FIFA 16 demo: Downloaden, teams en speelmodi

FIFA archief

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op dinsdag 8 september 2015 heeft EA Sports de demoversie van het voetbalspel FIFA 16 als gratis download beschikbaar gemaakt voor de PlayStation 4 (PS4) en Playstation 3 (PS3). Later deze dag volgde ook de demo voor de Xbox One (XBO) en de Xbox 360 (X360). In de avond van dezelfde dag werd de demo ook voor de PC beschikbaar gesteld als gratis download. Het volledige spel ligt op 24 september 2015 in de schappen in Nederland en België. In de demo kun je met verschillende bekende teams aan de slag. Zo krijg je een goed beeld hoe het volledige spel eruit gaat zien. Welke onderdelen kun je spelen in de demo van FIFA 16 en welke teams zijn speelbaar in de demoversie?

FIFA 16

FIFA 16 is een voetbalspel dat verschijnt voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC. Daarnaast verschijnt er ook een applicatie (app) voor op mobiele toestellen. Sinds 1992 brengt het bedrijf Electronic Arts jaarlijks een nieuwe FIFA game uit. Het spel bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Zo is het altijd mogelijk om een potje voetbal tegen vrienden op de bank te spelen, solo toernooien te spelen en online tegen bekenden en onbekenden te spelen (sinds FIFA 09). Het online onderdeel is met name erg populair. Zo werden er tijdens de hoogtijdagen van FIFA 14 meer dan 200.000 wedstrijden per dag online gespeeld. Op 24 september 2015 is FIFA 16 in Nederland en België te koop.

Hoe kun je de demo gratis downloaden?

Xbox 360 en One

Je hebt een internetverbinding met jouw Xbox console nodig om de demo te downloaden. Ga naar de Xbox Store en zoek daar naar FIFA 16 of naar de recentste games

PlayStation 3 en 4

Veel mensen hadden van tevoren niet verwacht dat het voetbalspel ook op de PS3 uit zou komen, maar gelukkig kunnen ook de bezitters van deze console genieten van FIFA 16 en de demoversie. Je hebt hier wel een actieve internetverbinding voor nodig. Zoek in de PlayStation Store naar FIFA 16 en download de game.

PC

Om de versie voor de PC te installeren dien je Origin te downloaden en er een gratis account aan te maken. Daarna kun je in het programma het spel downloaden.

Onderdelen in de demo

Kick-Off (aftrap)

Speel offline tegen de computer of tegen een vriend op de bank. Als je de demo aanzet en je deze modus kiest, speel je direct een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen: El Classico, Real Madrid (thuis) tegen FC Barcelona. Deze wedstrijd kun je overslaan, maar veel mensen besluiten om gewoon te gaan spelen. Je speelt direct met spelers zoals Neymar Jr, Ronaldo, Messi, Suarez en Benzema. Als je deze wedstrijd overslaat of uitspeelt, kun je kiezen uit alle andere beschikbare mannen- en vrouwteams.

FIFA Ultimate Team (FUT) Draft

Het belangrijkste onderdeel van FIFA 16 is het online gedeelte genaamd FIFA Ultimate Team, dat ook wel wordt afgekort als FUT of FUT16. In het nieuwe deel van FIFA is binnen het online onderdeel het “draft” gedeelte toegevoegd. In dit gedeelte moet je jouw ideale team samenstellen. Je begint met het kiezen van een formatie voor jouw team. Daarna krijg je steeds vijf willekeurige kaarten met voetbalspelers waaruit je kunt kiezen per positie. Als jij je team hebt samengesteld, kun je andere online spelers uit gaan dagen.

FIFA Trainer

In deze spelmodus krijg je tips tijdens het spelen. Je kunt zo echt jouw spel naar een hoger niveau tillen. Ook mensen die al meerdere FIFA games hebben gespeeld krijgen nog steeds zeer waardevolle nieuwe tips.

Skill Games

Tijdens het laden van de wedstrijden en als optie in het hoofdmenu kun je zes nieuwe Skill Games spelen. Je kunt hier bepaalde situaties zoals penalty’s, hoekschoppen en vrije trappen oefenen met een speler.

Speelbare teams

De volgende mannenteams zijn beschikbaar om mee te spelen in de Kick-Off modus:

 • Chelsea FC
 • Manchester City
 • FC Barcelona
 • Real Madrid
 • Borussia Dortmund
 • Borussia Mönchengladbach
 • PSG
 • Inter Milan
 • River Plate
 • Seattle Sounders FC


Ook kun je voor het eerst in de FIFA serie spelen met nationale vrouwenteams. In de demo is het mogelijk om te spelen met het vrouwenteam van de Verenigde Staten en Duitsland.

Stadiums

Je kunt het met de bovenstaande teams spelen in de volgende drie stadiums:

 1. Borussia-Park, het stadium van de Duitse club Borussia Dortmund
 2. Santiago Bernabeu, het stadium van de Spaanse club Real Madrid
 3. CenturyLink Field, het stadium van de Amerikaanse club Seattle Sounders

De volledige versie

Wie de game voor 24 september heeft besteld als pre-order, kan genieten van leuke aanbiedingen. Zo krijg je, alleen als pre-order aanbieding, bij Bol.com een gratis abonnement voor 4 weken op het voetbalblad VI. Daarnaast krijg je ook gratis pakketten met kaarten, te gebruiken in het online gedeelte FIFA Ultimate Team, als je tijdig reserveert. De game is beschikbaar in de edities Standaard, Deluxe en Super Deluxe.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.