Ethereum woordenboek

Ethereum-gebruik-echte-wereld-930x620

Ethereum is zeker geen eenvoudig crypto-project. Je zou het zelfs kunnen zien als een van de meest ingewikkelde en omvangrijke projecten van de afgelopen tijd. Waar veel mensen investeren in Ether en het zien als betaalmiddel, is Ethereum écht zoveel meer dan dat. Als je onderzoek doet naar Ethereum, dan kom je veel woorden tegen die je wellicht niet begrijpt. Hieronder zie je een woordenboek van de veelvoorkomende termen omtrent Ethereum en Ether (ETH). 

Account

Een account is een record van hoeveel geld (bijvoorbeeld Ether) een bepaalde gebruiker heeft. In complexere Ethereum systemen kunnen accounts meerdere soorten functies bevatten.

Autonomous Object

Dit is een fictief account dat bestaat binnen de hypothetische staat van Ethereum. Het heeft wel een intrinsiek adres met bijbehorend account. Een term die je tegenkomt als je wil gaan ontwikkelen en coderen op Ethereum.

Block

Een gegevenspakket wat 0 of meer transacties bevat. Het bevat ook de hash van het vorige block en optioneel nog meer gegevens. Elk block (behalve het eerste block, ook wel genesisblock) verwijst naar het vorige block, waardoor er een ketting van blocks ontstaat.. een blockchain.

Ethereum Address

Een adres is eigenlijk gewoon een weergave van de public key (openbare sleutel) van een bepaalde gebruiker. Het adres is zelf weer gekoppeld aan een privesleutel. Je maakt bijvoorbeeld ETH over naar een adres.

Ethereum Browser

Dit wordt ook wel de Ethereum Reference Client genoemd. Het is een platformonafhankelijke GUI van een interface die je misschien nog het beste zou kunnen vergelijken met een vereenvoudigde versie van Google Chrome.

Ethereum Virtual Machine

Dit onderdeel wordt afgekort als EVM, zoals je in de uitgebreide Ethereum review kan lezen. In die blog lees je ook meer informatie over deze term.

Gas

Bij elke transactie binnen het Ethereum netwerk moet je Gas betalen. Dit is een vergoeding je betaalt om transacties in te dienen.

Transaction

Een digital ondertekend bericht dat een bepaalde actie goedkeurd (autoriseert) die in verband houdt met de blockchain.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.