Fling – Message The World, berichten naar onbekenden sturen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De gratis app Fling – Message The World is sinds de lancering immens populair in o.a. Amerika en Engeland. Ook in Nederland en België wint Fling sinds de lancering aan populariteit. De applicatie is geoptimaliseerd voor iOS gebruikers (iPad, iPhone en iPad Touch) met een versie van 7.0 of nieuwer en smartphones en tablets met het Android besturingssysteem. Met Fling kun je een foto of video, voorzien van een tekst, verzenden naar maximaal 50 willekeurige andere gebruikers (Flingers) over de hele wereld. Je weet nooit waar je bericht eindigt en wie er op jouw media gaat reageren. Wat is Fling? Wie heeft de gratis app gemaakt? Wat zijn de verschillen met de Snapchat app? Hoe stuur je een Fling? Hoe ziet een bericht eruit?

Wat is Fling?

Fling kun je het beste vergelijken met de ouderwetse flessenpost. Je stuurt een bericht en verzendt deze, zonder te weten waar je bericht zal eindigen. Een brief in een fles kan zomaar van Nederland in Engeland of zelfs Amerika belanden. Je weet tijdens het verzenden niet waar de fles zal stranden. Als je een bericht in de vorm van een foto, video en/of tekstbericht stuurt via de gratis Fling applicatie, wordt deze naar maximaal 50 willekeurige Flinggebruikers over de hele wereld verzonden. Als iemand jouw bericht leuk vindt kan hij of zij een gesprek met jou starten. Er worden geen persoonlijke gegevens op gebruikersnaam en jouw locatie (globaal) na gedeeld met de willekeurige ontvanger van jouw Fling. Gebruikers van deze gratis applicatie worden Flingers genoemd. Na de lancering van Fling door het bedrijf Unii eind 2014 stond de applicatie binnen een week in de top 10 meest gedownloade apps in Amerika en Engeland. Anno 2015 wint Fling ook in Nederland en België aan populariteit.

Fling versus Snapchat

Snapchat is een gratis mobiele applicatie voor onder andere iOS en Android besturingssystemen. Je kunt met Snapchat foto’s en filmpjes voorzien van een korte tekst en deze sturen naar vrienden. Uniek bij Snapchat is dat deze media na het bekijken worden weggehaald van de telefoon. Een screenshot maken is mogelijk, maar de verzender krijgt hier direct een notificatie van. Bij Fling blijven de berichten wel bewaard. Je moet dus goed oppassen naar wat voor media je de wereld in stuurt. De basis van Snapchat en Fling is ongeveer gelijk. Het grote verschil? Snapchatten doe je met je vrienden en minder vaak met onbekenden. Flingen doe je met onbekenden over de hele wereld. Je weet nooit waar je bericht terecht gaat komen en wie er op jouw bericht gaat reageren. Spannend!

De ontwikkelaar van de applicatie

Unii Limited is de bedenker, ontwikkelaar en uitgever van de app Fling. Dit bedrijf richt zich voornamelijk op studenten met de Unii App voor smartphones, de pre-paid debit kaart voor stundenten Uniicard en het sociale educatieve netwerk voor studenten tussen de 14 en 18 jaar oud genaamd Studently. Het bedrijf is opgericht in 2012 en telt anno 2015 tussen de 11 en 50 werknemers.

Hoe stuur je een Fling?

Nadat je een account hebt gemaakt kun je op de volgende manier een Fling sturen naar 50 willekeurige gebruikers:

 1. Neem een foto, video en/of schrijf een bericht
 2. Fling! het bericht naar 50 random gebruikers over de hele wereld
 3. De ontvangers kunnen vanaf dat moment reageren op jouw bericht door twee keer te drukken op de ontvangen foto.
 4. Op de wereldkaart

Privacy en gegevens

Als je een bericht hebt gestuurd naar willekeurige mensen wordt alleen jouw gebruikersnaam en globaal je locatie gedeeld. Mensen zien jouw emailadres, verjaardag of je echte naam niet verschijnen bij het bericht. Bij de andere populaire app genaamd Snapchat worden berichten na bekijken automatisch verwijderd. Dit is bij Fling niet het geval. Gemaakte media en gesprekken die erna eventueel volgen kunnen voor lange tijd worden bewaard door een ander. Stuur dus alleen foto’s naar andere mensen waarvan je het niet erg zou vinden als deze op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Twitter verschijnen.

Downloaden, aanmelden en gebruiken van Fling

Je kunt de applicatie gratis vinden in de AppStore van Apple en de Google Play Store als je zoekt op Fling. Download wel de gratis versie van de chatapplicatie en niet het betaalde spel Fling! Kijk voor de zekerheid of de ontwikkelaar Unii Ltd of Superfling is. Na het downloaden kun je de app openen en aanmelden. Om je aan te melden moet je de volgende gegevens invoeren:

 • Voornaam
 • Emailadres
 • Wachtwoord
 • Verjaardag


Na het accepteren van de gebruikersvoorwaarden kom je in het hoofdmenu terecht. Deze bestaat uit een inbox (ontvangen berichten van andere mensen), replies (gesprekken met andere gebruikers n.a.v. een foto of video), instellingen en een knop om zelf een foto of video te maken. Bij de instellingen kun je instellen bij hoeveel personen jouw Fling terecht gaat komen (tussen de 1 en 50 ontvangers) en of je een notificatie wilt als jij een bericht ontvangt.

Specificaties van Fling voor iOS

De specificaties van de app (versie 1.4.4) zijn, volgens de officiële website van de maker, als volgt voor de iOS (iPad, iPad Touch en iPhone):

 • Naam: Fling – Message The World
 • Ontwikkelaar: Unii Ltd
 • Categorie: Sociaal netwerken
 • Talen: Nederlands, Arabisch, Bokmål, Noors, Catalaans, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Maleisisch, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowakees, Spaans, Thais, Trad. Chinees, Tsjechisch, Turks, Vereenv. Chinees, Vietnamees, Zweeds
 • Leeftijd: Twaalf jaar en ouder wegens milde volwassen/suggestieve thema’s
 • Comptabiliteit: iOS 7.0 of nieuwer vereist. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.