FIFA 20 Ultimate Team: EAS FC, FCC en coins boosts rewards

Opstellingen FIFA posities

In de EAS FC catalogus kun je met gratis verzamelde credits (FCC) allerlei leuke en handige items kopen. De FIFA 20 Ultimate Team (FUT) winkel bevat onder andere de coin boosts reward. Als je deze koopt krijg je na het spelen van iedere wedstrijd een bonus tot 1.000 coins of munten. Ook kun je voetbalshirts, voetballen, uitbreidingen op de transferlijst en andere items kopen met jouw FCC. Wat kun je precies met de catalogus? Wat voor gratis coin boosts rewards zijn er en hoe kun je deze kopen?

Wist je dat: Dit systeem is helaas afgeschaft in FIFA 21.

Wat is EAS FC?

EA Sports Football Club is het sociale netwerk van het voetbalspel FIFA. Het is de basis van alles wat met connectiviteit en social media te maken heeft. Met EAS FC blijf je in contact met al jouw FIFA vrienden, waarmee je successen en ontwikkelingen kunt delen via in-game nieuws en alerts. Ook kun je cadeaus en berichten versturen naar jouw vrienden. Als je ergens anders in het spel wilt zijn (Ultimate Team, Career, Oefenwedstrijd), dan kun je dit direct vanuit het EAS FC doen. Als je het spel speelt krijg je ervaringspunten die worden opgeslagen in EA Sports Football club in de vorm van XP. Met deze XP kun je gratis honderden in-game items kopen, afhankelijk van jouw level. Als je even niet op je console kunt zijn om te gamen, kun je met de Companion app van FIFA op de hoogte blijven! De basis van EAS FC bestaat uit drie onderdelen:

  • Delen: Hier kun jij zelf beslissen wat je wilt delen met je vrienden. Zo kun je winsten, promoties en goede spelers, die je hebt ‘gepacked’ in Ultimate Team delen.
  • Reageren: Ook krijg je de mogelijkheid om zelf te reageren op de newsfeed van jouw vrienden. Je kan commentaar geven en zelfs een bericht liken (vind-ik-leuk) of disliken (vind-ik-niet-leuk).
  • Shop: Als je het spel speelt ontvang je Football Club Credits, deze punten kun je uitgeven in de shop. Zo kun je nieuwe schoenen, shirts van bepaalde clubs, manieren om te juichen en gratis coins voor FUT vrijspelen en kopen in de winkel.

Wat is de EAS FC catalogus?

De shop en de catalogus worden binnen EAS FC het meeste gebruikt. Hier kun je namelijk je FCC (Football Club Credits) inwisselen voor honderden soorten items. Ieder item heeft een andere waarde en werking. Het level dat je hebt binnen EA Sports Football Club bepaalt welke items voor jou beschikbaar zijn. Heb je bijvoorbeeld genoeg XP (Experience points of ervaringspunten) verdient om level 20 te bereiken? Gefeliciteerd, je kunt nu items van level 1 tot en met 20 kopen van jouw FCC.

Je kunt niet meer dan 2000 XP op een dag verzamelen. Dit is, helaas, het limiet in FIFA 20

Hoe werkt de EAS FC catalogus?

Op de meeste consoles waarop je FIFA 20 en FIFA Ultimate Team (FUT) kunt spelen, is de catalogus te bereiken door in het menu op de startknop te drukken. Er opent dan een extra scherm en je komt in de EAS FC catalogus terecht. Om gratis spullen en coins te krijgen moet je echter nog wel over twee zaken beschikken. Dit zijn:

EAS FC Level

Het maakt niet uit wat voor speelmodi je speelt. Er zijn honderden zaken die je uit kunt voeren in het spel waarvoor je direct XP krijgt. Zodra je deze experience points ergens voor ontvangt, zal je een notificatie krijgen via een in-game pop-up schermpje. Ook wordt deze beloning direct gedeeld met al jouw vrienden op de newsfeed. Je kunt eventueel deze meldingen uitzetten via de instellingen. Jouw totaal aan XP kun je altijd zien via de kleine widget rechts bovenaan het beeldscherm. Hier zie je ook het totaal aan credits die je uit kunt geven aan leuke items e.d.

