Mijn ervaringen met de Victoria’s Secret Challenge

Victorias secret model challenge eten veganistisch

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Victoria’s Secret Challenge zit er alweer even op. In deze blog kan je alles lezen over mijn ervaringen. Ik vertel hoe ik at voordat ik begon met deze challenge en ik geef antwoord op verschillende vragen. Hoe is mijn lichaam veranderd en wat zijn de mentale veranderingen? Ook schrijf ik in deze blog over hoe ik verder ga na de challenge. Heb jij ideeën voor een nieuwe challenge? Zijn er dingen waar je nieuwsgierig naar bent? Laat een reactie achter en wie weet ga ik de challenge aan!Hoe at ik voor de Victoria’s Secret Challenge?

Voor deze challenge had ik een eetpatroon waar ik niet blij mee was. Mijn ontbijt was goed en gezond, eigenlijk at ik bijna altijd havermout met wat fruit en plantaardige melk.

De lunch was niet mijn favoriete maaltijd van de dag, ik had vaak geen inspiratie voor een lekkere en gezonde lunch. Brood en crackers zijn niet mijn favoriet en ik nam niet de tijd om een gezonde lunch te maken. Regelmatig at ik te weinig of sloeg ik de lunch over. Een gezond en voedzame maaltijdshake, zoals die van Pulve, zou hier wel een handige oplossing voor zijn.

Doordat ik de lunch regelmatig oversloeg kreeg ik ’s middags veel trek en ging ik ongezond snacken. Om de honger te stillen at ik dan juist weer te veel. Door het snacken in de middag had ik ’s avonds weinig trek en at ik niks of maar een klein beetje.

Verder dronk ik altijd te weinig. Op sommige dagen maar 1 kop thee.

Een maaltijd in 20 seconden!

Ervaringen met het eten

Het was erg fijn om de dag te starten met een grote mok citroenthee. De smaak vind ik heerlijk en je krijgt meteen veel vocht binnen. Qua ontbijt vond ik havermout het fijnst. De havermout zorgde er namelijk voor dat ik in de ochtend veel energie had en dat ik pas laat trek begon te krijgen in de lunch. Toch vond ik de smoothies ook vullend! Ik vond het fijn om een zoet ontbijt te eten, zeker omdat je de rest van de dag eigenlijk alleen maar hartig eet.

Van tevoren was ik bang dat ik het zat zou worden om alleen maar salades en groenten te eten maar dat viel heel erg mee! Tijdens de lunch en het avondeten konden we hele volle borden opscheppen. Rauwkost en groenten kan je namelijk onbeperkt eten zonder veel calorieën binnen te krijgen. De eieren, avocado’s, noten, zoete aardappelfrietjes et cetera zorgden ervoor dat de maaltijd lekkerder was en ook goed vulde. Het kostte wel veel tijd om iedere dag een uitgebreide lunch te maken en daarna nog een keer avondeten.

Het dieet dat ik deze week heb gevolgd viel me erg mee. Op de meeste dagen had ik weinig last van een hongergevoel. Er waren een aantal dagen dat ik het erg zwaar had, zoals op de shake en smoothie dag en op de dag dat ik veganistisch at. Op de dag dat ik veganistisch at, vond ik de linzen bij de lunch niet genoeg vullen. Het avondeten bestond alleen uit groenten en daardoor had ik daarna ook nog veel trek. Op de shake en smoothie dag heb ik toch iets gegeten in de avond. Op deze dag heb ik een flink stuk gewandeld om afleiding te zoeken, helaas kreeg ik door het wandelen nog meer trek ;). In de avond heb ik daarom een klein bakje yoghurt met wat muesli genomen.

Eiwitrijke chocolade havermout

De kosten

Ondanks dat we ook best veel “luxe” producten haalden, vielen de kosten mee. In totaal hebben we ongeveer 90 euro uitgegeven aan de boodschappen en we hadden nog veel producten over aan het einde van de week. Als je een aantal basisproducten in huis hebt kan je nog een stuk goedkoper boodschappen doen. Verse kruiden, amandelen, duurdere frambozen en blauwe bessen maken de maaltijden een stuk lekkerder. Veel Victoria’s Secret modellen hebben ook standaard superfoods, die onder andere verkrijgbaar zijn bij de Body en Fit shop, in huis die de maaltijden nog voedzamer kunnen maken. Je kan er voor kiezen om aan dit soort producten meer geld uit te geven in plaats van aan ongezonde snacks.

Verandering van mijn lichaam

De eerste dagen merkte ik dat mijn lichaam erg moest wennen aan de andere manier van eten. De tweede dag had ik heel erg veel last van hoofdpijn. De eerste dagen had ik ook last van een opgeblazen buik. Na een week was ik een kilo kwijt, zonder te sporten. Een week later, met de aanpassingen die ik in mijn eetschema had gemaakt en met veel meer trainingen was ik nog een kilo kwijt. In de tweede week at ik wel gezonder maar at ik ook af en toe een ongezonde snack tussendoor.

resultaat victoria's secret challenge

Wat deed het dieet mentaal?

Dit eetpatroon zou ik misschien niet zo snel aanraden om voor altijd te blijven volgen. Wel ben ik van mening dat het heel goed kan zijn om eens in de zoveel tijd een weekje zo gezond te eten. Een weekje ontwennen van ongezond eten kan het daarna veel makkelijker maken om meer bewust te worden van wat je binnen krijgt. Als ik nu trek krijg lukt het mij veel beter om maat te houden, bijvoorbeeld maar twee koekjes te nemen in plaats van (bijna) een heel pak. Tijdens de challenge werd ik me er ook van bewust dat ik ongezond ging eten als een soort “beloning”. Als ik had gesport of hard had gewerkt kon ik nu even niks ongezonds eten, ik merk dat ik eten nu steeds minder als “beloning” gebruik.

boodschappen

Hoe ga ik verder?

Het is alweer een tijdje terug dat ik de Victoria’s Secret challenge heb gedaan en ik heb blijvend mijn eigen eetpatroon aangepast. Lunchen doe ik nu wel. Mealpreppen is het nieuwe toverwoord. 😉 Hierdoor heb ik geen last meer van eetbuien en eet ik ’s avonds genoeg avondeten. In het begin at ik zeker iedere dag nog een ongezonde snack, maar dit wordt steeds minder. Eigenlijk eet ik nu volgens het 80-20 principe. 80 procent voedzame maaltijden en 20 procent minder voedzame maaltijden of snacks. Op de dagen dat ik mijn eten goed “geprept” heb, merk ik dat ik eigenlijk helemaal geen trek heb in een ongezonde snack.