FIFA Ultimate Team (FUT): een hybride team maken

Opstellingen FIFA posities

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In het Ultimate Team gedeelte (FUT) van het voetbalspel FIFA is het geen kunst meer (tegenwoordig) om een team met 100% chemie (teamgeest) neer te zetten. Je zult veel teams tegenkomen met alleen maar spelers uit de Engelse Premier League of alleen maar spelers uit de Liga BBVA (Spanje). Het is juist leuk om een team te maken met daarin spelers uit verschillende landen, divisies en clubs, en dan toch 100% chemie halen. Dit heet een hybride team of een hybrid in het Engels. Hoe maak je het beste hybride team? Waar moet je op letten? Een guide voor het maken van goede, snelle en hybrid teams die niet teveel FIFA FUT coins kosten!

FIFA Ultimate Team

Het voetbalspel dat ontwikkelt is door EA Canada komt ieder jaar rond september uit. FIFA 21 is het nieuwste deel in de serie. Het moet in Europa ergens eind september 2020 uitkomen. FIFA FIFA 22 wordt in het najaar van 2021 aangeboden in de Nederlandse en Belgische winkels. Het onderdeel dat het meest wordt aangeklikt door de gamers heet FIFA Ultimate Team. In dit gedeelte moet men een team samenstellen met behulp van speelkaarten (cards) van echte voetbalspelers zoals Ronaldo, Messi, Robben en Bale. De beste spelers zijn enorm duur en hier betaal je dan ook veel coins (de in-game valuta van FIFA) voor. Je kunt deze munten verdienen door wedstrijden te spelen met jouw zelf samengestelde team of door deze te kopen in webwinkels.

Coins kopen of toch zelf verdienen?

Een deel van de gamers kiezen er voor om voor euro’s munten of coins te kopen via winkels op internet. Je kunt voor de Xbox FUT coins kopen, voor de PlayStation en voor op de iPad en iPhone. Dit is wel een riskante onderneming, de maker van het spel is hier namelijk geen groot fan van. Die heeft liever dat je zelfs op creatieve manieren miljoenen FIFA coins verdient of dat je ze koopt via de officiële giftcards en coinstore van Ultimate Team.

100% chemie (teamgeest)

Teamgeest (chemistry) is een belangrijk onderdeel dat nog wel eens over het hoofd wordt gezien door de spelers van het spel. Als de spelers in jouw samengestelde team geen goede link hebben kun je dit zien door de rode lijn die tussen de spelers instaat. Hebben ze een redelijke link, zie je een oranje lijn. Als ze een perfecte link hebben, dan zie je een felgroene lijn. Hoe hoger de chemie, des te beter spelers als team zullen functioneren op het voetbalveld. Een slecht samengesteld team kan bijvoorbeeld moeite krijgen in de pasing en afronding.

Hybride teams

Hybride teams geven jou de mogelijkheid om de beste spelers te verzamelen van verschillende nationaliteiten, clubs en divisies. Deze voetballers (cards) kun je in een enkel team plaatsen om zo de krachten van meerdere soorten spelers te bundelen. De kunst is om dan nog 100% chemie te behalen; er mogen geen rode lijnen tussen de spelers voorkomen. Individuele lijntjes zijn het belangrijkste als je een echte hybride wilt maken in FUT. Normaal gesproken kun je op rechts Messi niet goed combineren met Cristiano Ronaldo op links. In een hybride squad is dit echter wel goed mogelijk door gebruik te maken van de juiste spelers, die je tussen de twee geweldenaren in kunt zetten.

Een voorbeeld van een goed team

Dit is een voorbeeld uit een eerdere versie van FIFA. Voor FIFA 21 en FIFA 22 is dit natuurlijk hetzelfde, alleen doe je dit met andere spelers.

Dit team bestaat uit drie leagues, vier naties en spelers van zes verschillende club. Het belangrijkste is dat er 100% chemie is bereikt door de juiste plaatsing van de spelers. In dit team is de kracht van de Premier League, de technische vaardigheden uit de Primera División en de aanvallende kracht van de Ligue 1 aanwezig. Daarnaast heb je voorin veel snelheid en achterin voldoende verdedigende talenten. Op het middenveld zijn Flamini en Ramsey gelinkt aan spelers van dezelfde nationaliteit die spelen in de La Liga. Daarachter staat een speler uit hetzelfde geboorteland en dezelfde divisie. De speler die een positieve link heeft met beide spelers is Mertesacker. In de aanval zien we de moeilijk te plaatsen Gareth Bale. Hij vormt een redelijk duo met de middenvelder Ramsey en een perfecte klik met zijn teammaat Karim Benzema. Gareth Bale kun je overigens makkelijk lenen via de EAS FC catalogue.

Een hybride team met Ronaldo erin

Het team uit het vorige voorbeeld is iets aangepast om plaats te maken voor Ronaldo (die een 99 rating heeft gekregen in TOTY van meerdere jaren). Twee kleine wijzigingen binnen dit team hebben het mogelijk gemaakt om toch een 100% chemie te behouden. In dit geval zijn er twee clubs en één divisie verwijderd. Er staan een aantal ‘dode’ en rode lijnen in het team. Als je echter een manager gebruikt uit de Liga BBVA zal je de 100% teamgeest behouden.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.