Flax and Kale – Barcelona

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Woehoe, de eerste healthy hotspot op Sport Meets Fashion! Vorige maand heb ik voor het eerst Barcelona bezocht, en ik was erg onder de indruk! Maar Barcelona is niet alleen een prachtige stad om te zien, je kan er ook heerlijk (en gezond) eten. Zo zitten er ontelbare geweldige eettentjes, vind je er op iedere straathoek wel een winkeltje met verse groenten en fruit én zijn er ook een aantal geweldige overdekte marktjes zoals La Boqueria. In deze blog lees je alles over de healthy hotspot Flax and Kale!

Barcelona

Mijn bezoekje aan Barcelona was niet erg lang, anderhalve dag om precies te zijn. Maar zelfs in anderhalve dag kan je een hoop van deze prachtige stad zien! 😉 We hebben een hoop gegeten, maar ook veel gewandeld en gezien. Ik ben met mijn vriend en hond naar Spanje gereden in een Fiat Ducato busje. Mijn moeder en zus zijn met het vliegtuig naar Barcelona gekomen. Met het vliegtuig zit je er in 1 uur en 45 minuten!

Flax en Kale, dé healthy hotspot van Barcelona

Iedereen met een Instagram account en interesse in gezond en lekker eten heeft deze hotspot vast al eens voorbij zien komen. Veel celebrity’s en healthy foodies zijn fan! Zo bezocht onder andere Romee Strijd Flax en Kale, dit kan je zien in één van haar vlogs.

Bezoek Flax en Kale

Flax and Kale ligt in het shopping centrum van de stad. Vlabij Placa de Catalunya. Naast een grote winkelstraat (Carrer de Pelai) langs een autoweg (waar ook een méga grote Sephora winkel aan ligt): loop de zijstraat in en dan ben je er al. Tijdens een shopdagje is deze healthy hotspot perfect om lekker te lunchen of te ontbijten.

Flax and kale map

Onze ervaring

Het interieur van Flax and Kale is echt prachtig! En wat was het lastig om te kiezen van de kaart! Alles zag er heerlijk uit! Uiteindelijk hebben we van de ontbijtkaart gekozen voor de Acaibowl, de grilled smoked tofu wrap en de carrot cake met munt sorbet. En het smaakte allemaal heerlijk! Vooral de carrot cake was een groot succes.

Dit was de heerlijk Acaibowl.

En hier de carrotcake met munt sorbetijs.