Eiwitten en BCAA van BASE247® voor krachtsporters

Eiwitten en BCAA van BASE247® voor krachtsporters

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als krachtsporter weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk het nemen van voldoende eiwitten is voor onder andere spierherstel en het behoud van spieren. Eiwitten kan je op verschillende manieren binnenkrijgen. Zo kan je regelmatig een bak kwark of andere eiwitrijke producten eten. Er zijn echter nog andere manieren waarop je makkelijk en snel veel eiwitten binnen krijgt. Ook BCAA’s hebben meerdere voordelen voor krachtsporters. Onder andere voor de spiermassa en spiercoördinatie. In deze blog kijken wij naar de eiwitten en BCAA van BASE247® voor krachtsporters.

Eiwitten voor krachtsporters

Eiwitten zijn één van de drie macronutriënten die je als mens nodig hebt om het lichaam goed te laten functioneren. De andere twee macronutriënten zijn koolhydraten en vetten. Proteïnen (eiwitten) hebben verschillende functies in het lichaam. Zo leveren ze energie en aminozuren. Door aminozuren kunnen lichaamscellen herstellen en versterken. Hierdoor herstellen jouw spieren beter na een zware workout en worden je spieren steeds groter en sterker. Dit is voor sporters natuurlijk erg belangrijk om vooruitgang te kunnen boeken. Wanneer je veel aan krachttraining doet heb je meer eiwitten nodig dan iemand die niet sport of dan een duursporter. Een manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen is door het nemen van whey protein.

Whey proteïne gebruiken

Een makkelijke manier om snel veel eiwitten binnen te krijgen is door het nemen van Whey proteïne. Dit is eiwitpoeder dat je op verschillende manieren kan eten of drinken. Wanneer je het poeder mengt met melk of water krijg je een proteïneshake. Echter kan je de poeder ook mengen door de kwark, havermout of door het beslag voor bijvoorbeeld bananenbrood. De kwaliteit van eiwitpoeders kan verschillen. Wij kijken in deze blog naar de Whey Perfection BASE247®. Deze proteïne poeder heeft een neutrale vanille smaak waardoor je hem op veel manieren kan gebruiken. In één portie zitten 113 calorieën en maar liefst 25 gram eiwitten. Deze grote hoeveelheid eiwitten geven eigenlijk al aan dat deze eiwitpoeder van een goede kwaliteit is. Een handige tip om een heerlijke romige shake te krijgen: Blend de eiwitpoeder met melk in een blender voor het lekkerste resultaat!

BCAA: Werking en kopen

Als krachtsporter heb je waarschijnlijk ook al vaker BCAA supplementen voorbij zien komen. BCAA’s zijn bij veel mensen minder bekend dan whey proteïne eiwitpoeders. Ook BCAA’s zijn echter erg belangrijk voor krachtsporters. Zo helpen BCAA supplementen bij spiergroei, bij het stimuleren van de spiereiwitsynthese en bij het verminderen van de afbraak van spiereiwitten. Voor de beste werking is het slim om te kijken naar BCAA met leucine. In de BCAA 2-1-1 complex met sinaasappelsmaak zit zowel leucine, valine als isoleucine. Het is belangrijk om deze poeder niét in te nemen met eiwitten. Waar je whey proteïne makkelijk kan mengen met eiwitbronnen zoals melk of kwark moet je BCAA nemen met water. Neem je het in combinatie met eiwitten dan werkt de BCAA een stuk minder goed. Per portie krijg je slechts 36 calorieën binnen. Hierdoor kan je BCAA ook nemen wanneer je bezig bent met vet verliezen.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.