Recept voor eiwitrijke havermout

Eiwitrijke havermout

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Voor deze eiwitrijke havermout heb ik mij laten inspireren door een video van Sanne Vloet voor Vogue Nederland. Zij ontbijt in deze video met havermout waar ze twee eiwitten aan heeft toegevoegd. Eerlijk gezegd was ik niet gelijk enthousiast, maar toen ik de havermout proefde was ik om! Misschien is dit wel een van de meest voedzame en eiwitrijke havermoutontbijtjes ooit! Naast dat het ontbijt zo voedzaam is, smaakt het ook nog eens heerlijk.

Een voedzaam ontbijt

Havermout is tegenwoordig een heel populair ontbijt. Niet alleen zie je deze ontbijtjes vaak langskomen bij fitgirls, ook onder modellen zijn ze mateloos populair. Het eten van een havermout ontbijt is vooral goed voor je omdat het zo voedzaam is.
In havermout zitten vezels waar je lang vol van zit en die goed zijn voor de spijsvertering. De koolhydraten in havermout geven jouw lichaam genoeg energie om actief bezig te zijn.
Tegenwoordig gebruiken veel mensen in plaats van koemelk plantaardige melk om de havermout te bereiden. In plantaardige melk zitten wel wat eiwitten maar niet heel veel. Dit is ook de reden waarom ik dit ontbijt nog voedzamer vind. In dit recept wordt de plantaardige melk vervangen door water en twee eiwitten. Deze twee eiwitten bevatten weinig calorieën maar wel veel eiwitten. Door de eiwitten heb je ook lang een vol gevoel.
Verder bevat het fruit ook vitaminen en de noten als topping bevatten goede vetten die jouw lichaam nodig heeft.
Eventueel kun je lijnzaad en/of chiazaad toevoegen voor extra vezels en goede vetten.


Ingrediënten

– 40 gram havermout

Havermout
– Handje blauwe bessen

Handvol blauwe bessen
– Handje granaatappel
– Halve banaan

Halve banaan
– 2 eiwitten

Eiwitten
– Handje amandelen
– Kaneel
– Eetlepel chiazaad
– Eetlepel lijnzaad

Hoe maak je de eiwitrijke havermout?

  1. Laat eerst de havermout met kaneel, water en geprakte banaan koken tot het een dikkere pap wordt.

Havermout koken

  1. Klop ondertussen de twee eiwitten op tot ze wit en schuimig zijn.

Eiwitten opkloppen

  1. Roer de eiwitten nog even door de havermout en laat het geheel nog even opwarmen.

Eiwitten en havermout

  1. Doe de havermout in een kommetje en voeg de amandelen, blauwe bessen en granaatappel toe.

Havermout ontbijt

  1. Klaar, eet smakelijk!