Eiwitrijke smoothies en shakes

eiwitrijke smoothies

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Veel fruitsmoothies bestaan voornamelijk uit fruit en vruchtensappen. Klinkt heel gezond natuurlijk. Toch zitten er meer calorieën en suikers in dan je zou denken. Wanneer je ervoor zorgt dat er óók genoeg eiwitten in jouw smoothie zitten heb je een gezond ontbijt (of een gezonde lunch of snack) waar je ook lang vol van blijft zitten. Eiwitrijke smoothies en shakes zijn dus ideaal in een gezond eetpatroon.

Voordelen van eiwitrijke smoothies en shakes

Eiwitrijke smoothies hebben enkele voordelen ten opzichte van fruitsmoothies die gemaakt zijn vruchtensappen en fruit. Wanneer je eiwitten toevoegt aan de smoothie zit je langer vol van de smoothie. Ook is het belangrijk om op een dag voldoende eiwitten binnen te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je vaak bij elke maaltijd voldoende eiwitten eten. Een eiwitrijke smoothie kan je nemen als een snel en makkelijk ontbijt.

Eiwitbronnen voor in jouw smoothie

Er zijn verschillende manieren waarop je meer eiwitten kan toevoegen aan jouw smoothies. Eiwitbronnen die je hier goed voor kan gebruiken zijn magere kwark, hüttenkäse, magere melk, eiwitpoeder, plantaardige kwark (Alpro go-on) en zijdentofu. Eiwitrijke smoothies zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt.

Hoe maak je een eiwitrijke smoothie?

Je kan eindeloos variëren bij het maken van eiwitrijke smoothies. Wil je ook genoeg vitaminen binnenkrijgen? Dan kan je kiezen voor fruit of groenten. Wil je afvallen? Zorg dan dat er ook veel groenten in de smoothie zitten. Hier zitten, in tegenstelling tot veel soorten fruit, bijna geen calorieën in. Een courgette maakt de smoothie ook nog eens lekker romig. Wanneer je groenten combineert met fruit heb je toch de lekkere zoete fruitsmaak. Heb je lekkere trek? Dan kan je ook een dikkere romige chocolade smoothie maken van silken tofu, amandelmelk, cacaopoeder en een eetlepel pindakaas.

Recepten voor eiwitrijke smoothies en shakes

Er zijn enorm veel recepten voor eiwitrijke smoothies en shakes te vinden in boeken, op social media kanalen en op websites. In het boek Veganistisch koken – 100 recepten vind je een lekkere bosvruchtensmoothie met banaan, zijden tofoe, sinaasappelsap en bosvruchten. Deze smoothie is mooi donkerpaars van kleur en lekker dik qua structuur. Ook vind je in dit boek een heerlijke bananensmoothie met als extra smaakmaker een beetje ahornsiroop.

Natuurlijk vind je ook op Sport meets Fashion meerdere lekkere recepten voor eiwitrijke smoothies en shakes. Bijvoorbeeld voor een veganistische chocolade proteïne shake of een blauwe bessen smoothie met silken tofu.