FIFA 15: De beste verdedigers

FIFA archief

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In het spel FIFA 15 is het verdedigen nog belangrijk geworden. Een goede defense is essentieel voor een goed FUT (FIFA Ultimate Team) of een career team (carrière modus). De beste verdedigers in het spel kosten doorgaans een hoop geld of coins, maar kun je ook verkrijgen in de player packs. Wie zijn de beste verdedigers in het spel en zijn ze de moeite waard om te kopen? De beste FIFA verdedigers in een overzichtelijke top 10.

Top 10 verdedigers in FIFA 15

Een goede keeper is belangrijk voor een team in FIFA 15, maar een lijn van goede verdedigers daarvoor is wellicht nog belangrijker. Een goede verdediger is vaak lang en heeft een hoge score voor kracht en verdedigen. De verdediging zorgt ook voor een goede aansluiting met het middenveld. In de top 10 zijn geen Nederlandse verdedigers te vinden. De top 10 voor het basisspel van FIFA 15 ziet er als volgt uit:


1. Thiago Silva

Thiago Silva staat met stip om nummer 1. Hij krijgt een score van 90 voor verdedigen (DEF) en met een fysiek van 80 is hij de schrik van iedere aanvaller. Deze Braziliaan is geboren in 1984 en staat onder contract bij PSG in Lique 1. Dit Franse team heeft ook de Nederlander van der Wiel en de wereldster Ibrahimovic onder contract. Thiago Silva is een van de duurste spelers van het spel en een transfer kost in een career teveel geld voor de kleine teams. In FUT kan hij in een player pack gevonden worden of voor een flinke som geld op de veiling worden gekocht.


2. Mats Hummels

Wereldkampioen met Duitsland geworden in 2014. Deze, in het echt, zeer gewilde verdediger is geboren in 1988 en speelt bij de start van FIFA 2015 bij het Duitse Borussia Dortmund. Voor verdedigen krijgt hij 88/100 en met zijn hoge cijfers voor zowel dribbelen als passen is hij een aanwinst voor ieder team. Overall krijgt hij een score van 86 en speelt hij op de positie van CB (centrale back, centrale verdediger). Mats Hummels is lastig los te krijgen bij zijn huidige team, maar voor een groot bedrag (lees: 10 miljoen euro of meer) kan hij zeker worden losgeweekt. In FUT is deze glimmende gouden kaart te koop op de veiling (auction), maar goedkoop krijg je hem niet. Hij is zeer gewild omdat hij uit het populaire Duitsland komt en omdat hij vaak voor de teamgeest een zeer positief effect heeft.


3. Mehdi Benatia

Afkomstig uit Tunesië en werkzaam bij Bayern München. Benatia is een basisspeler bij zijn team bij de start van de game. Geboren in 1987 en een rating van 88 voor verdedigen (evenveel als de nummer twee van deze top 10). Hij is heeft daarnaast een hoge snelheid van 75/100 en verdient hierdoor zijn plek in de top 3 van beste verdedigers in het spel. Zijn score voor PSY (kracht, fysiek) is daarnaast 84. Deze verdediger is de goedkoopste uit de top 3 en een groot talent. Zijn score overall is 84.


4. Sergio Ramos

In 2014 met zijn thuisland Spanje nog afgegaan op het wereldkampioenschap (WK). Ondanks deze afgang is Sergio Ramos nog steeds van grote waarde voor het wereldteam Real Madrid uit de Primera División. Real Madrid staat bekend om de wereldspelers Ronaldo en Bale op de flanken. Sergio Ramos krijgt een 87 voor verdedigen en met een snelheid van 79 is hij de schrik voor iedere aanvaller. Sergio Ramos heeft de hoogste snelheid van de beste verdedigers in het voetbalspel FIFA 15. Hij is geboren in 1986 en krijgt een overallscore van 87.;


5. Philipp Lahm

Lahm is in 2014 wereldkampioen geworden met Duitsland en is een vaste waarde in 2015 voor Bayern Munchen. Hij is tevens de tweede Duitser in deze top 10 van verdedigers. Geboren in 1983 en een score van 87 voor verdedigen heeft hij gekregen van de makers van het spel. Hij is van nature een CDM (central defensive midfielder, centrale verdedigende middenvelder), maar kan ook als CB uit de voeten. Hij heeft een overallscore van 87 en is wegens zijn leeftijd vaak relatief goedkoop te verkrijgen in een career na een aantal jaar. In FUT (FIFA Ultimate Team) behoort hij echter nog wel steevast tot de duurste spelers.


6. Vincent Kompany

Bij het gebrek aan Nederlanders in deze top 10 moeten we het doen met een Belg. Vincent Kompany staat onder contract bij het grote Manchester City en heeft daar vanaf FIFA 13 een basisplaats bij vrijwel iedere belangrijke wedstrijd. Hij is in 1986 geboren en een zeer gewilde speler in FIFA 15. Hij krijgt een 87 voor verdedigen en is verder erg krachtig, een score van 81. Overall is hij gewaardeerd op 86. Hij is van nature een centrale verdediger.


7. Per Mertesacker

De derde en laatste Duitser van deze top 10. Per Mertesacker speelt in de Premier League en heeft een score van 87 voor verdedigen. Daarnaast is hij fysiek erg sterk en lang. Hij is dus moeilijk te verslaan in directe duels met aanvallers. Overall krijgt hij een magere score van 83. Hij staat onder contract bij Arsenal en is met zijn snelheid van 34 de langzaamste verdediger in het spel. Hierdoor is hij voor middelmatige teams in de career modus een optie. In FUT is hij echter in FIFA 15 een dure gouden kaart.


8. Giorgio Chiellini

Op het wereldkampioenschap van 2014 nog slachtoffer van de krachtige kaken van Luis Suarez. Deze in Italië geboren verdediger krijg een 87 voor verdedigen en een 86 voor kracht. Hij is geboren in 1984 en de beste verdediger die speelt in de Serie A in Italië. Giorgo staat onder contract bij Juventus en heeft een totaalscore van 84. Goedkoop of gratis ga je deze speler niet krijgen. Juventus ziet hem in FIFA 15 als vaste waarde in de career modus.


9. Diego Godín

Diego speelt bij Atlético Madrid, het team dat in het seizoen van 2013/2014 voor een grote verrassing zorgde in Spanje en in Europa. Diego Godín is een verdediger met een score van 86 en is daarnaast erg kopsterk. Hij pakt ook in FIFA 15 regelmatig een doelpunt mee na een corner of ander dood spel moment. Hij is geboren in 1986 en wordt gewaardeerd op een totaal van 84. Wegens zijn veelzijdigheid is hij in de career modus niet voor de kleine teams te verkrijgen, tenzij er ‘gecheat’ wordt middels bijvoorbeeld een financial takeover.


10. Gerard Piqué

De top 10 sluiten we af met de enige speler van FC. Barcelona. Gerard Piqué krijgt een score van 86 voor verdedigen en een 76 voor kracht. Hij is van vaste waarde voor zijn team en kan in de carrière niet voor minder dan 10 miljoen worden gekocht. In FUT is hij echter niet een topkaart en kan hij dikwijls op de veiling voor een mooi bedrag worden gekocht. Totaal wordt hij gewaardeerd op een 84/100.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.