Game: Bloodborne (PS4)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op 25 maart 2015 is de game Bloodborne exclusief voor de PlayStation 4 (PS4) uitgebracht in o.a. Nederland en België. Wie de game van te voren reserveerde kreeg er speciale items gratis bij. Je moest het spel dan wel hebben gekocht voor 25-03-2015. Bloodborne is een RPG (Role-Playing-Game) waar je als speler een karakter aan moet maken. Je hebt tijdens dit proces de keuze tussen meerdere klassen. Iedere klasse heeft eigen krachten en unieke vaardigheden. Bloodborne voor de PS4 kun je kopen in drie edities: Basis, Collector’s en Nightmare Edition. Wat krijg je bij al deze speciale edities van Bloodborne voor de PS4? Wat zijn de adviesprijzen en pre-order aanbiedingen? Welk verhaal volgt de singleplayer mode en waar speelt de multiplayer zich af?

Algemene gegevens Bloodborne

 • Naam: Bloodborne
 • Ontwikkelaar: From Software
 • Uitgever: Sony Computer Entertainment
 • Muziek: Michael Wandmacher
 • Platform: exclusief voor PlayStation 4 (PS4)
 • Releasedatum NL en BE: 25 maart 2015
 • Genre: Actie RPG en Hack & Slash
 • Speelmodi: Singleplayer, online multiplayer (co-op)
 • Kopen: Blue-ray disk en als betaalde download

De maker van de game

Het eerste kwartaal van 2015 was een spannende periode voor het Japanse bedrijf From Software. Ze brachten namelijk de games Dark Souls II en de PS4 ‘exclusive’ Bloodborne uit. Het bedrijf is in 1886 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Tokyo, Japan, staan. De games in de series Tenchu, Dark Souls en Armored Core hebben veel geld opgebracht voor het bedrijf. De uitgever van het spel is het wereldberoemde bedrijf Sony. Zij zijn vooral bekend geworden van de consoles in de reeks PlayStation zoals de Playstation: 2, 3, 4, Portable en Vita. Dit Japanse bedrijf heeft, net als From Software, het belangrijkste kantoor in Tokyo Japan staan.

Exclusief voor de PS4

Volgens Hidetaka Miyazaki, een van de belangrijkste personen die aan de game heeft gewerkt, was het alleen mogelijk om Bloodborne te ontwikkelen voor op de PlayStation 4. Andere consoles zouden de details niet kunnen verdragen die de game bevat. Oudere, of andere consoles, hebben hier simpelweg de rekenkracht niet voor. Een versie voor de Xbox One en (Windows) PC is, volgens ingewijden, niet mogelijk omdat de licenties hier niet voor werden afgegeven. Dit is de hoofdreden dat het een PS4 exclusive game is geworden.

Bloodborne en karakters

De maker van het spel heeft veel elementen van de game Dark Souls en Demons Souls overgenomen in Bloodborne. Veel roleplaying (RPG) elementen zijn namelijk overgenomen, maar wel geoptimaliseerd voor op de PS4. Spelers maken een karakter aan en kiezen uit een klasse (class). Iedere klasse heeft eigen positieve en negatieve punten. Ook is de ene klasse beter in het dragen van een bepaald soort wapen vergeleken met een andere. Tijdens de bètaversie van de game waren de classes Saw Hunter, Axe Hunter, Church Hunter en Black Plume Hunter beschikbaar om uit te kiezen. Na de release zullen er nog meer classes worden toegevoegd als update of als downloadable content (DLC).

Verhaal/plot

Het spel Bloodborne vindt plaats in de gotische/victoriaanse stad Yharnam. Deze stad is volledig verwoest als de speler aan het spel begint. Het gerucht gaat dat er in deze stad een belangrijke medicijn aanwezig. Miljoenen pelgrims maken een tocht naar deze stad, op zoek naar een medicijn tegen al hun kwalen. Zodra ze in de stad aankomen, komen zij er achter dat de stad verwoest is en dat er een dodelijke plaag aanwezig is in Yharnam. Dankzij deze plaag veranderen mensen in beestachtig sterke monsters. De speler moet met zijn of haar karakter zien te overleven tussen al deze monsters.

Edities

Deze langverwachte RPG (in januari 2015 volgens een poll op Game Informer verkozen tot ‘game, die nog uit moet komen, waar het meest van verwacht wordt in 2015) voor de PlayStation 4 kent meerdere edities. De basiseditie is het goedkoopste en dus ook de meest ‘kale’ versie van de game. Daarnaast is er de Nightmare Edition en de Collector’s Edition te koop in Nederland en België.

Bloodborne Collector’s Edition

Deze editie heeft een adviesprijs van €79,99 tijdens de release in 2015 en bevat, volgens meerdere aanbieders en de officiële website van het spel, de volgende items:

 • Bloodborne Playstation 4 game
 • SteelBook case
 • Premium art book met exclusive concept art
 • Digitale soundtrack van de game

Bloodborne Nightmare Edition

Deze editie is de meest volledige editie van de game met een adviesprijs in 2015 van €119,99 Je krijgt hier de meeste extra’s bij (ook na de pre-order periode). Volgens meerdere aanbieders en de officiële website van het spel bevat deze editie de volgende extra items:

 • Bloodborne Playstation 4 game
 • SteelBook case
 • Premium art book met exclusive concept art
 • Digitale soundtrack van de game
 • Bloodborne gothic notebook
 • Quill & red inkt set
 • “Top Hat” Messenger skin
 • Bell trinket

Exclusieve pre-order aanbiedingen

Als je het spel voor de releasedatum 25-03-2015 reserveert als pre-order krijg je er unieke extra’s bij. Deze bonus is alleen beschikbaar als je de game vooraf reserveert en betaalt. Je krijgt bij Bloodborne twee gratis skins: Bandages Messenger Skin en de Fedora Messenger Skin. Berichten sturen naar andere mensen in jouw reisgezelschap is een belangrijk onderdeel van de game. Deze worden door personages in de game bezorgd. Je krijgt het outfit dat deze personages dragen er bij de pre-order er gratis bij.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.