horizontale lijn op een strip geplaatst. Deze strips worden op een bepaalde afstand van elkaar op verticale leggers gemonteerd. Afhankelijk van de afstand van de horizontale strips krijgt het led scherm een bepaald percentage transparantie. Deze varieert doorgaans van 40 tot 80 %.

Om een voorbeeld situatie te geven waar zo’n scherm gebruikt wordt is dat in een kantoor waar het scherm aan de binnen of buitenkant van het raam wordt geplaatst. Door een transparant scherm te gebruiken houdt men hier een groot gedeelte van de lichtinval in de kantoorruimte en kunnen medewerkers ook nog eens naar buiten kijken.

In situaties waar windbelasting belangrijk is kan het zijn dat een bestaande led reclamemast wordt aangepast van standaard naar digitaal. Echter is deze led reclamemast niet genaakt voor zware led kabinetten die ook nog eens veel wind vangen. Dan kan men gewicht besparen door transparante led schermen te gebruiken en de windbelasitng verlagen waardoor men een grote scherm kan plaatsen wat weer meer opvalt voor passanten.

Transparante led schermen worden zowel binnen als buiten gebruikt. Ook hier is de belangrijkste factor de lichtsterkte. Al moet worden gezegd dat de traansparante led schermen die binnen worden gebruitk ook bijna altijd naar buiten staan gericht en dus een hoge lichtsterkte moeten hebben omdat ze direct in het zonlicht geplaatst worden. Een led scherm met minimaal 5000 NIT is dan aan te raden zodat het niet flets wordt als de zon er direct op staat.

Qua montage van de transparante led schermen geven wij er altijd de voorkeur aan om de led schermen binnen te plaatsen mits mogelijk.

Het voordeel hiervan is dat ze niet continue worden blootgesteld aan de weersinvloeden als water en kou en men kan er dan makkelijk bij als er service moet worden verleend of een reparatie moet worden uitgevoerd.

Afbeelding1
transparant led scherm p7.91

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.