FashionDays, de grootste Sample Sale van Europa

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De grootste sample sale van Europa vind je tijdens de FashionDays in het World Fashion Center in Amsterdam. Twee keer per jaar komen alle shopliefhebbers uit Nederland (en zelfs uit Duitsland en België) naar Amsterdam om te shoppen. Als je er voor het eerst komt is het echt een gepuzzel, zo veel winkels, zo veel merken. In deze blog lees je alle informatie en tips over waar je de leukste spullen kan vinden.


Waar koop je de kaarten?

Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar op de website van FashionDays. Koop jij kaarten voor het voorjaar en het najaar? Dan ben je 18 euro kwijt plus nog 1,50 administratiekosten. Losse toegangskaarten kosten 12,50 plus 1,50 administratiekosten en zijn beperkt verkrijgbaar.

World Fashion Center

Wanneer zijn de FashionDays?

Twee keer per jaar gaat het World Fashion Centre open voor particulieren tijdens de FashionDays. In het voorjaar en in het najaar kan jij er lekker shoppen. De FashionDays zijn altijd in de eerste week van april en de eerste week van oktober. Je kan kaarten kopen voor de vrijdag(avond), de zaterdag en de zondag.


Merken in het World Fashion Centre

Er zijn ontzettend veel winkels en merken te vinden in het World Fashion Centre. Kom je al langer bij de FashionDays, dan zal je merken dat er ook wel eens winkels verdwijnen, bij komen of verplaatsen.

Wil jij merkkleding kopen met kortingen tot 70 %? Dan kan je terecht op de begane grond in toren 2. Daar verkopen ze merken zoals Gucci, Balenciaga (denk aan de Balenciaga Triple S sneakers), Armani, Hugo Boss, Versace, Prada en ga zo maar door.

In de torens vind je naast kleding ook schoenen en accessoires. Ergens op de begane grond kon je zelfs een winkel vinden met interieurspullen (onder andere van Pols Potten).

Alle merken kan je vinden op de site van FashionDays.

FashionDays

Tips

Er zijn meer dan 300 showrooms te vinden in het World Fashion Centre verdeeld over verschillende Torens. Je hebt 4 verschillende torens die met elkaar verbonden zijn. Als je de straat oversteekt en loopt naar Koningin Wilhelminaplein 13, vind je nog 2 (of 3 ingangen) met nog meer showrooms waar je tijdens de FashionDays kunt shoppen.

Er zijn veel showrooms die soms best ver uit elkaar liggen, daarom is het handig om schoenen aan te trekken waar je makkelijk op kan lopen. Verder wil je waarschijnlijk veel passen en is het fijn om “makkelijke” kleding aan te trekken. Veel winkels hebben geen paskamers, misschien handig om daar rekening mee te houden. Het is in de torens lekker warm en daarom kan je beter een dunner jasje aan te trekken in plaats van een dikke lange winterjas. Die zou je dan de hele dag mee moeten slepen.