Final Fantasy XIV, miljoenen Gil (GP, G of goud) verdienen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het spel Final Fantasy XIV: A Realm Reborn wordt afgekort ook wel FFXIV: ARR genoemd. De game kan gespeeld worden op apparaten met besturingssysteem Windows, de PlayStation 3 (PS3) en sinds 2014 op de PlayStation 4(PS4). In FFXIV is het van levensbelang dat je voldoende Gil hebt om jouw karakter beter te maken. Gil is de in-game valuta van het spel en wordt ook wel GP, Gold, G, coins of goud genoemd. Omdat het kopen van Coins voor Final Fantasy XIV hard bestraft wordt door de maker, is het verstandig om op een legale manier snel miljoenen gil te verdienen. Hoe kun je eigenlijk veel gil verdienen zonder deze te kopen? Wat kun je met gil allemaal doen? Na het lezen en toepassen van de tips voor beginners in deze Gil guide heb je meer gold dan je ooit hebt durven dromen in deel 14 van Final Fantasy: A Realm Reborn online!

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn online

De open wereld van FFXVI

Final Fantasy XIV is alweer het veertiende deel van de reeks zeer populaire games van de maker Square Enix PPD 3 en uitgever Square Enix. Het spel kan gespeeld worden op de PlayStation 3 en 4 (sinds 2014), maar is het meest populair op het besturingssysteem Windows. Het genre is MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) en bevat een mix van sciencefiction en fantasy elementen. Je kunt het spel in het Japans, Engels, Frans of Duits spelen. Ook al is Final Fantasy XIV (FFXIV) uitgekomen in 2010, is het nog steeds mateloos populair bij gamers en komen er iedere maand nog nieuwe spelers bij. In het spel is het van groot belang dat je voldoende Gil hebt om spullen te kopen.

Wat kun je met Gil doen?

Gil wordt in het spel ook wel GP, Gold of G genoemd en is de in-game valuta in alle Final Fantasy games in de serie. Gil kun je op verschillende manieren verkrijgen in het spel zelf. Daarnaast is het ook mogelijk om Gil te kopen via internetwinkels. Al moet je daar wel mee oppassen, de maker van het spel deelt vrij vaak een ban of een time-out uit aan mensen die betrapt worden op online Gil kopen via webwinkels. Met Gil kun je onder andere:

  • Items kopen via het Market Board
  • Items kopen van NPC spelers
  • Spullen kopen om nieuwe vaardigheden te leren

Verschillende manieren om snel Gil, goud of coins te verdienen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het bezitten van genoeg GP, Gold, G, goud, munten of Gil van levensbelang in het spel. Zonder deze valuta kun je weinig bereiken en zal je karakter ook niet snel groeien. Hacken van het spel of een generator downloaden waarmee je veel en snel gratis Gil krijgt is onverstandig, omdat je dan een ban riskeert voor het spel. Ook wordt je vaak ‘genept’ op websites die gratis geld beloven en zit je opeens aan een abonnement vast nadat je jouw mobiele nummer na een survey (enquête) hebt gedownload. Soms bevat de ‘free unlimited Gil’ software meerdere soorten schadelijke bestanden voor jouw PC, laptop of PlayStation console. Op de volgende manieren kun je snel miljoenen k (eenheid van duizend GP) Gil verdienen in Final Fantasy XIV zonder Gil te kopen met euro’s:

Quests

Quests (missies of queesten) zijn erg belangrijk in het spel. De gamer kan zich uren vermaken met diverse avonturen waar je soms een grote beloning aan vastzit. Veel quests geven je niet alleen een beloning in Gil, maar geven daarnaast ook de optie om een item uit te kiezen. Voordat je speciaal een quest uit gaat voeren voor een item kun je het beste eerst kijken of je deze niet goedkoper via het Market Board kunt krijgen. Aan het begin van het spel is het volgens van zoveel mogelijk quests een goede optie om snel Gil en leuke items te verdienen.

Je kunt zelfs een wensenlijst toevoegen aan het Market Board!

Market
Er zijn spelers die een fortuin hebben verdiend zonder dat ze ooit de stad hebben verlaten. Ze spenderen veel tijd op het Market Board. Hier worden spullen aangeboden die je kunt verkopen. Ook kun je eigen spullen hier verkopen. Deze gamers kopen spullen voor weinig Gil in en maken winst door ze (vaak op een later tijdstip) weer door te verkopen voor een hogere prijs. Hiervoor moet je de in-game economie en de waarde van spullen goed bestuderen.

Challenge Log

Zodra jouw karakter level 15 heeft bereikt kun je de quest “Rising to the Challenge” , omdat je dan de Challenge Log hebt vrijgespeeld. Deze Challenge Log geeft een hoop kleine en vaak gemakkelijke opdrachten waarbij je een leuke geldbeloning krijgt na voltooien. Als je alle challenges op level 50 hebt gevolgd betekend dit meer dan 50.000 Gil extra. De moeite waard dus!

Crafting

In de meeste MMORPG’s heb je optie om skills (vaardigheden) in craften te leren. Dit is echter wel een tijdrovend en kostbaar proces. Maar als je uiteindelijk hoge level items kunt maken, kun je duizenden Gil per dag winst maken. Het verkopen van lage level items is niet echt lucratief in Final Fantasy XIV: A Realm Reborn.

Gathering

Als je het spel speelt zal je onderweg veel items en andere waardevolle spullen tegenkomen. Pak alle spullen op en verkoop ze. Als je een hoog level hebt met een karakter met de crafting class, kun je van sommige items nog duurdere items maken.

Converting

Als je vecht, craft of spullen oppakt, zullen de spullen die je draagt (ook wel equipment genoemd) Spiritbond krijgen. Als jouw equipment 100% Spiritbond heeft kun je de spullen omzetten tot Materia (als je klaar bent met het dragen van een bepaald item, natuurlijk). Afhankelijk van het type Materia kun je er goede prijzen voor vangen op de market.

Dungeons

Naast het verkrijgen van dure en zeldzame (rare) equipment krijg je na het voltooien van een dungeon een flinke som Gil mee. Ook kun je Tomestomes krijgen. Deze kun je ruilen voor materiaal waarmee je weer kunt craften. Deze materialen leveren veel geld op het Market Board op.

Hints, tips en cheats voor FFXIV

Een drietal algemene tips en trucs op een rij voor Final Fantasy deel 14 spelers:

  1. Gooi nooit zomaar een gevonden item weg. Ieder item heeft een bepaalde waarde of is van nut in het spel. Ook al zijn de prijzen op het Market Board laag op een bepaald moment, kun je het nog steeds verkopen aan een NPC!
  2. Zorg dat je de ruimte in je inventory goed benut en altijd ruimte genoeg hebt voor goede items. In FFXIV: ARR krijg je (volgens sommige fans veel te weinig) opslagruimte in je rugzak, maar zolang je de items vaak genoeg verkoopt moet deze ruimte wel voldoende zijn. Bewaar dus zoveel mogelijk items die je onderweg of tijdens quests vind om deze op een later tijdstip weer te verkopen.
  3. Bespaar geld (gil) door niet teveel te teleporten. Je kan bijvoorbeeld voor een kleinere ‘fee’ een Chocobo Porter gebruiken om te reizen in het spel. Ook kun je er vaker voor kiezen om gewoon te wandelen. Zeker aan het begin van het spel kan een wandeling je erg veel Gil besparen.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.