Eten maken in een airfryer: tips en tricks!

Airfryer (3)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Airfryer is een handige keukenhulp die steeds populairder wordt. Met deze kleine oven kun je op een gezonde manier allerlei lekkere gerechten bereiden. In dit artikel geven we je enkele tips en tricks voor het gebruik van de Airfryer.

Gebruik een bakmatje

Om te voorkomen dat kleine voedselresten aan de bodem van de Airfryer blijven plakken, is het aan te raden om een bakmatje te gebruiken. Dit matje is gemaakt van hittebestendig siliconen en kan gemakkelijk in de Airfryer gelegd worden. Zo voorkom je dat voedsel aan de bodem blijft plakken en is de Airfryer na gebruik makkelijk schoon te maken.

Airfryer kopen: in de winkel bekijken

Inventum GF500HLD - Airfryer - Heteluchtfriteuse - Beste Koop november 2022 - Inhoud 5 liter - Zwart/RVS
Inventum GF500HLD - Airfryer - Heteluchtfriteuse - Beste Koop november 2022 - Inhoud 5 liter - Zwart/RVS
5.0
€74,99
€69,99
Bol.com
Philips Airfryer Essential HD9252/90 - Hetelucht friteuse & digitaal display
Philips Airfryer Essential HD9252/90 - Hetelucht friteuse & digitaal display
5.0
€95,00
€75,99
Bol.com
Philips Airfryer XL Essential HD9270/90 - Hetelucht friteuse
Philips Airfryer XL Essential HD9270/90 - Hetelucht friteuse
4.0
€129,00
€120,85
Bol.com

Laat voedsel goed ontdooien

Als je bevroren voedsel wilt bereiden in de Airfryer, is het belangrijk dat het voedsel eerst goed ontdooit. Dit voorkomt dat het voedsel aan de bodem blijft plakken en zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig gebakken wordt.

Vermijd te veel voedsel in de Airfryer

Om te voorkomen dat het voedsel niet gelijkmatig gebakken wordt, is het belangrijk om niet te veel voedsel in de Airfryer te doen. Zorg ervoor dat het voedsel voldoende ruimte heeft om te circuleren, zodat het voedsel gelijkmatig gebakken wordt.

Meng voedsel regelmatig om

Om ervoor te zorgen dat het voedsel gelijkmatig gebakken wordt, is het aan te raden om het voedsel regelmatig om te mengen. Dit kan bijvoorbeeld met een lepel of een schuimspaan. Zo voorkom je dat het voedsel aan de bodem blijft plakken en wordt het voedsel gelijkmatig gebakken.

Gebruik de juiste temperatuur en tijd

De temperatuur en de baktijd kunnen per gerecht verschillen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de aanbevolen temperatuur en baktijd in de recepten die je wilt gebruiken. Zo weet je zeker dat het voedsel op de juiste manier gebakken wordt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.