FC Credits (FCC)

De in-game valuta van EA Sports Football club zijn de credits (FCC of FC C). Verwar deze niet met de FIFA 20 Ultimate coins. Op dezelfde manier als je XP krijgt, ontvang je ook FCC. Het totaal kun je vinden via de widget, die op de meeste consoles in een hoek van je beeldscherm te vinden is. Met deze punten kun je items kopen die je FIFA spel een stuk leuker kunnen maken! Deze items kun je ook cadeau geven (giften) aan vrienden. Ook als je zelf al een item hebt gebruikt (redeemed) kun je deze alsnog giften aan vrienden.

Items die je kopen

Increased transfer target pile size

Als je de auction (transfermarkt) goed wilt bestuderen om er zo veel coins mee te verdienen in het Ultimate Team gedeelte van FIFA 20 maak je veel gebruik van de transfer targets. In deze lijst kun je meerdere spelers volgen om te kijken voor welke prijs ze verkocht worden e.d. Als je hier veel gebruik van maak kun je deze voor 500 FCC uitbreiden naar 50 (je start met een plek voor 20 items)

Tip: Heb je zelf nog niet het benodigde level bereikt voor een item? Vraag een vriend met het juiste level om dit item aan jou cadeau te doen

FUT Increased Transfer List Size

Als je in FUT miljoenen coins wilt verdienen door te gaan handelen met spelers, is het raadzaam om zoveel mogelijk spelers tegelijkertijd kwijt te kunnen op jouw transferlijst. Je kunt via de EAS FC catalogus deze simpel uitbreiden. Dit kan op de volgende levels:

Welk level nodigAantal FC C of FCC nodigHoeveel krijg je erbij
11600 FC C10
351,250 FC C10
532,750 FC C30
832,000 FC C20

FUT Coin reward boost

Gratis coins als je FIFA speelt. Wie wil dat nou niet? Koop via de EAS FC catalogus de coins reward boost. Er zijn meerdere soorten coin boosts die je kunt kopen. Een voorbeeld: een FUT Coin Reward Boost van 1000×5 betekent dat je aan het einde van de volgende vijf gespeelde wedstrijden in Ultimate team, gratis 1000 coins/munten extra krijgt. Nadat je vijf wedstrijden hebt gespeelt verloopt de coin boost en moet je weer nieuwe kopen.

Welk level nodigAantal FC C of FCC nodigWat voor coin boost krijg je
1210 FC C200×10
8350 FC C200×5
14600 FC C200×10
201,000 FC C1000×10
281,500 FC C200×21
32800 FC C1000×5
36750 FC C200×5
452,000 FC C1000×21
512,000 FC C1000×10
562,250 FC C1000×10
611,750 FC C1000×5
733,500 FC C1000×10
955,000 FC C1000×21
1136,000 FC C200×21

Overige items die je kunt kopen

De bovenstaande items worden het meest gekocht in het online EAS FC gedeelte. Naast deze belangrijkste items kun je ook de volgende spullen kopen met jouw FCC, afhankelijk van het level

  • Players on loan: Nieuw in FIFA 20 Ultimate team is de mogelijkheid om spelers te lenen. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal wedstrijden beschikken over topspelers als Manuel Neuer, Hulk, Gareth Bale, Arturo Vidal, Robert Lewandowski, Paul Pogba en Sergio Agüero.
  • Extra squad slot: Voor spelers die graag teams bouwen in FIFA is het mogelijk om een extra ‘slot’ te krijgen waarin een nieuw team gecreëerd kan worden. De meeste spelers van Ultimate Team zullen deze niet nodig hebben. Je kunt namelijk al 21 teams maken per club!
  • FUT match player contract: Voor minimaal 1000 FC C (FCC, credits) kun je een contract voor 99 wedstrijden kopen. Dit contract kun je voor een enkele speler gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld veel met Messi, Robben of Ronaldo speelt! Die kun je best een goed contract geven natuurlijk.
  • FUT change club name: Voor 2000 FCC kun je, als je level 20 hebt bereikt, de naam van de club wijzigen. Als je een nieuwe club start in FIFA 20 krijg je de mogelijkheid om een nieuwe naam uit te kiezen voor de club. Daarna kun je alleen door dit item te kopen iets aan de naam wijzigen.
  • Celebrations, kits en balls: Als je een doelpunt hebt gescoord in Ultimate Team wil je natuurlijk even goed juichen. Verschillende, soms hilarische, manieren van het vieren van een doelpunt kun je kopen in de catalogus van EA. Daarnaast kun je ook verschillende soorten voetbalshirts en voetballen vrijspelen.
Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.